fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Inspiration  /  09/05/2022

10 opskrifter med ramsløg

Ramsløg

Ramsløgssæsonen er på sit højeste lige nu, og derfor tænkte jeg, jeg ville dele de af mine opskrifter, der indeholder de små grønne blade. Jeg griner altid lidt, når jeg ser ramsløg i supermarkedet, for det findes i overflod i både by og på land i sæsonen, som strækker sig fra marts til juni. Ingen grund til at betale penge for ramsløg!

Ramsløg er en del af løgfamilien og dufter og smager karakteristisk af hvidløg. Det er vigtigt at gå efter duften, da ramsløg for det utrænede øje godt kan forveksles med liljekonval, som er giftig. Så brug endelig lugtesansen! Du er ikke i tvivl, når du lugter til the real deal. Er du alligevel nervøst anlagt, når det kommer til sankning, så vent til de blomstrer her i maj, så er det umuligt at tage fejl.

Ramsløg

Udover at smage af hvidløg, smager ramsløg grønt og skarpt. Som en blanding af hvidløg og purløg vil jeg sige! Du kan spise både bladene, blomsterknopperne og blomsterne. Løgene som er i jorden kan også spises, men der skal du bare være bevidst om, at det ikke er tilladt at grave løg op i offentlige skove og parker, så det er kun, hvis du har ramsløg i egen have.

Bruger du ramsløg friskt, skal det bruges i begrænsede mængder, da smagen er meget kraftig. Prøv dig lidt frem. Steger du derimod ramsløgene, bliver smagen mere mild og rund, som vi kender det, fra når vi steger andre typer løg. Ramsløg indeholder 20-40 gange så meget C-vitamin som citron, er det ikke vildt?

Lad os kigge lidt på, hvad du kan lave med ramsløg!

10 opskrifter med ramsløg

Broccolipesto

Spaghetti med broccolipesto

Jeg hørte engang fra en følger, at hun kaldte denne pasta for HULK-pasta, hvilket fik hendes børn til at sluge den i store mængder. Det er en variant på min fattigmandspesto, som er med i Billig mad på dyre tallerkener i nogle flere forskellige variationer. Billigt, nemt, godt! Perfekt til at få brugt trist broccoli fra grøntsagsskuffen.

Opskrift her

 

gnocchi-aspargesbroccoli

Gnocchi med broccolini

Jeg elsker kartoffelgnocchi stegt i smør. Denne her opskrift er lidt en klassiker for mig. Jeg bruger både ramsløg, som steges med gnocchien, samt friske ramsløgsblomster på toppen. De er både smukke og har en lidt mildere løgsmag end bladene.

Opskrift her

 

aglio-e-olio

Spaghetti aglio e olio

En italiensk klassiker: pasta med hvidløg og olie. Retten indeholder også chili og persille, og for at understrege hvidløgssmagen i retten skifter jeg gerne halvdelen af persillen ud med ramsløg. En utroligt enkel ret, som ikke tager lang tid at lave.

Opskrift her

 

ramslogspasta

Pasta med ramsløg, mascarpone, grønkål & syltede svampe

Her er en ægte cremet pastafavorit, som du også finder i min første kogebog Vegetarisk i aften?. De syltede svampe kan du sagtens udelade eller erstatte med andet sylte, hvis du ikke kan overskue at hjemmesylte, men det smager nu godt!

Opskrift her

 

salat-ramslogsaioli

Salat med ovnbagte kartofler, grønkål & ramsløgsaioli

Endnu en opskrift fra Vegetarisk i aften?! Jeg elsker en ovnsalat, og denne er ingen undtagelse. Ramsløgene kommer ind i billedet i form af en ramsløgsaioli. En dejlig forårsfrisk måde at variere den klassiske aioli på! Og den kan selvfølgelig bruges i masser af andre sammenhænge.

Opskrift her

 

Ramslogsolie

Ramsløgsolie

Jeg har netop opdateret min opskrift på ramsløgsolie med et trick, jeg hørte om fra min mand. Urteolier har nemlig en tendens til at skille lidt, fordi væsken fra urterne af gode grunde ikke kan emulgere med olien. Det er lidt noget rod, men det er der altså råd for i opskriften nu!

Opskrift her

 

Ramslogskapers

Ramsløgskapers

Man kan lave en slags kapers både af blomsterknopperne, inden de springer ud (hvis du vil nå det, skal du ud en af disse dage, det er ved at være for sent), men man kan også lave kapers af frøkapslerne, efter blomsterne er afblomstret. Jeg deler fremgangsmåden i blogindlægget her og har opskriften på ramsløgsblomstkapers med i Vegetarisk i aften?.

Opskrift her

 

aspargesrisotto

Aspargesrisotto med ramsløg

Her er en opskrift som har MAJ skrevet med store fede bogstaver på den. Asparges OG ramsløg, hvad siger du lige?

Opskrift her

 

Pasta-pesto

Pasta pesto med burrata

En klassisk pasta pesto, men med ramsløg. Her har jeg pyntet med guldstjerneblomster, der allerede har sagt tak for i år, men hvor fin ville den lige være med ramsløgsblomster på toppen?? Kæmpe gæsteret, undervurdér ikke hjemmelavet pesto.

Opskrift her

 

majstærte

Madtærte med majs & ramsløg

Denne opskrift er nok den af de 10 opskrifter, som du kan klemme allermest ramsløg ned i uden nogen vil rynke på næsen af det. Her svitser jeg nemlig ramsløgene på panden, så de falder sammen og bliver helt milde og runde i smagen. Sammen med majs og ostet æggestand har du en bangin’ tærte til aftensmaden.

Opskrift her

 

Og det var sådan set det! Håber det giver jer noget inspiration til, hvad I kan bruge de små grønne blade til.

11 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Om billig mad på dyre tallerkener

 

Vegetarisk på budget

 

Indlægsnavigation

Madtærte med majs & ramsløg
Drømmen om en have

1 comments

  • Tom Pedersen
    21/04/2024

    Det er en almindelig misforståelse, at kalde syltet ramsløgsbær for ramsløgskapers. Kapers er en blomst (uåbnet) og derfor er det retteligt de syltede ramsløgsblomster, der kan hedde ramsløgskapers.

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR