fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food  /  07/03/2019

Vegetarisk Shepherd’s Pie med verdens bedste kartoffelmos

shepherds-pie-vegetarisk

For lidt tid siden skrev en instagram-følger til mig, og spurgte om ikke man kan lave vegetarisk Shepherd’s pie med beluga bolognese, og det lød som verdens bedste idé i mine ører.

Så her kommer en opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie med verdens bedste kartoffelmos! Det smager vanvittigt godt, kan jeg afsløre.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Vegetarisk Shepherd’s Pie

45-60 min (hvis beluga bolognesen er lavet på forhånd) / 6 portioner

Ingredienser

  • En portion beluga bolognese
  • 1 kg kartofler (gem halvdelen af kartoffelskrællerne)
  • 4 dl mælk
  • 1 fed hvidløg (let knust)
  • Et par kviste rosmarin og/eller timian
  • 125-150 g smør
  • 3-4 spsk panko
  • 3-4 spsk revet parmesan
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du

Lav en portion beluga bolognese (kan med fordel gøres nogle dage inden). Tænd ovnen på 220 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte (gem ca. halvdelen af skrællerne). Kog dem i ca. 10 min til de er møre.

Imens koges mælken op i en gryde med kartoffelskællerne, hvidløg, rosmarin og/eller timian. Lad simre i 5 min, og stil til siden og lad trække.

Varm bolognesen op, hvis du ikke har lavet den friskt. Bland panko, parmesan og lidt salt til topping.

Når kartoflerne er møre hældes vandet fra. Lad dem dampe af i nogle minutter, så de bliver så tørre som muligt. Herefter moses de fint (gerne med en kartoffelpresser, hvis du har sådan en). Skær smørret i små stykker og vend forsigtigt i kartoflerne med en dejskraber til smørret er smeltet. Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens. Smag til med salt, hvis det behøves.

Fordel bolognesen i bunden af et ildfast fad og fordel kartoffelmosen over. Du kan lave et mønster i kartoffelmosen med en gaffel, vi lavede bare lidt bølger med dejskraberen. Drys parmesan-pankoblandingen over og bag i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den er sprød og brunet på toppen.

61 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Beluga Bolognese

 

“Svenske kødboller” med valnødder, svampe og gouda

Indlægsnavigation

Chong Qing’s agurkesalat
Pasta i fetasauce med spinat & ristede valnødder

4 comments

  • Anne Simonsen
    31/01/2022

    Jeg er lidt forvirret over denne sætning:

    Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens.

    Kan du uddybe, hvad man skal gøre?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      31/01/2022

      Selvfølgelig! Altså først hælder du den infuserede mælk gennem en si, så du får sorteret kartoffelskrællerne etc fra (fang mælken i en gryde/skål). Så tilsætter du lidt mælk ad gangen til de mosede kartofler, til mosen har den konsistens, du godt kan lide. Giver det mening? Kh Camilla

      Reply
  • Marie
    30/04/2021

    Endnu en dejlig opskrift! Hvad er ideen i at koge mælken med kartoffelskrællerne? Jeg tænker, at man kunne få en lige så fin mos (og undgå brændt mælk…) ved at hælde kold mælk og rosmarin direkte i.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/05/2021

      Det giver en ekstra god kartoffelsmag, og er en måde at få alt det gode ud af kartoflerne. Samtidig med at urterne og hvidløget infuserer i den varme mælk – du får ikke lige så meget smag, hvis du tilsætter det koldt. Mælken skal ikke stå og koge, men bare koges op, og så simre forsigtigt, så det burde ikke brænde på. Og når det er sagt, synes du det virker bøvlet, så er det klart det også fungerer at bare tilsætte mælk direkte til kartoflerne. Ville nok stadig lune den lidt. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR