Krydret rødbedesuppe har fulgt mig gennem en del vintre efterhånden, og den er bare så god og varmende.
Det er helt essentielt at servere med et syrnet mælke- eller planteprodukt. Der sker noget magisk i kombinationen af kølig syrlig yoghurt, den søde rødbede og krydringen i suppen.
Nogle gange har jeg hvide bønner i. Et stykke knækbrød eller en bolle med ost til er også godt.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 1 løg
- 300 g rødbeder
- 300 g kartofler
- 2 tsk hel spidskommen
- 3 tsk hele korianderfrø
- 1-2 fed hvidløg
- 1 L grøntsagsfond
- 0,5-1 citron
- Sriracha eller anden chilisauce (valgfrit)
- Salt & peber
Tilbehør: Yoghurt eller andet syrnet mælke- eller planteprodukt, persille og brød
Sådan gør du
Snit løget og hvidløget fint. Skær rødbede og kartoffel i tern på lidt mindre end en centimeter.
Svits løgene i olie ved lav varme til de bliver klare og begynder at tage lidt farve.
Rist imens spidskommen og koriander ved høj varme på en pande i ca. 1 min. Pas på de ikke brænder på. Stød i en morter og tilsæt til løgene sammen med de resterende grøntsager. Svits i et par minutter.
Tilsæt en liter grøntsagsfond. Lad simre i 15-20 min til kartoflerne er møre og rødbederne stadig har en smule bid. Smag til med chilisauce, citron, salt og peber.
Server krydret rødbedesuppe med en klat creme fraiche og hakket forårsløg, og spis godt brød til.
Jeg Elsker dine opskrifter og har også kogebogen. Men jeg forstår simpelthen ikke vandmængden her. Det bliver så tyndt og pjasket, og smagen forsvinder helt. Den halve mængde vand ville være mere end rigeligt.
Hej Lasse,
Dejligt at du (ellers) elsker mine opskrifter. Det er virkelig lang tid siden, jeg selv har lavet denne her, jeg har dog lavet den mere end bare én gang, så vandmængden burde være god nok. Måske der skulle have været lidt mere koncentreret fond i din for at løfte de andre smage? Og ellers har du måske bare en anden præference og skal tilsætte mindre vand næste gang. 🙂
Kh Camilla
Ja, jeg må bare justere, så Her til aften har jeg lavet din skønne tikka masala med linser. Et stort hit herhjemme