fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Mere end 1 time, Sylte & fermentering, Vegansk  /  05/06/2019

Ramsløgskapers

Ramslogskapers

Har du været ude at plukke ramsløg i år? Hjemme hos os elsker vi ramsløgssæsonen og laver både kapers af blomsterknopperne inden de springer ud, og af frøkapslerne, når blomsterne er afblomstret. Og det kommer vist ikke bag på nogen, der har fulgt med her et stykke tid, at vi gerne bruger bladene i både madlavningen og til urteolie. Nu synger sæsonen på sit sidste vers, blomsterne er afblomstret og tilbage står frøkapslerne, som man kan lave ramsløgskapers af!

Det kræver ikke andet end et godt ramsløgssted, nogle få ingredienser og lidt tålmodighed at lave. Til gengæld har du lidt guld i køleskabet til efterårs- og vintersæsonen (hvis dine ramsløgskapers ikke er blevet spist til den tid).

Ingredienser

15 min / Et glas

  • Afblomstrede ramsløgsfrøknopper (se billede nedenfor)
  • Fint havsalt

Lage

  • 2 dele lagereddike
  • 1 del vand
  • 0,5-1 del sukker (afhængigt af hvor søde du vil have dem. Du kan også lave en lage uden sukker)

Sådan gør du

De afblomstrede små frøknopper ser sådan her ud. Det er lettest at plukke hele hovedet af. Pluk så mange du har lyst til, der skal en del til!

Når du kommer hjem, renser du de værste visne blomsterblade af og klipper eller plukker de små knopper for enden af. Læg dem op i en fin si og skyl dem rigtig godt. Du kan evt også lægge dem i en skål med vand i 30 min, så evt. urenheder bliver opløst.

Drys et lag salt i bunden af et glas i passende størrelse, og læg så en håndfuld knopper i glasset. Giv et godt drys salt og fortsæt til glasset er fyldt. Lad glasset stå i køleskabet i 3-4 uger, sæt eventuelt en påmindelse i din kalender. Hver uge rystes glasset godt.

Efter 3-4 uger skylles saltet af og glasset skylles. Læg knopperne tilbage i glasset.

Kog en lage af 2 dele lagereddike, 1 del vand og 0,5-1 del sukker afhængigt af, hvor sød du vil have den. Hæld lagen over knopperne i glasset.

Lad stå i køleskabet i 7 dage og så er de klar til at spises! Brug dem som du ville bruge almindelige kapers.

22 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med ramsløg, mascarpone, grønkål & syltede svampe

 

Ramsløgsolie

 

Indlægsnavigation

Pasta med brunet smør, blomkål, kapers 
& gule rosiner
Thailandsk æggesalat

3 comments

  • Tom Pedersen
    03/05/2025

    Det undrer mig at du som kok kalder syltede ramsløgsbær for kapers. Kapers er syltede uudsprungne blomster.

    Reply
  • Christiansen.sofie@gmail.com
    11/05/2021

    Hvordan gør man med hoveder der ikke har blomstret endnu?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/05/2021

      Det er det samme princip. Er dog begyndt at bruge en lage bestående af 1 del sukker, 2 dele vand og 3 dele lagereddike. Opskriften er i min kogebog Vegetarisk i aften? og jeg har også lagt den op på instagram. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR