Mine tænder løber i vand bare jeg tænker på denne cremede blomkålspasta med fløde, citron og parmesanbrødkrummer. En comfy ret som indeholder masser af blomkål. Win-win. Den er baseret på Alison Roman’s opskrift fra youtube, men jeg har tilpasset den en smule til mine smagsløg med blandt andet citronsaft og lidt justerede mængder.
Man skal have lidt tålmodighed og stege blomkålen lææænge, men det er god mindfulness, så omfavn endelig bare det, og ellers er der intet svært ved retten her. Kommer til at være min tro følgesvend dette efterår.
Blomkålspasta
30-45 min / 2 portioner
Ingredienser
- Et halvt blomkålshoved (ca. 400 g)
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl pankobrødkrummer
- 1 håndfuld revet parmesan
- Et nip salt og godt med peber
- Et godt nip stærke chiliflakes
- 1,5 dl fløde 38%
- En lille citron
- 150-200g pasta (afhængigt af hvor sultne I er, jeg synes 75g pr person er passende)
Sådan gør du
Skær blomkålen ud i tynde skiver og så mindre stykker. Skær løget midt over og i skiver. Sæt pastavand over.
Varm en stor pande op til middel varme. Tilsæt olie og brødkrummer. Giv et drys salt og peber og rør konstant rundt i brødkrummerne til de er gyldne. Riv en håndfuld parmesan over og lad smelte ind i brødkrummerne. Sæt til siden.
Hæld et skvæt olivenolie i panden og tilsæt blomkål og løg med et drys salt og peber. Steg i laaang tid til blomkålen er krympet ind til ca. 50% og er godt gyldenbrunt. Tilsæt chiliflakes.
Sæt pastaen over. Tilsæt fløde til blomkålen. Lad simre under låg i 10-12 min tid eller til pastaen er 90% færdig. Gem lidt pastavand, før du hælder pastaen i si/dørslag.
Tilsæt pastaen til blomkålssaucen og rør rundt. Smag til med citronskal+saft, salt & peber. Tilsæt lidt pastavand løbende, så det ikke bliver for tørt. Server med brødkrummerne på toppen og evt ekstra parmesan og purløg!
Hej.
Skal blomkålen nærmest være finthakket?
Mvh J
Hej!
Ja 🙂
Kh Camilla
Super lækkert! Datteren på 6 og sønnen på 4 var meget begejstrede og vi voksne ligeså!
Det lyder for sindssygt lækkert!! Ift. planlægning af, hvor lang tid det tager at forberede – hvor længe skal blomkålen ca. stege?
Den er så god! Også med i min nye kogebog. 🙂 Nu håber jeg ikke svaret kommer alt for håbløst sent, men jeg tror blomkålet skal stege i en 30-40 minutters tid. Hellere lang tid ved lavere varme end kort tid ved høj varme. Vh Camilla
Jeg glæder mig virkelig til at prøve den her opskrift – det ser lækkert ud! Men inden jeg kaster mig ud i det, har jeg lige et muligvis dumt spørgsmål: Er der forskel på pankobrødkrummer og pankorasp?
Er pankobrødkrummer det samme som pankorasp?
Det er præcis det samme, ja! 🙂
Skulle hilse fra min teenage søn og så “fuuuck det smager godt”
Eeej, hvor lyder det bare godt! Tak!
Øh, MUMS! Lavede den igår, SÅ lækker og mine gæster var imponerede. Havde ingen purløg, men puttede frost-ærter i istedet for at add’e lidt grønt, og det var også nice. Den kan godt bære ærter, denne ret 🙂
Jaa, den er virkelig god! <3 Frost-ærter lyder helt genialt, godt tænkt.
Er retten egnet til at fryse?
Jeg tror godt man kan fryse sovsen, ja. 🙂