fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Salater, Vegansk  /  25/04/2019

Hummus med ovnbagte rødbeder & Za’atar

rodbeder-hummus

Rødbedesæsonen synger vist på sit absolut sidste vers, inden sommerrødbederne ankommer. Du kan for eksempel nyde de sidste vinterbeder med humus som her. Det tager mindre end en halv time at lave og smager ufatteligt godt med lidt friske urter på eller krydderblandingen Za’atar, som jeg har brugt her. Har en ting med rødbeder og Za’atar, synes virkelig det passer godt sammen.

Jeg spiste retten her præcis som den var, men for en ekstra mættende oplevelse kan du servere lidt pitabrød eller fladbrød til, eller hvorfor ikke koge lidt perlespelt i grøntsagsfond? Det kunne også være lækkert. En vegetarisk omgang aftensmad behøver ikke være mere indviklet. 🙂

Ingredienser

30 min / 4 portioner

  • En portion perfekt hummus (eller køb en færdig, jeg dømmer ingen)
  • 750g – 1 kg rødbeder
  • Olivenolie
  • Salt
  • Za’atar (en krydderblanding – du kan sagtens bruge andre krydderier i stedet)
  • Citronsaft

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Skyl rødbederne godt, skær enderne væk og skær dem i tern á cirka 2×2 cm. Jeg ristede dem med skallen på (pga. doven og det smager faktisk godt), du kan også skrælle dem. Læg på en bageplade og giv et godt drys olivenolie og salt.

Bag i 20-30 minutter (afhængigt af ovn).

Lav imens hummusen.

Når rødbederne er godt ristede, men stadig har bid, er de færdige.

Anret på en tallerken eller et fad med hummus og rødbederne oven på. Drys med Za’atar og giv det hele lidt frisk citronsaft og et skvæt olivenolie. Jeg pyntede også med lidt frisk timian.

Spis som det er eller server med pitabrød eller fladbrød.

6 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Perfekt hummus

Ovnbagte kartofler & blomkål med pickles

 

Indlægsnavigation

Jeres interview med mig
Ramsløgsolie

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR