fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Salater  /  25/09/2018

Bagte rødbeder 
med Za’atar

bagte-rodbeder

Det er rødbedesæson! Her kommer en opskrift på bagte rødbeder med Za’atar. Her brugt i en salat, jeg lavede som tilbehør til en ostemiddag (et vinderkoncept vi kan snakke mere om en anden gang), men de kan også spises som tilbehør for sig selv.

Yoghurtdressingen giver rødbederne en sprød, krydret overflade. Za’atar er en mellemøstlig krydderblanding med oregano, timian, basilikum, sar bønneurt, merian, citronskal, sesamfrø, sumak og havsalt. Du er velkommen til at blande noget lignende af hvad du har derhjemme eller brug en anden krydderblanding, du godt kan lide.

Hvis du vil lave salaten som en hovedret, koger du bare nogle kerner (f.eks. perlespelt eller durumhvede), mens rødbederne er i ovnen og tilsætter dem til salaten.

Ingredienser

45-60 min ⎢ 4-6 portioner

  • 1 kg rødbeder
  • 1,5 spsk Za’atar
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 fed hvidløg
  • 4-5 spsk olivenolie
  • Salt

Yderligere til dressing:

  • Saften af en halv citron
  • 1 tsk saltede citroner (valgfrit)

Til salaten:

  • Grøn salat eller salatblanding efter eget valg
  • Ristede mandler

Sådan gør du

Sæt ovnen på 220 grader. Skræl rødbederne, skær dem i 3 cm store stykker og læg dem på en bageplade.

Bland Za’atar, græsk yoghurt, fint revet hvidløg, et meget generøst drys olivenolie sammen og smag til med salt.

Fordel halvdelen af yoghurtblandingen på rødbederne (get your hands dirty!) og bag i cirka 25-30 min, de skal stadig have bid. Imens rister du mandler og smager yoghurtdressingen til med citronsaft og evt saltet citron.

Bland alle ingredienser og servér.

7 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Orecchiette i cream cheese sauce

 

Fennikel- & citrussalat med mynte

Indlægsnavigation

Syltede rødløg
Black Bean Chili

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR