fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk  /  09/12/2018

Saftig, julet krydderkage

Krydderkage

Glædelig 2. søndag i advent! Jeg bifalder, at det er julebagværkstid og her kommer derfor en opskrift på saftig julet krydderkage. Krydderkage hedder Mjuk Pepparkaka i Sverige (hvor min mand kommer fra) og er en rigtig svensk juleklassiker, som jeg er blevet forfalden til.

Konsistensen og krydringen i opskriften her er præcis, som jeg gerne vil have den. Perfekt til en adventsfika med glögg!

Ingredienser

45-60 min

  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g farinsukker
  • 150 g rørsukker
  • 3 store æg (stuetemperatur)
  • 300 g mel
  • 0,5 vaniljestang (eller tilsvarende vaniljepulver)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½-1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk eller yoghurt

Sådan gør du

Pisk smør (vigtigt, at det er stuetempereret) og sukker godt sammen til det bliver let og luftigt. Tilføj æggene et ad gangen, mens du pisker. Æggene skal også være stuetempererede så de emulgerer med smørblandingen.

Bland alle de tørre ingredienser og sigt det ned i blandingen. Vend de tørre ingredienser sammen med smørblandingen og tilsæt mælken lidt efter lidt.

Jeg synes kagen bliver ekstra festlig i en randform, men en almindelig springform eller brødform kan også bruges. Smør formen med smør og fordel dejen i formen.

Bag ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik i kagen for at se om den er færdig. Så snart dejen ikke hænger fast er kagen klar og kan tages ud. Lad den køle af.

Drys lidt flormelis over kagen og server. Eventuelt med glögg til.

4 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Safransvafler med appelsin & flødeskum

 

Æbletærte

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk smørrebrød med kartoffel og goudacreme
Beluga Bolognese

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR