fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Gryderetter & Supper  /  21/03/2019

Tomatrisotto

tomatrisotto

Første gang jeg stødte på tomatrisotto var i Hugh Fearnley-Whittingstalls bog “Veg Everyday” (en bog jeg anbefaler varmt!). Den opskrift kræver en tomatsovs lavet på langtidsbagte tomater i ovnen, og hvem har tid til det på en hverdag? Så jeg satte mig for at lave en lettere version, og det var André som kom på at tilsætte passata direkte til fonden for at lave en tomatfond. På den måde kommer tomatsmagen virkelig ind i risene. Det smager fantastisk!

Tilberedningstiden kan altså variere meget afhængigt af hvilke ris, man bruger. Jeg havde nogle fra Rema som tog hundrede år om at blive færdige, og jeg ved ikke om det var risene eller om det af en eller anden grund tager længere tid, når man koger risene med tomat? Sørg i hvert fald for at smage på risene undervejs!

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Tomatrisotto

45-60 min / 4 portioner

Ingredienser

Risotto
  • 1 stort løg
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 1 tsk hakket frisk rosmarin (kan udelades)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2 fed fintsnittet hvidløg
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl tør hvidvin*
  • 400 g mosede tomater (passata)
  • 6 dl vand
  • 2 spsk konc. grøntsagsfond (til 1 l)
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk sukker
  • Peber
  • 1 spsk smør
  • To håndfulde fintrevet parmesan
Til servering
  • Ekstra parmesan
  • Stegt broccolini

*Du kan købe halve flasker vin i f.eks. Rema 1000 for en 20’er som er gode i madlavningen, så vin behøver hverken vælte budgettet eller fylde for meget i køleskabet.

Sådan gør du

Sauter finthakket løg og krydderurter i olie og smør i en stor gryde ved middel varme i 8-10 minutter, til det er gyldent.

Varm imens mosede tomater, vand og koncentreret fond op i en anden gryde.

Tilsæt hvidløg til løgene i 1 min, og lad tomatpuré og ris stege med til sidst i 2-3 minutter.

Tilsæt hvidvinen til risene, skru godt op for varmen, og lad vinen koge ind i risene. Tilsæt derefter tomatfonden lidt efter lidt.

Lad risottoen simre. Rør i den en gang imellem. Smag til undervejs, og begynd at tilsætte vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt.

Når risene er 95 % færdige, smages der til med peber, eddike og lidt sukker for dybde og balance. Tilsæt parmesan og smør. Sørg for, at risottoen er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker, så tilsæt mere tomatfond efter behov.

Sluk for varmen, og lad stå i 5 minutter. Mens risottoen hviler, steges broccolinien hårdt på en pande i olie med et drys salt, til den har fået farve, men stadig er sprød.

Servér med parmesan.

58 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risotto med fennikel, citron & ristede mandler

 

Svamperisotto

 

Indlægsnavigation

Smørstegt gnocchi med rosmarin, kapers & grøntsager
Hvid bønnecreme

2 comments

  • Thea
    08/03/2023

    Hejsa!
    Lyder vildt lækkert 😀
    Hvad kan jeg erstatte hvidvin med..? Arbejder i køkkenet i en integreret institution, så tænker jeg nok skal undlade vinen..

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/03/2023

      Hej! Du kan udelade det, eller du kan erstatte det med et par spsk hvidvinseddike + vand. Eller lidt ekstra æblecidereddike. 🙂 Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR