Jeg har gerne et glas syltede svampe stående klar til at forgylde hverdagsmiddagen. Som jeg tidligere har konstateret er syltede ting i køleskabet bare så smart for at kunne lave nemme, velsmagende vegetariske hverdagsretter. Det tilføjer virkelig noget til balancen i de fleste retter, og er også en meget nem wow-ting at præsentere for gæster.
Syltede svampe er ingen undtagelse! Og de er så gode i både salater, asiatiske retter, som topping på en suppe, you name it!
Ingredienser
Til et 500 ml patentglas, eller lignende
- Et halvt glas tørrede svampe
- 0,75 dl sukker
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- Valgfrie krydderier: Laurbærblade, timian & salvie.
Sådan gør du
Fyld glasset halvt op med tørrede svampe efter eget valg. Tragtkantareller og trompetsvamp er specielt velegnet, men i glasset her er der også lidt karl johan og brunstokket rørhat.
Tilsæt ønskede krydderier. Her er tilsat en kvist timian, et laurbærblad og et salvieblad.
Kog en lage af sukker, eddike og vand. Hæld den kogende lage over svampene. Lad stå og trække i mindst en time, gerne et døgn, inden du bruger svampene.
Hej Camilla 🙂
Hvor mange gram svampe er et halv glas?
Mvh Ida Amalie
Uh, det ved jeg desværre ikke præcis. Det er heller ikke helt vigtigt, bare lagen dækker svampene godt.
De ser super lækre ud 🙂
Hvor længe kan de holde sig?
Jeg tror, vi har haft et glas som har stået i køleskabet i et års tid. Så virkelig længe. 🙂 Jeg holder selvfølgelig bare øje med mug, dufter og smager. Vh Camilla