Det er rødbedesæson! Her kommer en opskrift på bagte rødbeder med Za’atar. Her brugt i en salat, jeg lavede som tilbehør til en ostemiddag (et vinderkoncept vi kan snakke mere om en anden gang), men de kan også spises som tilbehør for sig selv.
Yoghurtdressingen giver rødbederne en sprød, krydret overflade. Za’atar er en mellemøstlig krydderblanding med oregano, timian, basilikum, sar bønneurt, merian, citronskal, sesamfrø, sumak og havsalt. Du er velkommen til at blande noget lignende af hvad du har derhjemme eller brug en anden krydderblanding, du godt kan lide.
Hvis du vil lave salaten som en hovedret, koger du bare nogle kerner (f.eks. perlespelt eller durumhvede), mens rødbederne er i ovnen og tilsætter dem til salaten.
Ingredienser
45-60 min ⎢ 4-6 portioner
- 1 kg rødbeder
- 1,5 spsk Za’atar
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1 fed hvidløg
- 4-5 spsk olivenolie
- Salt
Yderligere til dressing:
- Saften af en halv citron
- 1 tsk saltede citroner (valgfrit)
Til salaten:
- Grøn salat eller salatblanding efter eget valg
- Ristede mandler
Sådan gør du
Sæt ovnen på 220 grader. Skræl rødbederne, skær dem i 3 cm store stykker og læg dem på en bageplade.
Bland Za’atar, græsk yoghurt, fint revet hvidløg, et meget generøst drys olivenolie sammen og smag til med salt.
Fordel halvdelen af yoghurtblandingen på rødbederne (get your hands dirty!) og bag i cirka 25-30 min, de skal stadig have bid. Imens rister du mandler og smager yoghurtdressingen til med citronsaft og evt saltet citron.
Bland alle ingredienser og servér.