fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk, Brød & Wraps  /  08/08/2019

Tærte med grønkål og karamelliserede løg

Tærte med grønkål

I går delte jeg min go to opskrift på grov tærtedej og i dag kommer der så et forslag til, hvad man kan have i. Jeg havde noget grønkål, der var ved at se rigtig trist ud, nogle løg der skulle bruges og en rest af en virkelig god og smagfuld svensk prästost, så fyldet gav sig selv i denne tærte med grønkål og karamelliserede løg.

Brug endelig samme princip til andet fyld: Måske har du nogle porrer og soltørrede tomater, der er ved at nå udløbsdatoen? Eller et broccolihoved og en halv pakke feta, du ikke har fået brugt? Tærter er geniale til at tømme køleskabet. Og køb endelig færdig tærtedej, hvis du ikke har tid eller overskud til at lave dejen selv!

Hemmeligheden ved en god tærte er at krydre alle enkelte elementer individuelt med salt og peber. På den måde er man sikker på, at den færdige tærte er rigtigt krydret. Ærgrer mig over at denne tærte med grønkål allerede er spist, for jeg kunne sagtens spise den til frokost i dag.

Ingredienser

45-60 min / 1 alm tærteform

  • En portion tærtedej eller færdigkøbt tærtedej
  • 200 g løg (ca. 5 små eller 2-3 store)
  • 25 g smør
  • 1-2 timiankviste eller et nip tørret timian
  • 200 g grønkål (ca. 3-5 “kviste”)
  • 5 æg
  • 1,5 dl ymer 3,5% eller creme fraiche
  • 1,5 dl fløde 38% eller mælk
  • 100 g smagfuld ost (gruyere, gouda, feta, präst, västerbotten)
  • Salt & peber

Sådan gør du

Lav tærtedejen (opskrift fra i går), hvis du laver den selv.

Skær løgene i tynde skiver. Steg ved lav varme i smeltet smør med timian og et godt drys salt. Læg et låg på efter et stykke tid. Rør jævnligt rundt til løgene er brunede (tager ca. 30 min).

Imens: Forbag din tærtebund ved 200 grader.

Skyl grønkålen. Skær i fine små stykker. Også stilkene (undtagen det groveste nederste stykke)! Steg i olie med et drys salt og peber til kålen er faldet sammen. Sæt til siden.

Pisk æg, syrnet mælkeprodukt, fløde og ost sammen og giv et godt drys salt og peber.

Fordel kålen i den forbagte tærtebund. Fordel løgene over. Hæld din æggeblanding øverst. Jeg fordelte desuden lidt ramsløgskapers på toppen (valgfrit), du kan overveje at pynte med lidt frisk timian. Bag i 25-35 min til den er gylden.

54 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pirogger med feta og grønkål

 

Grov tærtedej med olivenolie

 

Indlægsnavigation

Grov tærtedej med olivenolie
Blomkålspasta

2 comments

  • Christina
    15/08/2019

    Skøn tærte. Vi byttede timian ud med gorgonzola – det kan anbefales at prøve 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      16/08/2019

      Jeg har ikke lært at kunne lide gorgonzola endnu, men det tip er der garanteret andre der kan bruge! Dejligt at I lavede den.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR