• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
45-60 min, Comfort food  /  07/03/2019

Vegetarisk Shepherd’s Pie med verdens bedste kartoffelmos

shepherds-pie-vegetarisk

For lidt tid siden skrev en instagram-følger til mig, og spurgte om ikke man kan lave vegetarisk Shepherd’s pie med beluga bolognese, og det lød som verdens bedste idé i mine ører.

Så her kommer en opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie med verdens bedste kartoffelmos! Det smager vanvittigt godt, kan jeg afsløre.

Ingredienser

45-60 min (hvis beluga bolognesen er lavet på forhånd) / 6 portioner

  • En portion beluga bolognese
  • 1 kg kartofler (gem halvdelen af kartoffelskrællerne)
  • 4 dl mælk
  • 1 fed hvidløg (let knust)
  • Et par kviste rosmarin og/eller timian
  • 125-150 g smør
  • 3-4 spsk panko
  • 3-4 spsk revet parmesan
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du

Lav en portion beluga bolognese (kan med fordel gøres nogle dage inden). Tænd ovnen på 220 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte (gem ca. halvdelen af skrællerne). Kog dem i ca. 10 min til de er møre.

Imens koges mælken op i en gryde med kartoffelskællerne, hvidløg, rosmarin og/eller timian. Lad simre i 5 min, og stil til siden og lad trække.

Varm bolognesen op, hvis du ikke har lavet den friskt. Bland panko, parmesan og lidt salt til topping.

Når kartoflerne er møre hældes vandet fra. Lad dem dampe af i nogle minutter, så de bliver så tørre som muligt. Herefter moses de fint (gerne med en kartoffelpresser, hvis du har sådan en). Skær smørret i små stykker og vend forsigtigt i kartoflerne med en dejskraber til smørret er smeltet. Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens. Smag til med salt, hvis det behøves.

Fordel bolognesen i bunden af et ildfast fad og fordel kartoffelmosen over. Du kan lave et mønster i kartoffelmosen med en gaffel, vi lavede bare lidt bølger med dejskraberen. Drys parmesan-pankoblandingen over og bag i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den er sprød og brunet på toppen.

19 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Beluga Bolognese

 

“Svenske kødboller” med valnødder, svampe og gouda

Indlægsnavigation

Chong Qing’s agurkesalat
Pasta i fetasauce 
med spinat & ristede valnødder

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.