fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Gryderetter & Supper, Vegansk  /  31/10/2018

Perlebygsuppe med citron og hvide bønner

perlebygsuppe

Den ser ikke ud af meget denne ydmyge perlebygsuppe, men citronen og olivenolien gør den så tilfredsstillende og comfy på en kold, mørk efterårsdag.

Suppen skal simre i en times tid, men der er ikke meget forberedelsestid, så man kan passende lave noget afslappende, mens man venter. Perlebyggen skal gerne være puffet helt op, så de ligner store hvedekerner, på den måde jævner de næsten bouillonen lidt.

I stedet for hvide bønner, kan du for eksempel også servere med kikærter. Og lidt tørrede svampe i er også lækkert!

Det er helt essentielt at servere med et generøst drys olivenolie, det gør altså noget magisk for smagen. Persillen/purløget bidrager med noget friskhed, og den stegte kål med sødme og bitterhed. Men du kan toppe med lige det, du synes er lækkert!

Lav en stor portion, så du har rester til en anden dag.

Ingredienser

60 min ⎢ 4-6 portioner

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 3 timiankviste eller 0,5 tsk tørret timian
  • 240 g (3 dl) perlebyg
  • 2 L vand + 3xfond/bouillonterning
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1-1,5 citron
  • Salt og peber
  • Persille eller purløg
  • Stegt kål

Sådan gør du

Svits løget i rigeligt olivenolie ved middelvarme til det bliver gennemsigtigt.

Tilsæt finthakket hvidløg og timian, og steg med i et par minutter. Tilsæt perlebyg, vand og fond.

Lad simre i 45-60 min til perlebyggen er mør og puffet op.

Skyl bønnerne, tilsæt og lad suppen koge op. Smag til med masser af citronsaft, friskkværnet peber og salt.

Server med frisk persille eller purløg og en god skvæt olivenolie.

Jeg servede desuden med hårdt stegt hvidkål og rød grønkål (straf kålen i en brandvarm pande, og læg et grydelåg over for, at den bliver rigtig godt stegt og dampet samtidigt – det skal brunes, men beholde lidt sprødhed!).

19 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Krydret rødbedesuppe

 

Græskarsuppe med kokosmælk

Indlægsnavigation

Halloumiwrap 
med cole slaw
Fennikel- & citrussalat med mynte

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR