fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Gryderetter & Supper  /  25/10/2018

Svamperisotto

Risotto

Jeg ved ikke præcis hvilken placering, men svamperisotto er i hvert fald på toplisten over yndlingsretter! Specielt hvis det er svampe, jeg har plukket selv som her. Det er den bedste luksus. Hvis ikke man er den store svampeplukker skal man huske, at man jo bare kan plukke svampe i supermarkedet. Det kan virkelig godt betale sig at købe de tørrede, man får så meget mere for pengene, både i smag og volumen (de svulmer jo op, når man lægger dem i blød).

Du kan eventuelt erstatte tragtkantareller med tørret trompetsvamp, karl johan eller kantareller. De to førstnævnte synes jeg smager af mest.

Karl Johan kan være svært at finde i en grøntafdeling, men portobello, østershatte eller brune champignon er fine erstatninger. Steg dem rigtig hårdt så alt vandet kommer ud, og de får fin farve. På den måde får du mest smag ud af dem.

Svamperisotto – en klassiker! Og så er det ikke engang svært at lave.

Opskrift på svamperisotto

45 min / 4 portioner

Ingredienser

  • En rigtig god håndfuld tørrede svampe som tragtkantareller, karl johan, sort trompetsvamp el lign.
  • 1,5 dl kogende vand
  • 200-250 g Karl Johan svampe, portobello eller markchampignon
  • En generøs klat smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter grøntsagsfond
  • To håndfulde revet parmesan
  • Et skvæt citronsaft
  • 100 g kantareller stegt i smør (valgfrit)
  • Persille

Sådan gør du

Hæld kogende vand over de tørrede svampe og lad stå i fem minutters tid.

Rens de friske svampe og skær dem i mindre mundrette stykker. Hak løget fint og hak hvidløget fint.

Varm en mellemstor gryde op til middel varme og svits løget og de friske svampe i en generøs klat smør med et drys salt i 5 minutter. Kram vandet ud af de tørrede svampe (gem vandet!), hak dem groft og steg med i yderligere 5 minutter. Svits hvidløg 1 min og tilsæt risene til sidst i 1 min.

Varm imens fonden op i en gryde for sig.

Skru op for varmen i risottogryden, tilsæt først hvidvin og siden svampevandet fra de tørrede svampe (der kan være lidt jord i bunden – pas på, at det ikke kommer med). Lad risene koge næsten tørre under omrøring og tilsæt derefter fonden lidt efter lidt.

Lad risottoen simre. Du behøver ikke at stå og røre i den uden pauser, bare rør rundt jævnligt. Smag på risottoen undervejs, både for at holde øje med status på risene og med saltniveauet. Hvis risottoen begynder at blive for salt, tilsætter du vand i stedet for fond.

Når risene er 95 % færdige* tilsættes parmesan, lidt peber, og et skvæt citronsaft. Her kan du også tilsætte en ekstra klat smør, hvis du vil (det vil du godt). Sørg for at risottoen er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker.

Sluk varmen og lad stå i 5 min, mens du steger kantareller i smør til topping.

*95 % betyder for mig, at der lige er en tand for meget bid tilbage i risene. En fornemmelse af at der er et sandkorn i midten af riset, som stadig er ukogt.

42 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med svampesauce

 

Svenske kartoffel-pandekager med stegte østershatte

Indlægsnavigation

Græskarsuppe med kokosmælk
Halloumiwrap 
med cole slaw

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR