• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
45-60 min, Comfort food, Gryderetter & Supper  /  25/10/2018

Svamperisotto

Risotto

Jeg ved ikke præcis hvilken placering, men svamperisotto er i hvert fald på toplisten over yndlingsretter! Specielt hvis det er svampe, jeg har plukket selv som her. Det er den bedste luksus. Hvis ikke man er den store svampeplukker skal man huske, at man jo bare kan plukke svampe i supermarkedet. Det kan virkelig godt betale sig at købe de tørrede, man får så meget mere for pengene, både i smag og volumen (de svulmer jo op, når man lægger dem i blød).

Du kan eventuelt erstatte tragtkantareller med tørret trompetsvamp, karl johan eller kantareller. De to førstnævnte synes jeg smager af mest.

Karl Johan kan være svært at finde i en grøntafdeling, men portobello, østershatte eller brune champignon er fine erstatninger. Steg dem rigtig hårdt så alt vandet kommer ud, og de får fin farve. På den måde får du mest smag ud af dem.

Svamperisotto – en klassiker! Og så er det ikke engang svært at lave.

Ingredienser

45 min / 4 portioner

  • 200 g Karl Johan svampe
  • En god håndfuld tørrede tragtkantareller udblødt i 1,5 dl kogende vand
  • En generøs klat smør
  • 1 løg
  • 2 fed fintsnittet hvidløg
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin + 1 liter grøntsagsfond
  • To håndfulde revet parmesan
  • Et skvæt citronsaft
  • 100 g kantareller stegt i smør (valgfrit)
  • Persille

Sådan gør du

Svits Karl Johan, fintsnittet løg og de udblødte tørrede svampe (gem vandet!) i en generøs klat smør ved mellemvarme i 5-10 minutter. Svits hvidløg 1 min og tilsæt risene til sidst i 1 min.

Tilsæt først hvidvin og siden svampevandet fra de tørrede svampe (der kan være lidt jord i bunden – pas på, at det ikke kommer med). Lad risene koge næsten tørre og tilsæt derefter fonden lidt efter lidt. Lad risottoen simre. Du behøver ikke at stå og røre i den hele tiden. Tilsæt vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt (smag undervejs).

Når risene er 95% færdige tilsættes parmesan, lidt peber, og et skvæt citronsaft. Her kan du også tilsætte en ekstra klat smør, hvis du vil. Sørg for at risottoen er 10% mere våd, end hvad du foretrækker. Sluk varmen og lad stå i 5 min, mens du steger kantareller i smør til topping.

14 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med svampesauce

 

Svenske kartoffel-pandekager med stegte østershatte

Indlægsnavigation

Græskarsuppe med kokosmælk
Halloumiwrap 
med cole slaw

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.