• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
45-60 min, Gryderetter & Supper  /  21/03/2019

Tomatrisotto

tomatrisotto

Første gang jeg stødte på tomatrisotto var i Hugh Fearnley-Whittingstalls bog “Veg Everyday” (en bog jeg anbefaler varmt!). Den opskrift kræver en tomatsovs lavet på langtidsbagte tomater i ovnen, og hvem har tid til det på en hverdag? Så jeg satte mig for at lave en lettere version, og det var André som kom på at tilsætte passata direkte til fonden for at lave en tomatfond. På den måde kommer tomatsmagen virkelig ind i risene. Det smager fantastisk!

Tilberedningstiden kan altså variere meget afhængigt af hvilke ris, man bruger. Jeg havde nogle fra Rema som tog hundrede år om at blive færdige, og jeg ved ikke om det var risene eller om det af en eller anden grund tager længere tid, når man koger risene med tomat? Sørg i hvert fald for at smage på risene undervejs!

Ingredienser

45-60 min / 4 portioner

  • 2 spsk olivenolie + 1 spsk smør
  • 1 stort løg
  • 1 spsk hakket frisk timian (kan erstattes af 1 tsk tørret)
  • 1 tsk hakket frisk rosmarin (valgfrit)
  • 2 fed fintsnittet hvidløg
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl tør hvidvin*
  • 400 g mosede tomater (passata)
  • 6 dl vand
  • 2x koncentreret grøntsagsfond (til 1 L)
  • 1 tsk æblecidereddike & 1 tsk sukker
  • Peber
  • 1 spsk smør + to håndfulde revet parmesan

*Du kan købe halve flasker vin i Rema 1000 for en 20’er som er gode i madlavningen, så vin behøver hverken vælte budgettet eller fylde for meget i køleskabet.

Sådan gør du

Svits finthakket løg og krydderurter i olie og smør i en større gryde ved lav til middel varme i 5-10 minutter til det er gyldent. Svits hvidløg 1 min og tilsæt tomatpuré og ris til sidst i 2-3 min.

Varm imens mosede tomater, vand og koncentreret fond op i en anden gryde.

Tilsæt hvidvinen til risene og lad vinen koge ind i risene. Tilsæt derefter tomatfonden lidt efter lidt. Lad risottoen simre. Rør i den en gang i mellem. Tilsæt vand i stedet for fond,  hvis risottoen bliver for salt (smag undervejs).

Når risene er 95% færdige smages der til med peber, eddike og lidt sukker for dybde og balance. Tilsæt parmesan og smør. Sørg for at risottoen er 10% mere våd, end hvad du foretrækker. Sluk for varmen og lad stå i 5 min.

Servér med parmesan og f.eks. stegt broccolini.

35 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risotto med fennikel, citron & ristede mandler

 

Svamperisotto

 

Indlægsnavigation

Smørstegt gnocchi med rosmarin, kapers & grøntsager
Hvid bønnecreme

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.