fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  15/11/2018

Mapo Tofu

Mapo Tofu

Mapo Tofu har jeg flere gange spist på den kinesiske restaurant, der lå i stueetagen af vores bygning i Stockholm (fun fact: en bygning som Robyn også bor i). Min mand er svensk og vi var derfor i Stockholm de første to år vi boede sammen fra 2012-2014.

Anbefaler alle at besøge Chong Qing i Liljeholmen, hvis I er i Stockholm forresten. Deres Gong Bao Dou Fu er den bedste tofuret jeg nogensinde har fået og desværre ikke en jeg har fundet ud af, hvordan jeg genskaber i mit eget køkken. Og deres hjemmelavede dumplings! Åh…

Jeg tror, Mapo Tofu er lidt af en elske-hade ret. Det er svært at beskrive smagen, men jeg vil sige, at det er en stærk chilisauce med et twist. Det er en speciel smag, som man ikke nødvendigvis finder i den dansk-tilpassede kinesiske restaurant. Jeg vil på ingen måde påstå, at denne ret er autentisk (det ved jeg ærligt for lidt om kinesisk madlavning til), men det her er altså mit take på en Mapo Tofu ret.

Saucen er baseret på en chilipaste af blandt andet fermenterede sojabønner kaldet Doubanjiang eller Toban Djang. Man kan få den i asiatiske supermarkeder, og der kan man også købe sichuanpeber og måske få fingrene i fermenterede sojabønner (som altså godt kan udelades, hvis man vil gøre det lidt mere enkelt for sig selv).

Hvis du er en tofu-skeptiker vil jeg sige følgende: gå efter fast eller ekstra fast tofu som er næsten hvid i farven og har en glat overflade. Ikke den mere beige og grove variant. Jeg synes de tofu, man køber i asiatiske supermarkeder generelt er rigtig gode. Minder lidt om æg?

Hvis du aldrig har smagt Mapo Tofu før, så prøv at være lidt eventyrlig og lave det alligevel. Smag saucen til som du kan lide den! Man kan garanteret tilsætte mere eddike og sukker og få den mere i retning af en sursød sauce, hvis det passer smagsløgene bedre.

Server med perfekt kogte jasminris og gerne lidt sprødstegt broccoli eller grønne bønner stegt med hvidløg og sichuanpeber til.

Ingredienser

25 min – 4 portioner

  • 1 dl tørret svamp + 1,5 dl kogende vand (kan også erstattes med f.eks. friske shiitake svampe som steges hårdt.)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 2 cm ingefær (ca. 1 spsk)
  • 1-1,5 spsk Doubanjiang (fermenteret chilipasta)
  • 1 tsk sichuanpeber
  • 1 spsk fermenterede sojabønner (kan udelades)
  • 3 dl grøntsagsfond
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 0,5-1 tsk sirup
  • 1 spsk maizena + lidt vand
  • 400 g fast tofu

 

  • 4 dl jasminris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Skyl risene godt med koldt vand i en si. Læg i gryde med vand og salt og kog forsigtigt op.

Lad simre i 10 min. Sluk for varmen, læg dobbelt køkkenrulle under låget (ml låg og gryde) og lad risene hvile i 10 min.

Hæld 1,5 dl kogende vand over de tørrede svampe i en skål.

Skær forårsløg (læg det grønne til siden) og hvidløg fint. Riv ingefæren.

Knug vandet ud af svampene (gem vandet) 
og steg med hvidløg, ingefær og forårsløg i en gryde ved lav-middelvarme i et par minutter.

Tilsæt stødt sichuanpeber og evt. finthakkede fermenterede sojabønner. Svits i et minuts tid.

Tilsæt svampevandet, 3 dl grøntsagsfond og Doubanjiang. Kog op og jævn med maizena.

Smag til med soya, æblecidereddike og sirup. Tilsæt tofu skåret i stykker á ca. 2-4 cm.

Lad simre i fem mins tid og server med jasminris og stegt broccoli, kål eller grønne bønner.

 

9 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Sobanudler med broccoli og sesampaneret tofu

 

Stegt tofu – Sojaglaseret

 

Indlægsnavigation

Ovnbagte kartofler 
& blomkål m. pickles
Pasta med svampesauce

2 comments

  • Siri Robinson
    08/12/2019

    Hej 🙂

    Hvilken grøntsagsfond bruger du?

    Mvh, Siri

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      08/12/2019

      En øko flydende grøntsagsfond jeg køber i Føtex. Men synes også at Fond du chef er god!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR