Spaghetti, parmesan, peber og smør. Det er de eneste fire ingredienser, man har brug for, for at lave en utroligt velsmagende Cacio e Pepe på en grå november-mandag.
Jeg bliver aldrig træt af pasta, og det er jo som bekendt verdens mest egnede hverdagsmad. Det kan varieres i det uendelige uden brug af specielle ingredienser. Nom!
Jeg skal ikke stoppe dig fra at servere en salat on the side, men jeg dømmer heller ingen med fuldt fokus på spaghetti og ost.
Ingredienser
10 min – 2 portioner
- 160-200 g spaghetti
- 2 dl parmesan/pecorino
- 1 tsk hele peberkorn
- En klat smør
- Salt
Sådan gør du
Kog spaghettien cirka 60-70% færdig i rigeligt vand. Riv imens osten fint og knus peberkornene groft i mortel.
Kom en god klat smør i en middelvarm pande. Tilsæt peberen og rist i et lille minuts tid. Tilsæt den ikke helt færdigkogte spaghetti direkte fra gryden (en tang er god her) med lidt pastavand. Tilsæt osten, og bland rundt.
Tilsæt ekstra pastavand lidt ad gangen. I alt skal der cirka 1-2 dl pastavand til. Retten skal ikke være decideret våd, når pastaen er al dente, men cremet.
Cacio e Pepe <3
Kan man mon lave retten med en pastarest og altså erstatte pastakogevand med normalt vand? Eller får man så ikke den cremede konsistens?
Kh
Tror desværre det stivelsesrige pastavand er helt essentielt for at sovsen emulgerer ordentligt. Og så synes jeg også, det er vigtigt at pasta’en er al dente, så retten får noget bid. Altså, den skal være kogt igennem, men ikke blød, håber det giver mening. En pastarest har en tendens til at blive meget blød når man varmer den op. Kan generelt virkelig anbefale at veje pasta af i portioner, så man aldrig har rester. 🙂
Tak for svaret – jeg tænkte nok, at den ikke gik 😉