fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Comfort food, Pasta  /  19/11/2018

Pasta med svampesauce

Svampepasta

Pasta med svampesauce er noget af det lækreste som findes. Sådan en cremet svampepasta går man altså aldrig galt i byen med.

Vidste du at fiskesauce fremhæver smagen af svamp? Eftersom jeg ikke er fuldtidsvegetar snyder jeg en gang i mellem, og her har jeg et par dråber fiskesauce i for at virkelig maximere umami-smagen af svampene. Et trick der kommer fra kokken Heston Blumenthal.

Det er noget med umami som fremhæver umami. Lidt smånørdet og jeg syntes det virkede fjollet første gang, jeg prøvede det, men det virker! Den bedste vegetariske erstatning er nok min vegetariske fuskesauce eller en anelse miso i saucen, hvis du ikke spiser fisk. Og man kan også sagtens udelade det lille trick.

Lidt salvie eller timian i saucen kan også være lækkert, hvis du har det derhjemme.

Ingredienser

15-30 min / 2 portioner

  • En håndfuld tørrede svampe (anbefaler tragtkantareller, sort trompet eller karl johan) + 0,5 dl kogende vand
  • 6-10 markchampignon/østershatte eller 3-4 portobello
  • En klat smør
  • 1 lille fed finthakket hvidløg
  • ca. 1 dl fløde
  • Et lille skvæt f*skesauce (valgfrit), nogle dråber soya og et lille skvæt citronsaft/æblecidereddike
  • Salt & peber
  • 150-200 g pasta
  • Parmesan (valgfrit)
  • Persille (valgfrit)

Sådan gør du

Hæld 0,5 dl kogende vand over de tørrede svampe i en lille skål. Sæt pastavand over.

Skær de friske svampe i mindre stykker. Steg hårdt med et drys salt i 5-10 min til væsken er fordampet. Knug vandet ud af de tørrede svampe (gem vandet til senere) og tilsæt med en klat smør. Steg til svampene er gyldenbrune.

Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid. Heromkring kan du også sætte pastaen over.

Skru helt ned for varmen og tilsæt fløde samt svampevandet fra tidligere. Lad simre i 5 mins tid. Smag til med f*skesauce, soya og citron/æblecidereddike samt salt og peber. De giver alle dybde til sovsen og fremhæver svampen!

Når pastaen er al dente tager du lidt pastavand fra og hælder resten ud. Bland alt, tilsæt evt. pastavand, hvis det bliver for tørt. Smag til igen med pastaen! Server med parmesan og/eller persille på toppen, eller præcis som den er.

53 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Penne med karamelliseret hvidkål

 

Svamperisotto

 

Indlægsnavigation

Mapo Tofu
Krydret rødbedesuppe

6 comments

  • Nanna Bjerge
    06/07/2022

    Hej Camilla! tak for mange gode opskrifter
    Kan man putte hvidvin i??

    Kh Nanna

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/07/2022

      Sagtens! Tilsæt endelig et skvæt. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Thea
    21/09/2020

    Hei! Skal man smide ud vannet som man heller over svampene (0,5) i begynnelsen efter man har helt det over? Eller skal man steke det med det vannet?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/09/2020

      Hej! Du skal kramme vandet ud af svampene og gemme det til du tilsætter fløden. Der tilsætter du også svampevandet. Bare pas på, du ikke får jord med, det lægger sig typisk i bunden af skålen med svampevand. Håber det giver mening! Kh Camilla

      Reply
  • Dorthe
    20/10/2019

    Hej!
    Jeg ser der står persille i opskriften, men kan ikke just se det i selve retten. Skal der eventuelt stå parmesan i stedet for? Dette fremgår nemlig ikke i opskriften, men på billedet af retten 🙂

    Vh

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/10/2019

      Ej men det er da også forvirrende! Det må jeg lige få rettet. Tror det er fordi jeg tog et nyt billede med parmesan i stedet for persille. Men hav endelig begge dele på! Eller ingen af delene, den kan godt klare sig på egen hånd. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR