Jeg elsker hjemmelavet pesto, og lige for tiden er jeg ekstra glad for at lave pasta pesto. Det er nok noget med årstiden og denne her mærkelige mellemperiode, inden sommergrøntsagerne lander, hvor alt vi har i princippet er asparges og krydderurter.
I min seneste bog inkluderer jeg min opskrift på fattigmandspesto, som er drønbillig og genial til at få ryddet ud i køkkenskabene.
Denne opskrift er lidt mere i den klassiske retning, jeg laver dog sjældent pesto kun med basilikum, det bliver lidt for basic. Rucola er f.eks. fantastisk i pesto, det bidrager med en bitterhed som gør noget ekstra. Lige denne gang brugte jeg dog ikke rucola, men i stedet ramsløg og lidt purløg og timian jeg havde liggende.
Ramsløgen peaker nu, så ud med jer og pluk! Det du skal tænke på er om bladene dufter kraftigt af hvidløg, så kan du roligt plukke. Og hey, hvor flot er det her pastafad lige?! Sølle 35 kr i genbrug. Dét er hvad jeg mener, når jeg snakker om tallerkener, der er dyre i hjertet.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
Pesto
- 60 g pinjekerner
- Et stort bundt basilikum
- En god håndfuld ramsløg eller 2 gode håndfulde rucola eller persille + et lille fed hvidløg
- En lille håndfuld purløg, timian eller oregano, hvis du lige har (kan udelades)
- Skal og saft fra 1 citron
- 0,5 dl olivenolie
- 75 g parmesan
- Salt og peber
Desuden
- 400-500 g pasta
- 2 burrata oste (stuetempererede!)
- Guldstjerne- eller purløgsblomster til pynt (kan udelades)
Sådan gør du
Sæt vand over til pasta. Sørg for at din burrata har stuetemperatur, så den er cremet og god.
Rist pinjekernerne under konstant omrøring på en tør pande ved middel varme. Kom i en blender/passende beholder til din stavblender.
Sæt pastaen over, når vandet koger (husk masser af salt i vandet).
Skyl dine krydderurter og hak groft. For at mildne smagen af ramsløget lidt, kan du blanchere det i det kogende pastavand i to sek. Kom ned til pinjekernerne. Tilsæt skal og saft fra en citron (start med saft fra en halv citron) og olivenolie. Blend fint.
Tilsæt evt lidt pastavand efter behov. Riv parmesanen i og smag til med salt, peber og mere citronsaft. Den skal være godt salt og syrlig.
Bland med pastaen, samt pastavand til ønsket konsistens og pynt med burrata og blomster.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Jeg har også det pastafad – købte det dog fra nyt, i Netto i 90erne! Og det er tit i brug. Ramsløgpesto lyder vildt lækkert.
Nej hvor sjovt! Elsker det fad