fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Gryderetter & Supper, Vegansk  /  22/10/2018

Græskarsuppe med kokosmælk

Græskarsuppe

Jeg kan med det samme indrømme, at jeg i mange år holdt mig fra græskar, fordi jeg synes, det er for vammelt og sødt i smagen. Men en dag biksede min veninde og jeg denne græskarsuppe med kokosmælk sammen, og jeg har ikke set mig tilbage siden. Hemmeligheden er at give græskaret modspil med masser af citronsaft og godt med chili. Og et drys frisk koriander som topping skader heller ikke (hvis man er til det).

Hvis man bager græskaret dagen inden, kan suppen laves på 10-20 min. Opskriften er vegansk, og man kunne sagtens tilsætte en dl røde linser for ekstra protein og eventuelt toppe med cashewnødder eller jordnødder. Jeg bliver mæt bare af suppen, men hvis du er den ekstra sultne type, kan en skive brød til være udmærket.

Jeg prøvede at riste græskarkernerne fra græskaret for at udnytte det hele, og det smagte sindssygt godt, men konsistensen var ikke den bedste. Måske kom de bare i ovnen lidt for længe, prøv evt at smide dem ind med græskaret de sidste 5-10 min, eller rist dem på en pande, hvor der er mere kontrol.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

15-45 min / 4 portioner

  • 1 butternut squash
  • 5 store hvidløgsfed
  • Olie
  • Salt
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 2 dl kokosmælk
  • 0,75 l vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk Sriracha (Efter smag. Anden form for chilisauce fungerer også udmærket)
  • Saften fra en citron/lime

Sådan gør du

Skær græskaret ud i 4 cm stykker (man kan sagtens spise skallen), fordel på en bageplade sammen med hvidløgsfedene og giv olie og et drys salt. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 30 min til græskaret har fået farve i kanterne. Dette kan med fordel gøres dagen inden.

Fjern skallen fra hvidløgsfedene og riv ingefæren fint. Blend med græskar og 0,75 L kogende vand. Varm suppen op til kogepunktet og tilsæt bouillonterning. Lad koge fem minutters tid. Tilsæt kokosmælk og smag til med citron/limesaft, salt, peber og chili.

Servér med toppings såsom ristede cashewnødder, ristede græskarkerner, koriander, frisk chili, stegte grønne bønner eller lignende.

25 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Perlebygsuppe med citron og hvide bønner

Krydret rødbedesuppe

Indlægsnavigation

Orecchiette i cream cheese sauce
Svamperisotto

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR