Jeg kan med det samme indrømme, at jeg i mange år holdt mig fra græskar, fordi jeg synes, det er for vammelt og sødt i smagen. Men en dag biksede min veninde og jeg denne græskarsuppe med kokosmælk sammen, og jeg har ikke set mig tilbage siden. Hemmeligheden er at give græskaret modspil med masser af citronsaft og godt med chili. Og et drys frisk koriander som topping skader heller ikke (hvis man er til det).
Hvis man bager græskaret dagen inden, kan suppen laves på 10-20 min. Opskriften er vegansk, og man kunne sagtens tilsætte en dl røde linser for ekstra protein og eventuelt toppe med cashewnødder eller jordnødder. Jeg bliver mæt bare af suppen, men hvis du er den ekstra sultne type, kan en skive brød til være udmærket.
Jeg prøvede at riste græskarkernerne fra græskaret for at udnytte det hele, og det smagte sindssygt godt, men konsistensen var ikke den bedste. Måske kom de bare i ovnen lidt for længe, prøv evt at smide dem ind med græskaret de sidste 5-10 min, eller rist dem på en pande, hvor der er mere kontrol.
Ingredienser
15-45 min / 4 portioner
- 1 butternut squash
- 5 store hvidløgsfed
- Olie
- Salt
- 4-5 cm frisk ingefær
- 2 dl kokosmælk
- 0,75 l vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk Sriracha (Efter smag. Anden form for chilisauce fungerer også udmærket)
- Saften fra en citron/lime
Sådan gør du
Skær græskaret ud i 4 cm stykker (man kan sagtens spise skallen), fordel på en bageplade sammen med hvidløgsfedene og giv olie og et drys salt. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 30 min til græskaret har fået farve i kanterne. Dette kan med fordel gøres dagen inden.
Fjern skallen fra hvidløgsfedene og riv ingefæren fint. Blend med græskar og 0,75 L kogende vand. Varm suppen op til kogepunktet og tilsæt bouillonterning. Lad koge fem minutters tid. Tilsæt kokosmælk og smag til med citron/limesaft, salt, peber og chili.
Servér med toppings såsom ristede cashewnødder, ristede græskarkerner, koriander, frisk chili, stegte grønne bønner eller lignende.