fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Brød & Wraps, Comfort food, Mere end 1 time  /  24/06/2019

Pirogger med feta & grønkål

pirogger-1

Vegetariske pirogger med feta og grønkål er sådan en dejlig ting at tage med på en picnic. Det tager lidt tid at lave og derfor laver jeg dem kun til specielle tilfælde, men det er også, fordi jeg oftest laver dejen selv. Køber du færdig butterdej eller tærtedej bliver det hurtigt et enklere projekt.

Med det sagt er det slet ikke svært at lave dejen selv! Det kræver bare lidt tålmodighed. Hvis du ikke har tiden til det, er der ingen grund til at stresse over det. Madlavning skal være hyggeligt, og man må gerne bruge en genvej.

pirogger-2

Pirogger med feta og grønkål, lidt gode oste, oliven og en frisk sommersalat, så har du en perfekt picnickurv efter min mening! Jeg håber, I kaster jer over lidt pirog-bagning i løbet af sommeren. 🙂

Ingredienser

1 time / 6-7 pirogger

  • 250 g mel + Et nip salt
  • 125 g koldt smør
  • 0,5-0,75 dl kold mælk
    (eller færdigkøbt butterdej/tærtedej)


 

  • 1 løg + 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg
  • 250 g grønkål eller savoykål
  • 150 g fetaost
  • Skallen fra 1 lille citron
  • 2 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/mascarpone/cream cheese
  • 1 æg
  • Peber & salt

Sådan gør du

Bland mel og salt i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr ud i melet med fingrene til det ligner pulver. Hæld mælk i til dejen lige kan samle sig (ælt den sammen i skålen). Pak ind i film og læg i køleskabet i 30 min.

Forbered fyldet

Sæt ovnen på 180 grader.

Hak løget fint og steg langsomt med timian i rigeligt olivenolie med et drys salt. Imens hakkes hvidløget fint og kålen skylles og hakkes fint.

Tilsæt hvidløg til løgene i et par min og læg så løgene til siden. Steg nu kål med et drys salt til det er faldet sammen.

Bland løg, kål, smuldret fetaost, citronskal og creme fraiche (eller lign.) i en skål. Smag til med godt med peber og salt. Pisk ægget og tilsæt halvdelen til blandingen.

Lav piroggerne

Rul dejen ud til den er 3 mm tyk og skær kvadrater som er 13-14 cm. Saml dejen du skær fra og rul ud igen, så du får udnyttet det hele. Det skal gerne blive til 6-7 pirogger.

Læg på bageplade med bagepapir. Pensl kanterne med æg og læg fyld på i midten. fold over på diagonalen, så det danner en trekant og tryk kanterne godt sammen. Jeg synes, det er nemmest, hvis jeg tager den op i hånden, når jeg har lukket den ene side, så kan man også fylde ekstra fyld i.

Brug tænderne på en gaffel til at trykke kanterne ekstra godt sammen, og lave et fint mønster langs med kanten. Prik nogle huller i pakken, så dampen kan slippe ud i ovnen.

Pensl med æg og bag 25-35 min i den 180 grader forvarmede ovn til piroggerne er gyldne.

Lad køle af og pak i et viskestykke til picnickurven!

23 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Banh mi med tofu

 

Burger med panko-paneret halloumi m. tartarsauce

 

Indlægsnavigation

Junipasta med asparges, ærter & mynte
Vegansk stir fry med cashewnødder

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR