Bare jeg kigger på billedet af thailandsk æggesalat løber mine tænder i vand. Den smager SÅ GODT. Lav den, bare lav den. Altså jeg ved ikke engang, hvad jeg skal skrive om den, som gør den retfærdighed.
Spiser du ikke fisk? Så anbefaler jeg på det varmeste at lave min veganske fuskesauce! Ellers kan du godt bruge lys soja, men det er ikke en helt lige så raffineret smag.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 1 lille rødløg eller 2 forårsløg
- 1 gul peberfrugt eller 1 gulerod
- 1 stort løg eller 2 små
- 4 æg
- Et lille bundt koriander
Dressing:
- 1 hvidløgsfed, finthakket
- 1 tsk stærke chiliflakes eller 0,5 frisk chili
- 1,5-2 spsk sukker
- 2 spsk fiskesauce eller fuskesauce
- Skal og saft fra en lime
Tilbehør: syltede agurker, risnudler eller jasminris
Sådan gør du
Start med dressingen. Læg alle ingredienser i en lille gryde, varm op til sukkeret er smeltet og hæld over i en skål. Lad stå.
Skær rødløg/forårsløg i superfine skiver og læg i vand eller eddike (det fjerner noget af den skarpe, rå smag). Skær peberfrugt i tynde skiver.
Varm en pande godt op. Skær løget i både og steg i olie i ét lag på panden med et drys salt. Lad få godt med farve på den ene side og rør så rundt i 1 min. Læg på en serveringstallerken.
Steg æggene på samme pande i rigeligt med neutral olie, så du kan øse olien over æggene med en ske. På den måde bobler hviden op og bliver sprød og luftig, mens æggeblommen stadig holdes flydende.
Læg æggene på løget, fordel peberfrugt, rødløg og koriander på. Hæld dressingen over. Spis evt med nudler eller ris.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.