fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Pasta  /  12/08/2019

Blomkålspasta

Blomkålspasta

Mine tænder løber i vand bare jeg tænker på denne cremede blomkålspasta med fløde, citron og parmesanbrødkrummer. En comfy ret som indeholder masser af blomkål. Win-win. Den er baseret på Alison Roman’s opskrift fra youtube, men jeg har tilpasset den en smule til mine smagsløg med blandt andet citronsaft og lidt justerede mængder.

Man skal have lidt tålmodighed og stege blomkålen lææænge, men det er god mindfulness, så omfavn endelig bare det, og ellers er der intet svært ved retten her. Kommer til at være min tro følgesvend dette efterår.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Blomkålspasta

30-45 min / 2 portioner

Ingredienser

  • Et halvt blomkålshoved (ca. 400 g)
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl pankobrødkrummer
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • Et nip salt og godt med peber
  • Et godt nip stærke chiliflakes
  • 1,5 dl fløde 38%
  • En lille citron
  • 150-200g pasta (afhængigt af hvor sultne I er, jeg synes 75g pr person er passende)

Sådan gør du

Skær blomkålen ud i tynde skiver og så mindre stykker. Skær løget midt over og i skiver. Sæt pastavand over.

Varm en stor pande op til middel varme. Tilsæt olie og brødkrummer. Giv et drys salt og peber og rør konstant rundt i brødkrummerne til de er gyldne. Riv en håndfuld parmesan over og lad smelte ind i brødkrummerne. Sæt til siden.

Hæld et skvæt olivenolie i panden og tilsæt blomkål og løg med et drys salt og peber. Steg i laaang tid til blomkålen er krympet ind til ca. 50% og er godt gyldenbrunt. Tilsæt chiliflakes.

Sæt pastaen over. Tilsæt fløde til blomkålen. Lad simre under låg i 10-12 min tid eller til pastaen er 90% færdig. Gem lidt pastavand, før du hælder pastaen i si/dørslag.

Tilsæt pastaen til blomkålssaucen og rør rundt. Smag til med citronskal+saft, salt & peber. Tilsæt lidt pastavand løbende, så det ikke bliver for tørt. Server med brødkrummerne på toppen og evt ekstra parmesan og purløg!

192 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

One pot mac and cheese

 

Penne med karamelliseret hvidkål & umami-brødkrummer

 

Indlægsnavigation

Tærte med grønkål og karamelliserede løg
Salat med grillede nektariner, linser, honning og feta

12 comments

  • Julia H
    09/08/2022

    Hej.
    Skal blomkålen nærmest være finthakket?
    Mvh J

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/08/2022

      Hej!
      Ja 🙂
      Kh Camilla

      Reply
  • Simon
    18/10/2021

    Super lækkert! Datteren på 6 og sønnen på 4 var meget begejstrede og vi voksne ligeså!

    Reply
  • Ida
    07/09/2021

    Det lyder for sindssygt lækkert!! Ift. planlægning af, hvor lang tid det tager at forberede – hvor længe skal blomkålen ca. stege?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/09/2021

      Den er så god! Også med i min nye kogebog. 🙂 Nu håber jeg ikke svaret kommer alt for håbløst sent, men jeg tror blomkålet skal stege i en 30-40 minutters tid. Hellere lang tid ved lavere varme end kort tid ved høj varme. Vh Camilla

      Reply
  • Anna Magnussen
    02/02/2021

    Jeg glæder mig virkelig til at prøve den her opskrift – det ser lækkert ud! Men inden jeg kaster mig ud i det, har jeg lige et muligvis dumt spørgsmål: Er der forskel på pankobrødkrummer og pankorasp?

    Reply
  • Anna
    02/02/2021

    Er pankobrødkrummer det samme som pankorasp?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      02/02/2021

      Det er præcis det samme, ja! 🙂

      Reply
  • Jonna Jespersen
    19/10/2020

    Skulle hilse fra min teenage søn og så “fuuuck det smager godt”

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/10/2020

      Eeej, hvor lyder det bare godt! Tak!

      Reply
  • Camille Lange
    14/08/2019

    Øh, MUMS! Lavede den igår, SÅ lækker og mine gæster var imponerede. Havde ingen purløg, men puttede frost-ærter i istedet for at add’e lidt grønt, og det var også nice. Den kan godt bære ærter, denne ret 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      14/08/2019

      Jaa, den er virkelig god! <3 Frost-ærter lyder helt genialt, godt tænkt.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR