Opskriften her er en basic opskrift på en tøm køleskabet vegansk stir fry, hvor du kan bruge de grøntsager, du lige har i køleskabet. Det er saucen, der gør det! Og så anbefaler jeg varmt at servere med fuldkornsris, så den mætter godt. Æg, tofu eller edamamebønner giver også ekstra umpf til retten. I stedet for cashewnødder kan du bruge peanuts eller ristede solsikkekerner.
Det her er den sidste planlagte opskrift, inden jeg tager mig en velfortjent sommerferie fra opskrifterne! Juli vil jeg bruge på dels bare at holde lidt ferie og at skrive lidt anderledes blogindlæg. Og så har jeg et virkelig spændende projekt i gang, som jeg glæder mig så meget til at fortælle jer om til efteråret!
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 2 dl røde ris (eller andre ris)
- 1 god håndfuld cashewnødder
- Grøntsager efter eget valg (her: 1 rødløg, 2 røde snackpeber & 1/2 spidskålshoved)
- 1 spsk revet ingefær
- 1-2 fed hvidløg, fintrevet
- 3 spsk grøntsagsfond (eller vand + et nip salt)
- 2 tsk majsstivelse (maizena)
- 2 spsk soja
- 1 spsk lys sirup (eller honning/sukker/agave)
- 2 spsk riseddike eller anden lys eddike
- 1-1,5 spsk ristet sesamolie
- 1-2 tsk chili flakes
Sådan gør du
Sæt risene over efter instruktionerne på pakken.
Rist cashewnødderne gyldne.
Skær grøntsagerne ud i passende stykker. Jeg skar løget i skiver og de andre grøntsager i grove stykker. Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland fond/vand (kold) og maizena sammen i en skål. Tilsæt soja, sirup, eddike og sesamolie.
Steg grøntsagerne ved høj varme, så de får godt med farve. Du kan evt stege dem i omgange. Tilsæt ingefær og hvidløg til sidst, så det ikke brænder på. Steg i 1-2 minutter og hæld så din sovs over. Lad simre i 1 minut og smag til med evt mere soja/sirup/eddike/sesamolie. Server med ris og cashewnødderne på toppen!
Du kan også tilsætte stegt tofu, æg eller edamamebønner for endnu mere mæthed.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.