fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Fest, Gryderetter & Supper  /  15/04/2019

Kartoffelrisotto med syltet fennikel, grønne blade & saltet agurk

Kartoffelrisotto

Jeg havde egentlig slet ikke tænkt, at jeg ville udgive nogle opskrifter på påsketema, men så tryllede vi denne kartoffelrisotto frem i går! Og så var der ikke nogen tvivl om, at den blev nødt til at komme ud i dag, hvis nu der var nogen, der kunne tænke sig lidt festlig vegetarisk inspiration til påskedagene. 🐣

Lidt rugbrødscrumble på toppen af risottoen ville også være fantastisk! Det var i hvert fald noget, vi snakkede om i går. Bare smuldre lidt rugbrød og stege i olie eller smør som en topping. Det gør vi næste gang.

Retten her fungerer som en festlig hovedret helt på egen hånd, men kan også serveres som en forret (og så er jeg ret sikker på, at den også går godt til påskelammet, hvis man har den tradition).

God påske til jer! 💛

Kartoffelrisotto

45-60 min / ca. 4 portioner

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • ca. 600 g faste kartofler (ikke melede)
  • 8-10 dl grøntsagsfond
  • ca. 200 g cream cheese
  • 2 håndfulde friskrevet parmesan/pecorino/vesterhavsost (valgfrit)
  • Et skvæt citronsaft
  • Salt & peber

Serveres med:

  • Syltet fennikel
  • Grønne asparges
  • Forårsløg (valgfrit)
  • Olivenolie

Grønne blade & saltet agurk

  • En agurk, skrællet + 1-2 tsk fint salt
  • Ærteskud
  • Fennikeltoppe (det grønne, dildlignende på fennikelen)
  • Persille
  • Ramsløgsblade (valgfrit)
  • Almindelig guldstjerne*

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike, citronsaft eller fennikellage
  • Peber

*Jeg lærte at plukke alm. guldstjerne i Sverige. Den er ikke offentligt anerkendt som en spiselig blomst i Danmark, men bliver generelt ikke betragtet som giftig og vi har aldrig haft problemer med at plukke og spise den. Man skal dog altid være forsigtig når man plukker og smager noget nyt. Du kan udelade dem eller erstatte med gule blomster fra skovsyre, hvis du vil have det ekstra påskefestligt.

Sådan gør du

Skræl agurken og skær i mindre terninger på ca. 1-2 cm. Læg i en si og giv et godt drys salt. Lad stå omkring 30 min.

Hak løget fint og svits i olie og lidt smør med et drys salt ved lav varme i en stor sauterpande eller gryde i 5-10 min. Tilsæt finthakket hvidløg og svits med i 1 min. Løgene må ikke brune!

Skræl imens kartoflerne og skær i små tern á max 1 cm. Forbered din kogende fond.

Tilsæt kartoflerne og rør rundt 1 minuts tid. Tilsæt hvidvin og lad dampe af.

Tilsæt fond så kartoflerne lige akkurat er dækkede. Rør rundt løbende som du ville gøre med en klassisk risotto.

Lad simre forsigtigt uden låg i cirka 30 min. Fyld løbende på med ekstra fond, i takt med at fonden koger ind i kartoflerne. Til sidst skal kartoflerne være ca. halvt dækkede af fond, tilsæt evt vand, hvis de koger tørre.

Imens risottoen simrer forbereder du grøntsagerne. Skær asparges i større stykker og forårsløg i 1-2 cm stykker. Skyl ærteskud, fennikeltoppe, persille og evt ramsløg og guldstjerne. Alt holdes i grove stykker som en salat. Lad dryppe af.

Når kartoflerne er møre, men ikke udkogte, tages de af varmen. Tilsæt cream cheese og parmesan og smag til med citronsaft, salt og peber efter smag. Lad din risotto stå under låg og hvile i 5-10 min. Konsistensen skal til sidst være meget fugtigt sovset og cremet – ikke tør.

Imens din kartoffelrisotto hviler

Steg asparges og forårsløg på en meget varm pande i et par minutter. De skal have farve, men stadig beholde sprødhed.

Smag på den saltede agurk. Er den ekstremt salt, så skyl den hurtigt under koldt vand og tør af i et viskestykke. Bland med din salat.

Lav en enkel, syrlig dressing af 2 spsk eddike eller citronsaft (eller lage fra de syltede fennikel) + 2 spsk olivenolie og friskkværnet peber. Bland med salaten, smag evt til med salt, hvis det behøves.

Anret kartoffelrisottoen enten på et stort fad eller som portionsanretninger med de stegte grøntsager på toppen, et drys olivenolie og syltet fennikel. Salaten serveres ved siden af.

4 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Syltet fennikel

 

Tomatrisotto

 

Indlægsnavigation

Syltet fennikel
Jeres interview med mig

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR