fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Pasta  /  02/05/2022

Pasta pesto med burrata

Pasta-pesto

Jeg elsker hjemmelavet pesto, og lige for tiden er jeg ekstra glad for at lave pasta pesto. Det er nok noget med årstiden og denne her mærkelige mellemperiode, inden sommergrøntsagerne lander, hvor alt vi har i princippet er asparges og krydderurter.

I min seneste bog inkluderer jeg min opskrift på fattigmandspesto, som er drønbillig og genial til at få ryddet ud i køkkenskabene.

Denne opskrift er lidt mere i den klassiske retning, jeg laver dog sjældent pesto kun med basilikum, det bliver lidt for basic. Rucola er f.eks. fantastisk i pesto, det bidrager med en bitterhed som gør noget ekstra. Lige denne gang brugte jeg dog ikke rucola, men i stedet ramsløg og lidt purløg og timian jeg havde liggende.

Pasta-pesto

Ramsløgen peaker nu, så ud med jer og pluk! Det du skal tænke på er om bladene dufter kraftigt af hvidløg, så kan du roligt plukke. Og hey, hvor flot er det her pastafad lige?! Sølle 35 kr i genbrug. Dét er hvad jeg mener, når jeg snakker om tallerkener, der er dyre i hjertet.

Ingredienser

30 min / 4 portioner

Pesto

  • 60 g pinjekerner
  • Et stort bundt basilikum
  • En god håndfuld ramsløg eller 2 gode håndfulde rucola eller persille + et lille fed hvidløg
  • En lille håndfuld purløg, timian eller oregano, hvis du lige har (kan udelades)
  • Skal og saft fra 1 citron
  • 0,5 dl olivenolie
  • 75 g parmesan
  • Salt og peber

Desuden

  • 400-500 g pasta
  • 2 burrata oste (stuetempererede!)
  • Guldstjerne- eller purløgsblomster til pynt (kan udelades)

Sådan gør du

Sæt vand over til pasta. Sørg for at din burrata har stuetemperatur, så den er cremet og god.

Rist pinjekernerne under konstant omrøring på en tør pande ved middel varme. Kom i en blender/passende beholder til din stavblender.

Sæt pastaen over, når vandet koger (husk masser af salt i vandet).

Skyl dine krydderurter og hak groft. For at mildne smagen af ramsløget lidt, kan du blanchere det i det kogende pastavand i to sek. Kom ned til pinjekernerne. Tilsæt skal og saft fra en citron (start med saft fra en halv citron) og olivenolie. Blend fint.

Tilsæt evt lidt pastavand efter behov. Riv parmesanen i og smag til med salt, peber og mere citronsaft. Den skal være godt salt og syrlig.

Bland med pastaen, samt pastavand til ønsket konsistens og pynt med burrata og blomster.

Pasta-pesto

8 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Spaghetti aglio e olio

Grønkålspasta

 

Indlægsnavigation

Mættende måltider med få kalorier
Madtærte med majs & ramsløg

2 comments

  • Troy
    05/07/2022

    Jeg har også det pastafad – købte det dog fra nyt, i Netto i 90erne! Og det er tit i brug. Ramsløgpesto lyder vildt lækkert.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/07/2022

      Nej hvor sjovt! Elsker det fad

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR