Denne opskrift har fulgt mig de sidste 10 år, og det er egentlig utroligt, at den ikke er kommet op her endnu. Med så lidt som fem ingredienser og en tilberedningstid på omkring 15 minutter er den en af mine hverdagsfavoritter, specielt her i vinterhalvåret. Jeg håber, også grønkålspasta bliver et hit hjemme hos jer!
Denne gang lavede jeg den med brødkrummer stegt med timian og pecorino, og det bliver nok en fast del af retten for os fremover! Brødkrummer på pasta er min nye store kærlighed.
Den laves desuden nemt vegansk ved at bruge havrefløde og erstatte pecorinoen med gærflager eller udelade den.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 160-200 g pasta
- En halv pakke grønkål (150 g)
- 1 fed hvidløg
- 0,5-1 citron
- 1,25 dl fløde eller havrefløde
Timian- og pecorinobrødkrummer:
- 1 tsk hakket timian
- 1 dl pankobrødkrummer
- 1 spsk olivenolie
- Et drys salt
- Pecorino (eller parmesan eller gærflager)
Sådan gør du
Sæt pastavand over. Skyl grønkålen, fjern bladene fra stænglerne og hak kålen i mindre stykker. Hak hvidløget fint og riv skallen af citronen. Sæt til siden. Sæt pastaen over.
I en opvarmet mellemstor pande ristes først brødkrummerne i olie med fint hakket timian til de er gyldne. Sluk for varmen og riv godt med pecorino over. Smag til med salt og peber.
Steg grønkålen ved høj varme med et drys salt i olie til den falder sammen. Flyt til siden, tilsæt lidt ekstra olie og steg hvidløget, til det er let gyldent. Tilsæt fløden og lad koge op. Smag til med salt og peber. Sluk for varmen.
Når pastaen er al dente gemmes en dl vand og resten sis fra. Bland med sovsen og citron-skallen og smag til med et godt skvæt citronsaft. Tilsæt pastavand efter behov. Top med brødkrummerne!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Den smager – også – fantastisk❤️Har alle dine tre kogebøger og jeg er vild med dem alle.
En ny favorit hos mig
Skønt!
Så lækker en ret i al sin enkelhed! Tak for inspiration til aftensmaden endnu engang.
Tak for kommentaren! Og velbekomme ❤️