fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Sovs & dip, Sylte & fermentering, Vegansk  /  28/04/2019

Ramsløgsolie

Ramslogsolie

Ramsløgsolie er sådan en luksus, når ramsløgssæsonen er på sit højeste i løbet af foråret. Det er ikke svært at lave, men man har brug for en kraftfuld blender. Olien skal nemlig blendes så længe at friktionen fra blenderknivene varmer olien op, så smagen fra ramsløgene rigtig trænger ind i olien.

Du kan sagtens lave urteolie med andre krydderurter som f.eks. persille, dild eller basilikum, hvis du ikke har ramsløg eller det bare ikke er sæson. Ellers kan man faktisk også snyde lidt og bruge det grønne på et bundt (5-6) forårsløg plus 2 hvidløgsfed for at efterligne ramsløgssmagen. 

Ingredienser

15-30 min / ca. 2 dl

  • Et par gode håndfulde ramsløg (eller andre urter)
  • Et par dl neutral olie

Sådan gør du

Skyl ramsløgene og kom i en god, kraftfuld blender* – f.eks. en Vitamix. Tryk dem let sammen. Hæld neutral olie på, så det dækker ramsløgene omkring 75%.

Blend i 5-7 min, eller til man kan mærke, at olien er varm og begynder at dampe lidt. Nu er den også kraftigt grøn.

Lad olien køle ned og si “oliemosen” gennem et stykke osteklæde, en ren vaskeklud eller viskestykke, så du får alle fibrene siet fra.

Kom nu olien i en beholder og kom den i fryseren. Vandet fra urterne fryser nu til is i sit eget lag, mens olien ikke fryser til is. På den måde kan du enkelt komme af med vandet, inden du hælder olien på en plastikflaske eller anden beholder. Smart!

Du kan bruge ramsløgsolien i salatdressinger, i suppe, i pastaretter, dryppe på grøntsager, på risotto, du kan lave mayo med den osv.

*Har du ikke en god blender, kan du varme olien op til 70 grader i en gryde, hælde den over ramsløgene og blende med en stavblender. Sørg for at bruge en god beholder, der passer til blenderen, og start med forsigtige små pulserende ryk!). Lad stå og trække i 30 min og si gennem et klæde som beskrevet herover.

10 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med ramsløg, mascarpone, grønkål & syltede svampe

 

Kartoffelrisotto med syltet fennikel, grønne blade & saltet agurk

Indlægsnavigation

Hummus med ovnbagte rødbeder & Za’atar
Grillet salat med perlespelt, halloumi & syrlig urtedressing

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR