fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Brød & Wraps  /  07/12/2018

Vegetarisk smørrebrød med kartoffel og goudacreme

Kartoffel-smorrebrod

Sidste bud i julesmørrebrødstrilogien er et twist på den klassiske kartoffelmad! Det kræver en lidt større indsats end de to andre vegetariske smørrebrød, men hvad gør man ikke for goudacreme?

Hvis du ikke er til kapers kan du bytte det ud med noget andet syltet. Synes næsten den syrligheden og det salte de bidrager med her, er synd at udelade helt.

Du får måske goudacreme til omkring en otte smørrebrød i opskriften her, men det er svært at lave en mindre mængde. Heldigvis kan den også spises som tilbehør til diverse måltider og jeg lover dig, at du ikke bliver ikke ked af at have ekstra til rådighed! Jeg fyldte min på en plastflaske (se billede) og sådan nogle kan jeg anbefale alle at anskaffe sig. De er ret geniale til olie, dressinger osv. Fås i køkkenbutikker som Kunst og Køkkentøj eller H.W.Larsen.

Goudacreme

Ingredienser

ca. 20 min / 2 portioner

  • 100 g lagret gouda (eller fx gruyere, cheddar)
  • 1 æg
  • 0,5-1 spsk eddike (jeg brugte æblecidereddike)
  • Skal fra 0,5-1 citron (valgfrit)
  • 1 dl fløde
  • ca. 1 dl neutral olie
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • Hvedemel + salt
  • 4 små kogte kartofler
  • 1-2 spsk kapers
  • Purløg, dild og/eller persille efter smag
  • 2 stykker rugbrød

Sådan gør du

Lav goudacremen dagen inden, da den skal køle ned:

Riv osten groft og bland med æg, eddike og citronskal i en blender. Kog fløden op. Start blenderen i lav til middel hastighed og hæld så den kogende fløde over de andre ingredienser. Skru op for blenderens hastighed til massen er helt ensartet.

Tilsæt nu olie i en tynd stråle til massen har konsistens som en jævnet sovs. Den bliver fastere, når den køler ned. Smag til med salt og peber.

Inden servering:

Skær løget i tynde ringe, vend løgringene i mel med lidt salt og fritér dem i rigeligt olie til de er gyldne. Læg på køkkenrulle for at dryppe af.

Steg kapers ved middelvarme i rigeligt smør i et par minutter. Det gør smagen lidt mere mild og rund.

Kom et generøst lag goudacreme på rugbrødet, skær kartoflerne i skiver og anret med løgringe, smørstegte kapers og krydderurter.

22 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Smørrebrød 
med pankopaneret halloumi 

 

Smørrebrød 
med avocado, rygeostcreme & dild

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk smørrebrød 
med pankopaneret halloumi
Saftig, julet krydderkage

1 comments

  • Anne
    08/04/2024

    Sikke en lækker goudacreme og kartoffelmad!
    Jeg synes, at det var både nemt og hurtigt at lave goudacremen.
    Mums!

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR