fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Gryderetter & Supper, Pasta, Vegansk  /  11/12/2018

Beluga Bolognese

Beluga Bolognese

Da jeg udgav denne opskrift på Beluga Bolognese tilbage i 2018 havde jeg ingen anelse om, hvilken massiv succes den ville blive. Hvem havde troet at verden skreg på vegetarisk bolognese?! Men det giver mening, for hver gang jeg laver den, bliver jeg lige overrasket over, hvor fantastisk godt den smager, og hvor lidt jeg savner oksekødet.

Det er også tilfældet ude hos jer, for det er min absolut mest besøgte opskrift her på Vegetarisk Hverdag, og den er blevet en fast følgesvend ude i rigtig mange af jeres køkkener. Det var lige præcis det jeg drømte om, da jeg startede Vegetarisk Hverdag. At nogle af de klassiske kødretter, som vi tror vi ikke kan leve uden, faktisk godt kan erstattes af vegetariske alternativer.

Vegetarisk bolognese

En vegetarisk bolognese skal have mindst lige så meget kærlighed, som en bolognese med oksekød. Det største problem med vegetariske versioner af klassiske kødretter er, at de fleste glemmer at tilsætte nok fedt. Så i beluga bolognese skal der både masser af olivenolie og smør i saucen! Og jeg tilsætter også lidt fløde eller mælk, det er et trick, jeg altid har brugt i klassisk bolognese, for det runder sovsen rigtig godt af. Vil du lave sovsen vegansk bruger du bare en vegansk fløde, f.eks. Oatly’s iMat.

Som med en klassisk bolognese bliver en linse bolognese kun bedre, jo mere tid man har til at lade den simre. Den bliver kun bedre af mere tid og kærlighed og er et perfekt madlavningsprojekt til weekenden, for du kan sagtens gange opskriften op og fryse ned til en anden dag. Beluga bolognese egner f.eks. sig rigtig godt til lasagne.

Beluga bolognese

Hvorfor beluga linser?

Jeg bruger belugalinser, fordi de ikke koger ud, men derimod beholder lidt struktur. Det synes jeg giver noget til spiseoplevelsen. Delikatesselinser og puy-linser har samme kvaliteter, så dem kan du også bruge her.

Hvis du er en linseskeptiker, er røde linser et godt bud, de koger nemlig mere ud og bliver som en del af saucen, men du får stadig den gode smag.

Skal man bruge rødvin?

Jeg får ofte spørgsmålet om det er nødvendigt at bruge rødvin i sovsen og for mig er det et kæmpe JA, jeg synes rødvinen er helt essentiel og kendetegnende for en god bolognese. Men jeg ved at mange af jer har haft succes med at bruge rødvinseddike i stedet, der kan jo være gode grunde til at man ikke kan have rødvin stående.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Beluga bolognese

45-90 min / ca. 6 portioner

Ingredienser

Bolognese
  • 1 stort løg
  • Masser af olivenolie (ca. 3 spsk)
  • 1 fint revet gulerod
  • 3 store fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager (valgfrit)
  • 1 spsk frisk hakket timian (eller 1 tsk tørret)
  • En god klat smør eller smørbar (ca. 25 g)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1,5 dl rødvin*
  • 0,5 dl fløde eller 1 dl sødmælk (valgfrit)
  • 400 g mosede tomater (passata) eller hakket tomat
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond eller 1 bouillonterning
  • 2 dl vand
  • 130 g belugalinser (ca. 1,5 dl)
Servering
  • 600 g spaghetti eller anden pasta
  • Parmesan
  • Bredbladet persille, finthakket (kan udelades)
  • Peber

*Du kan købe halve flasker vin i Rema 1000 til en 20’er, hvis du kun bruger det i madlavningen.

Sådan gør du

Snit løget fint og svits ved lav varme med masser af olivenolie i 5-10 min.

Knus hvidløgsfedene og hak fint. Tilsæt med fint revet gulerod, chiliflager, timian og en god klat smør og svits videre i et par minutter. Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt.

Tilsæt rødvin og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller sødmælk (valgfrit), passata, laurbærblade, bouillonterning/koncenteret grøntsagsfond og vand.

Lad tomatsaucen simre i 10-30 minutter under låg. Jo længere, jo bedre!

Skyl belugalinserne og tilsæt. Lad simre i 20-25 minutter. Tilsæt evt ekstra vand undervejs, hvis det behøves.

Smag saucen til med masser af peber & salt og eventuelt sukker, chili, god eddike og ekstra smør/olivenolie, hvis det behøves.

Server med pasta, parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk persille!

1.997 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Shepherd’s pie med beluga bolognese

 

Black bean chili

 

Indlægsnavigation

Saftig, julet krydderkage
Safransvafler med appelsin & flødeskum

79 comments

  • Peter
    20/01/2023

    Mine børn vil ikke længere spise kødsovs efter de har smagt denne bolognese 🙂

    Reply
  • Arne Nielsen
    27/11/2022

    Hej!
    Jeg har en lidt anden opskrift på belugalinser, som jeg selv har fundet på: Først hakker jeg løget og svitser i olivenolie, dernæst river jeg to tynde, friske gulerødder, som jeg svitser sammen med løgene. Dette tager 10 minutter. Så tilsætter jeg 1 deciliter belugalinser, skyllede, samt to deciliter vand. Dette koger jeg i en time. Pas på i slutningen af denne time, for belugalinserne suger meget vand – de kan koge tørre. Så tilsætter jeg 400 gram flåede tomater og koger yderligere i en halv time. Så tilsætter jeg piskefløde, samt et drys salt (smag på retten før og efter tilsætning af salt. Det er forbavsende, hvor meget saltet betyder). Så tilsættes retten saften af en citron, og retten er færdig. Tilberedningstid 1 time og 40 minutter. Velbekomme!

    Reply
  • Camille Alberte
    30/10/2022

    Hej Camilla
    Jeg tænkte på om en smule finthakket svampe, ville give lidt mere umami smag? har nemlig en lille rast jeg gerne vil bruge..Men måske det er en dårlig ide?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      31/10/2022

      Det skal du endelig bare gøre! Min mand André kommer altid svampe i, hvis det er ham, der står for madlavningen. Jeg kan bedre lide den uden (personlig præference), han kan bedre lide den med. Kort sagt: du kan SAGTENS komme svampe i. Både friske som du steger først og tørrede. Kh Camilla

      Reply
  • Simone
    28/10/2022

    Hej Camilla,
    Du skriver der skal bruges:
    1 spsk konc. grøntsagsfond eller 1 bouillonterning

    Hvis man bruger 1 bouillonterning skal den direkte ned i gryden eller opløses i kogende vand?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      29/10/2022

      Der er jeg altid lidt rock n roll og smider den bare i gryden og håber på den opløser sig, men op til dig! /Camilla

      Reply
  • Helle
    23/10/2022

    Hvis man af uransageæige årsager ikke kan bruge rødvin i saucen, så kan et alternativ være 1/2 rødvinseddike og 1/2 vand. Det smager stadig godt.

    Og må jeg være så fri, at anbefale den i en lasagne? Bolognesen skiftevis i lag med lasagneplader, og når man afslutter med det sidste lag bolognese, så kommer man mascarpone på toppen og drysser med frisk mozerella i stumper og frisk revet cheddar.

    Reply
    • Lone
      22/01/2023

      Det smager fantastisk I en lasagne. Er helt holdt op med at bruge kødsovs til det og laver altid med denne.

      Her også konverteret den til mexicansk ved at smide majs peberfrugt chili og bønner i. Det fungere fantastisk.

      Reply
  • Anita
    22/10/2022

    Hørte dig, som andre i radioen.
    Har lavet retten 3 gange efter…
    F…. den er god.
    Særligt er jeg glad for, mine børn gider spise dem.
    De spiser meget få retter.
    Har du andet der er rimelig simpelt, børne venligt og ‘ normalt’
    Tak for denne fantastiske ret.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/10/2022

      Hej Anita, hvor er det dejligt dine børn er glade for den! Min datter sluger det også. Jeg har et indlæg her, hvor jeg har samlet nogle børnevenlige retter: https://vegetariskhverdag.dk/2019/05/boernevenlige-vegetariske-opskrifter/ Og så arbejder jeg på en e-bog med nogle børnehits som gerne skulle kunne købes i starten af næste år, hvis alt går vel. Kh Camilla

      Reply
      • Marie
        16/01/2023

        Tak for virkelig lækker opskrift – som har været vores indgang til vegetarisk mad med ungerne. Vi skal på skiferie hvor vi altid har 2 retter med op frost… Kan man fryse retten ned?
        Så ville vi tage retten med og introducere vores venner for den

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          16/01/2023

          Så dejligt at høre! Den kan sagtens fryses ned, så det er oplagt at tage den med på skiferie!

          Reply
  • Henriette
    17/10/2022

    Verdens bedste opskrift – intet mindre – fejler aldrig ;-)))

    Reply
  • Lena
    06/10/2022

    Absolut fantastisk smag:) Retten blev skamrost.
    Spørgsmål: Jeg lavede faktisk til 12 (Gangende ingredienser med to) – havde ved en fejl købt linser på dåse – så jeg brugte een dåse som svarer til 400 gram kogte Linser …Hvor mange dåser ville du putte i?
    Du skriver 130 gram tørrede Beluglinser…
    Grunden til jeg spørger er, at retten blev spist op og vi var 4 personer – og jeg synes ikke folk overspiste:) 🙂 Er det fordi der måske skulle have været 3 dåser Belugalinser i?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/10/2022

      Hej Lena,
      Dejligt at retten smagte godt! 🙂 En dåse linser svarer til 240 g kogte linser (vandet som man hælder fra tæller med i de 400 g). De 130 g tørrede linser skal man gange med 2,5 for at få den kogte vægt, dvs. 325 gram. Og så dobbelt op = 650 g. Hvilket bliver noget i retning af 3 dåser med linser, som du også selv skriver. Så den vil nok mætte en del mere med flere linser i. Jeg ved også at andre end mig foretrækker at koge mere pasta end 100 g pr person, så det er også et tip. Kh Camilla

      Reply
  • Stephan
    29/09/2022

    Hej Camilla. Hørte et program på overskud r4, hvor du var gæst. Du nævner retten som jeg skal lave imorgen (fredag) for hele familien for første gang. I programmet kommer I også ind på pasta, som du køber I Coop365. Men kan simpelthen ikke høre, hvilken pasta mærke/model du køber generelt/til denne ret? Vil du fortælle det.
    Mvh. Stephan.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      29/09/2022

      Hej Stephan, Vi har altid øko penne fra Coop 365 derhjemme, den er billig og vildt god til prisen. Ellers er jeg rigtig glad for Änglamarks spaghetti og alt pasta fra Rummo, som er mit favoritmærke (men også et dyrere valg medmindre man holder øje med priserne). Du kan i princippet bruge lige den pasta som du godt kan lide til bolognesen her. Jeg serverer den både med spaghetti eller penne, samt andre mere sjove pastaformer som orrechiette eller conchiglioni. Håber den falder i god smag hos jer! Kh Camilla

      Reply
  • Anne Sofie
    21/09/2022

    Endelig fik jeg prøvet denne – jo efterhånden legendariske – opskrift, og hold nu op hvor smager den bare godt!! Men jeg synes godt nok linserne har lige vel meget bid – jeg kan læse længere oppe, at du skriver at det er meningen og bare sådan, belugalinser er. Men når jeg ser dit billede synes jeg bare også, sovsen ser væsentlig mere “udkogt” ud hos dig? Jeg har stadig små lidt hårde og meget tydeligt afgrænsede linser i min – håber, det giver mening. Det er belugalinser fra anglamark – mon det gør en forskel?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      22/09/2022

      Hej Anne Sofie,
      Det kan nok godt gøre en forskel, hvilket mærke linserne kommer fra, og så kan det påvirke kogetiden, hvor gamle linserne er. Jeg tror måske, sovsen ser mere udkogt ud på billedet, end den er. Linserne hos mig er altid afgrænsede og har lidt bid. Men det skal selvfølgelig ikke være sådan, at det knaser mellem tænderne. 🙂
      Det kan være du skal prøve at koge linserne seperat og så tilsætte dem til sovsen? Nogle gange kan syren i tomaterne påvirke kogetiden på linserne (jeg oplever det sjældent, men det sker). Og ellers kan du sagtens lave den med andre linsetyper, som koger mere ud, f.eks. røde splitlinser.
      Kh Camilla

      Reply
  • Hanne
    31/07/2022

    Fantastisk opskrift – alle kan lide vegatabilske mad når det smager sådan 🙂
    Jeg har også brugt delikatesse linser, tilsat ekstra revet squash – grundsaucen er suværen – den skal der ikke ændres på 🙂
    Tusinde tak for en dejlig opskrift

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/08/2022

      Det var bare så lidt <3

      Reply
  • Lilja Astrup
    27/07/2022

    Hej
    Vi glæder os til at prøve at lave Beluga Bolognaise. Kan man lave en stor portion og fryse den ned?
    Mvh Lilja

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/08/2022

      Sagtens! 🙂

      Reply
  • Charlotte
    07/07/2022

    Fantastisk linse bolo.
    Den opskrift bruger jeg meget. Jeg tuner det godt nok lidt..tilsætter hakket bladselleri og koger en skorpe grana med. Og koger den ca 3 timer. Det er comfort food for mig med sådan én omgang

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/07/2022

      Lyder bare dejligt. 🙂

      Reply
  • Melina Christensen
    27/02/2022

    Den bedste bolognese, skøn dyb smag

    Reply
  • Kathrine W
    19/02/2022

    I sommeren 2020 bragte dr en artikel om dig, og jeg blev inspireret til at prøve beluga bolognese. Den smagte fremragende – og i de sidste halvandet år er den blevet fast inventar hos mig.
    Da jeg fik covid-19 lige før jul og mistede smagssansen en overgang, vidste jeg, at der var lys for enden af tunnellen, da jeg atter kunne smage alle nuancerne i beluga bolognese. Det jeg prøver at sige er: tak for at give mig en lækker go-to-ret, der aldrig skuffer!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/02/2022

      TAK!! Bliver simpelthen så glad. Og av det der med at miste smag i forbindelse med corona er det mest skræmmende jo! Gjorde det første gang, ikke her anden gang heldigvis, og det er bare den største lettelse, når smagen vender tilbage. Rigtig dejlig søndag! Kh Camilla

      Reply
  • Jørgen Høier
    06/11/2021

    Jeg har regnet på energien i retten og når frem til 108 Kcal/100g. Brug hvis du synes
    Beluga bolognese

    Reply
  • Rebekah
    02/08/2021

    Kan man bruge andet, hvis nu man ikke ønsker at bruge vin?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/08/2021

      Du kan bruge lidt rødvinseddike, men ellers ville jeg udelade det. Rødvinen gør dog rigtig meget, men jeg forstår selvfølgelig, at der kan være årsager til, at man ikke vil bruge det. 🙂 Vh Camilla

      Reply
  • Emma
    17/06/2021

    Jeg har købt belugalinser på dåse, betyder det noget for opskriften/kogetiden?
    Glæder mig til at prøve den! 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/06/2021

      Ja, så ville jeg nok lade sovsen simre uden linser i mindst 30 minutter (gerne 45-60 minutter) og så tilsætte linserne til sidst inden tilsmagning. Linser på dåse er allerede kogt, så de skal bare varmes op i sovsen. 🙂 Vh Camilla

      Reply
  • Sidsel
    07/04/2021

    Bedste bolo nogensinde. Har lavet den så mange gange nu, både med spaghetti og som lasagne. Min søn på tre er lige så begejstret. Tak 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/04/2021

      Så dejligt! <3

      Reply
  • Anne Jørgensen
    13/02/2021

    Denne ret er super velsmagende og tilmed nem at lave.

    Reply
  • Vibeke
    09/02/2021

    Har prøvet denne fantastiske ret. Har aldrig gjort noget ved at skære kød fra, men jeg er fan og glæder mig til at prøv flere af dine opskrifter.
    Har et spørgsmål, hvilken fond /bouillonterning bruger du selv??

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/02/2021

      Dejligt! Håber du finder nogle nye livretter. Jeg bruger en økologisk flydende grøntsagsfond, som jeg køber i Føtex. Jeg tror den er fra mærket Oscar. Vh Camilla

      Reply
  • Regitze
    31/01/2021

    Glæder mig meget til at lave denne lækre ret! Dog har jeg ikke kunne skaffe belugalinserne. Er det mon muligt at bruge røde linser i stedet for? og ville det så også være ca. 1,5 dl?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/02/2021

      Hej! Du kan godt bruge røde linser i stedet, de skal koge i kortere tid og kommer til at koge ud. Fordelen ved beluga er, at de holder lidt bid og tekstur (og så bliver det pænere og mere bolognese-agtigt pga deres mørke farve), men det er en smagssag! Et bedre alternativ er puy- eller delikatesselinser. Vh Camilla

      Reply
      • Regitze
        01/02/2021

        Mange tak for hurtigt og godt svar!

        Reply
    • Josefine
      23/02/2021

      Vi bruger altid røde linser herhjemme. I starten var det fordi, det var de eneste linser, vi kunne finde, men senere prøvede vi med belugalinser, og vi kan altså allerbedst lide med røde linser!

      Reply
    • El
      03/03/2021

      Hej Regitze.
      Jeg bruger tit Urtekrams “Delikatesse linser”. De kommer ofte på tilbud i Netto og er fuldt ligeså lækre som Beluga linserne.

      Reply
  • Katrine
    24/01/2021

    Den smagte fantastisk 🙂 Tusind tak.
    Jeg havde dog lidt svært ved at få linserne til at blive møre. De kogte over en time og havdestadig lidt for meget bid i. Hvad kan grunden være?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      25/01/2021

      Det er dét belugalinser kan, altså de koger lissom ikke møre, men beholder lidt bid, hvilket jeg synes er lækkert. Hvis du foretrækker linser der koger møre, vil jeg anbefale dig at bruge røde eller brune linser i stedet.
      Vh Camilla

      Reply
  • Signe
    13/01/2021

    Hej! Tror du, at man kan bruge denne opskrift i en lasagne? tak for de bedste opskrifter!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/01/2021

      Sagtens, jeg anbefaler det til og med i “Vegetarisk i aften?”. 🙂

      Reply
  • Christina Hansen
    02/01/2021

    Kan man lave retten uden alt fedtstoffer, hvis man vil spare på kalorierne??

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/01/2021

      Altså selvfølgelig kan du det, det kommer bare ikke til at smage særlig godt. 🙂 Fedtstoffer er smagsbærere og et måltid uden fedt er utroligt utilfredsstillende efter min mening. Jeg tror heller ikke på at en fedtfri kost er en sund kost, men det er en heelt anden diskussion. Jeg ville hellere fokusere på måske at koge noget fuldkornspasta til bolognesen for ekstra mæthed og spise nogle lækre, grove grøntsager til.

      Reply
  • Jette
    30/07/2020

    Hej Camilla
    Jeg glæder mig sådan til at lave denne ret – lige noget for mig og jeg har på fornemmelsen at den får permanent opholdstilladelse i min fryser, sammen med Anne Seidelins “Runes Gryderet” 🙂
    Et enkelt spørgsmål – “flyt grøntsagerne til side” hvorhen? Ud af panden eller til siden af panden.
    Hjertelig hilsen
    Jette

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/07/2020

      Hej Jette,
      Ih hvor lyder det godt! Jeg håber den lever op til forventningerne. 🙂
      De skal bare ud til siden af gryden, så kan de ligge der og hygge sig, mens man svitser tomatpuréen af.
      Mvh Camilla

      Reply
  • Lone
    26/07/2020

    Virkelig fantastisk ret. Et tip herfra: jeg kommer også røde splitlinser i, 1-2 dl, alt efter størrelse. Splitlinserne gør saucen cremet og så har du biddet fra baluga’erne 🙂 Yummi.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/07/2020

      Hej Lone, God idé at supplere med røde linser! 🙂 Og dejligt du kan lide retten. Mvh Camilla

      Reply
  • Lykke
    05/07/2020

    Drikker ikke vin, så putter ikke rødvin i længere. Det smager lige så godt med balsamico eddike! Dejlig nem løsning, smag den lille så stille til og brug slet ikke lige så meget som med rødvin.

    Kan ikke smage forskel!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      06/07/2020

      Hej Lykke. Det er da et super tip til dem der ikke vil eller kan bruge rødvin. Tak for det! 🙂

      Reply
  • Lotte
    30/06/2020

    Manner, hvor smagte det godt

    Brugte kun 1 fed hvidløg. Og med revet ost, frisk persille og ditto pasta, så er denne ret kommet på favoritlisten.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/06/2020

      Hvor er det dejligt!

      Reply
    • Jon Lauridsen
      27/07/2020

      Lækker ret, tak! Kan du uddybe denne del: “Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt.” Er det vitterligt idéen at smide tomatpure på panden og lad det “stege”? Det er jo bare vådt tomatpure både før og efter det er svitset.. Eller hvad er det jeg misser?? 🙂

      Reply
      • Vegetarisk Hverdag
        28/07/2020

        Hej Jon,
        Hvor er det godt du skriver! Jeg bruger den tykke koncentrerede puré – ikke den tynde puré der minder lidt om ketchup – og det er rigtig godt at svitse af, så får det en rundere, dybere og mindre bitter smag.

        Reply
  • Katrine Hoffmann-Schmidt
    28/06/2020

    Hvor køber man de belugalinser?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/06/2020

      Kvickly, Super Brugsen, Irma, alle større supermarkeder. Men de har været udsolgt mange steder pga. artiklen på DR.

      Reply
  • Liv
    17/06/2020

    Lækker lækker ret – som selv min 70 årige far spiste med velbehag. Jeg vil gerne lave den i en sammenhæng hvor vin vil være no-go (og så selv om alhokolen er dampet af), en mulighed er naturligvis alhokolfri vin. Men vil jeg kunne bruge lidt mære fond og så give retten et skvæt balsamico?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/06/2020

      Dejligt at høre! Ja, jeg ville nok bare udelukke vinen, og måske bruge lidt rødvinseddike i stedet? 🙂 Mvh Camilla

      Reply
  • Ole
    16/06/2020

    Her du prøvet uden hvidløg?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      16/06/2020

      Hej Ole. Nej, det har jeg faktisk ikke, men det kan du sagtens, hvis du ikke kan eller vil spise hvidløg. 🙂

      Reply
      • Willi
        17/06/2020

        Jeg har altid haft et noget anstrengt forhold til vegetarmad, men denne ret (som min kone har overtalt mig til at lave) rokker i den grad ved mine fordomme! Virkelig superlækker! ✌️

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          18/06/2020

          Hvor er det fedt at høre! Jeg har også selv tidligere haft et anstrengt forhold til det vegetariske, men det har ændret sig så meget, siden jeg opdagede, hvor godt man kan få det til at smage.

          Reply
  • Nielsine
    04/05/2020

    Bløder du linserne op først? Jeg har lavet den to gange nu (med linser lige fra posen) og jeg synes de er lidt hårde, selv efter laang tids simren. Det er måske bare sådan beluga’er er? (har aldrig brugt beluga til andet). Smager ellers fantastisk!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/05/2020

      Hej! Jeg bløder ikke linserne op først, skyller dem bare godt. Det belugalinser kan, er netop at beholde noget bid, så hvis du foretrækker møre linser, kan du skifte dem ud med en anden type, f.eks. røde linser. 🙂 Mvh Camilla

      Reply
  • Christa
    28/04/2020

    Lækker opskrift, den blev et kæmpe hit både hos (kræsne) børn og voksne!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/04/2020

      Ih hvor dejligt! Det er uden tvivl min mest populære opskrift.

      Reply
  • Klaus
    28/02/2020

    Jeg plejer at købe den billigste, tørreste vermouth i Netto jeg så bruger til madretter med vin. Fordelen er at vermouth kan stå åben i lang tid uden at smage dårligt (i modsætning til alm. vin). Smagen er den samme.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/02/2020

      Det er også et rigtig godt tip! Plejede faktisk at gøre det samme, nu er jeg bare endt med at købe vin i stedet. Det fungerer fint, når det bare er til mad, og vinen opbevares i køleskabet. 🙂

      Reply
      • Lene
        01/09/2020

        Hvis man har en rest vin tilbage, som “bare” skal bruges til madlavning senere, så smid det i en lille frysepose og i fryseren.
        Det fungerer lige så godt som “frisk” vin, når man smider det frosne vin i maden

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          01/09/2020

          Ja, det er et rigtig godt tip!

          Reply
  • Maja
    20/10/2019

    Den er helt fantastisk denne ret – og du har helt ret, man skal ikke spare på smørret 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/10/2019

      Tusind tak! Jeg er helt enig. 🙂

      Reply
  • Katrine
    05/10/2019

    Denne er viiiildt god! Den har virkelig den dybde, jeg ofte savner fra mine kødædende dage 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/10/2019

      Tak! Det er lige netop det, der var målet med den. Dejligt du kan lide den!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR