fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Pasta  /  29/11/2018

Pasta med karamelliseret hvidkål & umami-brødkrummer

karamelliseret-hvidkål

Pasta med karamelliseret hvidkål er min yndlingspasta for tiden, den er så COMFY. Lun og rund og så tilfredsstillende at spise.

Jeg fik den hos nogle venner for en måneds tid siden og har lavet den en håndfuld gange selv siden da. Opskriften stammer fra New York Times, og jeg har justeret den lidt til min smag.

Vær ikke bange for ansjoserne her! Jeg kan ikke fordrage ansjoser, men man smager dem ikke i retten, de bidrager bare med en lækker dybde i smagen. Hvis du ikke spiser fisk har jeg prøvet at bytte ansjoserne ud med kapers, og det fungerer upåklageligt. Også her smager retten ikke som sådan af kapers.

Kålpasta

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Penne med karamelliseret hvidkål & umami-brødkrummer

45 min / 4 portioner

Ingredienser

hvidkål
  • Et halvt hoved hvidkål (ca. 2 liter strimlet)
  • 4 spsk olivenolie
  • ca. 0,5 tsk chili flakes, stærke
  • 2 fed hvidløg
Brødkrummer
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk kapers eller 4-6 ansjosfileter
  • 4 spsk smør
  • 1 spsk hakket frisk timian, salvie eller rosmarin (kan udelades)
  • 1,5-2 dl pankorasp
Desuden
  • 300-360g pasta
  • 2-3 håndfulde parmesan, fintrevet
  • Salt & peber

Sådan gør du

Skær hvidkålen i fine strimler. Steg den ved høj varme på en pande i olivenolie med et drys salt og chili flakes under omrøring. Når kålen er faldet lidt sammen og begynder at få farve skrues ned til middel varme. Læg et grydelåg, som er lidt mindre end panden, direkte på kålen og skru ned til middel varme. På den måde damper kålen i sin egen saft, mens den steger, og den bliver derved hurtigere færdig. Rør jævnligt rundt og skru ned for varmen hvis kålen brænder på.

Hak hvidløgsfed til både kål og brødkrummer fint. Hvis du bruger kapers hakkes de også i mindre stykker.

Smelt smørret ved lav varme i en seperat pande. Bruger du ansjoser, tilsættes de hele og smelter ind i smørret. Bruger du kapers, steges de bare med. Tilsæt halvdelen af hvidløget, og svits forsigtigt i et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt krydderurter og rasp og rist, til raspen er gylden. Sæt blandingen til side og smag til med salt og peber.

Rør rundt i kålen, så den steges jævnt. Når den er faldet helt sammen og begynder at blive gyldenbrun, fjerner du grydelåget og tilsætter hvidløg. Steg videre ved lav varme.

Kog pastaen i godt saltet vand, til den er al dente. Gem 2-3 dl pastavand og hæld resten fra.

Bland pastaen med den karamelliserede kål, halvdelen af brødkrummerne, den fintrevne parmesan og et godt skvæt vand. Smag til med salt og peber.

Server med resten af brødkrummerne og ekstra parmesan til topping.

189 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Beluga Bolognese

 

Svamperisotto

 

Indlægsnavigation

Surdej – Sådan laver du din egen
Rugbrød – en nem opskrift

11 comments

  • Frederikke
    24/05/2025

    Kan man mon bruge spidskål i stedet for hvidkål? 🤔 Tak for dine gode opskrifter, dine kogebøger er dem som bliver læst mest i herhjemme! 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      16/06/2025

      Det kan man godt, men jeg synes ikke det bliver lige så lækkert. Jeg ved ikke helt hvad det er, om der er flere sukkerstoffer i hvidkål, eller det er noget med teksturen.

      Reply
  • Astrid
    08/10/2023

    Hej 🙂 Har købt et hvidkål på ca. 1800 gr. Kan det passe at det hvidkål du brugte var ret stort? Ellers kan jeg ikke få det til at passe med det halve på 2 liter i opskriften.
    mvh

    Reply
  • Lone
    03/03/2023

    Det smager så absurd og næsten latterligt godt!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/03/2023

      <3 !!!

      Reply
  • Ingrid
    01/12/2022

    Nøjj – det smagte godt!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      03/12/2022

      Dejligt! <3

      Reply
  • Rikke
    14/02/2022

    Mega lækker ret og endnu hurtigere, med en pose snittet kål på frost fra Rema

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/02/2022

      Super at det også fungerer med kål fra frost! Remas frosne grøntsager er generelt virkelig gode synes jeg. 🙂

      Reply
  • Katrine
    07/01/2021

    Dejlig ret som er afprøvet flere gange. Tror du også retten kan fungere med rødkål?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/01/2021

      Jeg ved det faktisk ikke. Rødkål har en bitterhed, som jeg ikke altid er så vild med. Der har både hvidkål og grøn spidskål mere sødme.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR