fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Vegetariske bøffer & deller  /  08/11/2018

Zucchini & Fetadeller med yoghurt-sennepsovs

feta-zucchini-deller

Opskriften på Zucchini & Fetadeller stammer oprindeligt fra svenske Tuvessonskan, så jeg skal ikke tage hele æren her! Med det sagt er det de vegetariske deller, jeg har lavet flest gange.

Jeg laver ofte dobbeltportion, så der er til flere dage, det kan man med fordel gøre som familie.

Det ville være forkert at forvente sig en klassisk frikadelle her, det er noget andet, når vi er ovre i grøntsagernes verden. Når det er sagt, smager de her deller sååå godt! Laver dem ofte og med glæde.

Jeg serverede her med yoghurtsennepsovs og sprød gyldenstegt blomkål, og det passer super godt til. En tzatsiki og en græsk salat kunne også være oplagt for at følge det græske tema. Hvis man er den meget sultne type, anbefaler jeg lidt ovnbagte kartofler eller lignende også.

Zucchini & Fetadeller

1 time – ca. 8 deller (2 pers)

  • 1 zucchini
  • 1 tsk fint salt
  • En halv pakke fetaost (75g)
  • 1 dl rasp + ekstra til panering
  • 1 spsk mel
  • 1 æg
  • 1 lille fed hvidløg
  • Valgfrit: Citronskal og/eller persille

Yoghurtsovs m. sennep

  • 2 dl græsk yoghurt
  • Et lille fed hvidløg
  • ca. 2 tsk sennep
  • Salt & peber
  • Hakket persille eller dild

Tilbehør: Stegt blomkål eller ovnbagte kartofler (eller hvad du lige har lyst til).

Sådan gør du

Riv zucchinien groft og læg i en si. Drys med 1 tsk fint salt, bland og lad stå i 15 min.

Kram så meget vand ud af zucchinien som du kan og bland med feta, rasp, mel, æg og hvidløg til en fars. Stil i køleskabet i 15 min.

Bland i mellemtiden yoghurtdressingen og skær blomkålen i halve eller kvarte buketter alt efter størrelse.

Når farsen har hvilet formes den til deller, som vendes i rasp, inden de steges ved lav- til middelvarme på en pande i masser af fedtstof.

Blomkålen steges samtidigt på en brandvarm pande til de er gyldne, men stadig sprøde.

84 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ovnbagte kartofler & blomkål m. pickles

 

Halloumiwrap med cole slaw

Indlægsnavigation

Cacio e Pepe
Syltede svampe

2 comments

  • Lise
    13/11/2018

    Hvor mange personer er det til, 2?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/11/2018

      Ja, 2-3 personer vil jeg sige. Man får cirka otte frikadeller ud af det, og de er ret lette i det, så man spiser nok en 3 stk pr person. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR