fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Smæk på krydderierne, Sovs & dip, Vegansk  /  12/11/2018

Perfekt hummus

Hummus

Fløjlsblød hummus

Jeg har længe jagtet efter den perfekte hummus. Den der fløjlsbløde variant man får i sin durum falafel. Hemmeligheden bag den mest perfekte, fløjlsbløde humus er at blende tahin med citronsaft, salt og hvidløg inden man tilsætter kikærterne! Det gør tahinen mere mild og cremet og giver dermed en mere cremet humus. Halleluja.

Det er svært at få den helt fint blendet uden en god food processor eller blender, men når det er sagt, kan man sagtens lave hummus med en stavblender.

Lidt om tahin

I forhold til tahin er der virkelig forskel. Tahin er ikke bare tahin. Desværre! Nogle tahin er meget beske i det, og det kan jeg ikke lide. Jeg vil have nøddet, rund smag. Og det er lidt hit and miss. Oftest er de bedste dem man køber hos grønthandlere som er helt lyse i farven. Jeg har en teori om, at dem i plastikbeholdere er allerbedst? Det er muligvis bare overtro.

Ingredienser

15 min / 6-8 portioner

  • 4 spsk tahin
  • Saft fra 1-2 citroner (jeg brugte 1,5 lille citron senest)
  • Skallen fra 0,5-1 citron (valgfrit)
  • 1 hvidløgsfed
  • 1 tsk salt
  • 2 dåser kikærter (480g)
  • Lidt vand
  • Evt. spidskommen

Sådan gør du

Først blender du tahin, citronsaft, salt og revet hvidløg sammen.

Tahinen bliver hurtigt meget fast i konsistensen og helt lys.

Nu tilsætter du et par spsk vand, og blender tahinen videre til den bliver cremet. Dette første trin gør tahinen mildere og giver en ekstra cremet hummus!

Skyl kikærterne godt og tilsæt. Blend så længe det kræver for at kikærterne er helt fint blendet (det tager et par minutter). Smag eventuelt til med ekstra citronsaft, salt og (hvis du vil) en smule stødt spidskommen.

Herefter kan du tilsætte en anelse vand, mens blenderen kører, til hummusen får en passende konsistens. Ikke for tør, ikke for våd. Det vigtige er at du har smagt din hummus til med citronsaft, inden du begynder at tilsætte vand. 

Servér med et godt drys olivenolie.

86 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ovnbagte kartofler & blomkål m. pickles

 

Halloumiwrap med cole slaw

Indlægsnavigation

Syltede svampe
Ovnbagte kartofler 
& blomkål m. pickles

4 comments

  • Laura
    23/05/2022

    De 480 g kikærter, er det tørvægt?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      23/05/2022

      Nej, det er kogte. Hvad der svarer til 2 dåser. 🙂

      Reply
  • Søren
    25/08/2020

    Bare til orientering er min yndlings-tahin til hummus Urtekrams økologiske og saltede, har du prøvet den? Den er ret mørk i smagen, hvilket jeg rigtig godt kan lide … og så er den økologisk. Den fås i Brugsen og Irma og jævnligt også som tilbud i min lokale Nette i Blårgårdsgade.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/08/2020

      Hej Søren,
      Jeg er ikke så glad for Urtekrams tahin, jeg synes den er for besk. Men det er måske ikke din oplevelse? Hver sin smag selvfølgelig. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR