For lidt tid siden skrev en instagram-følger til mig, og spurgte om ikke man kan lave vegetarisk Shepherd’s pie med beluga bolognese, og det lød som verdens bedste idé i mine ører.
Så her kommer en opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie med verdens bedste kartoffelmos! Det smager vanvittigt godt, kan jeg afsløre.
Ingredienser
45-60 min (hvis beluga bolognesen er lavet på forhånd) / 6 portioner
- En portion beluga bolognese
- 1 kg kartofler (gem halvdelen af kartoffelskrællerne)
- 4 dl mælk
- 1 fed hvidløg (let knust)
- Et par kviste rosmarin og/eller timian
- 125-150 g smør
- 3-4 spsk panko
- 3-4 spsk revet parmesan
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
Lav en portion beluga bolognese (kan med fordel gøres nogle dage inden). Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte (gem ca. halvdelen af skrællerne). Kog dem i ca. 10 min til de er møre.
Imens koges mælken op i en gryde med kartoffelskællerne, hvidløg, rosmarin og/eller timian. Lad simre i 5 min, og stil til siden og lad trække.
Varm bolognesen op, hvis du ikke har lavet den friskt. Bland panko, parmesan og lidt salt til topping.
Når kartoflerne er møre hældes vandet fra. Lad dem dampe af i nogle minutter, så de bliver så tørre som muligt. Herefter moses de fint (gerne med en kartoffelpresser, hvis du har sådan en). Skær smørret i små stykker og vend forsigtigt i kartoflerne med en dejskraber til smørret er smeltet. Sil den infuserede mælk og tilsæt langsomt til kartoflerne til kartoffelmosen har en let konsistens. Smag til med salt, hvis det behøves.
Fordel bolognesen i bunden af et ildfast fad og fordel kartoffelmosen over. Du kan lave et mønster i kartoffelmosen med en gaffel, vi lavede bare lidt bølger med dejskraberen. Drys parmesan-pankoblandingen over og bag i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter til den er sprød og brunet på toppen.