fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Comfort food, Pasta  /  05/11/2018

Cacio e Pepe

Cacio-e-pepe

Spaghetti, parmesan, peber og smør. Det er de eneste fire ingredienser, man har brug for, for at lave en utroligt velsmagende Cacio e Pepe på en grå november-mandag.

Jeg bliver aldrig træt af pasta, og det er jo som bekendt verdens mest egnede hverdagsmad. Det kan varieres i det uendelige uden brug af specielle ingredienser. Nom!

Jeg skal ikke stoppe dig fra at servere en salat on the side, men jeg dømmer heller ingen med fuldt fokus på spaghetti og ost.

Ingredienser

10 min – 2 portioner

  • 160-200 g spaghetti
  • 2 dl parmesan/pecorino
  • 1 tsk hele peberkorn
  • En klat smør
  • Salt

Sådan gør du

Kog spaghettien cirka 60-70% færdig i rigeligt vand. Riv imens osten fint og knus peberkornene groft i mortel.

Kom en god klat smør i en middelvarm pande. Tilsæt peberen og rist i et lille minuts tid. Tilsæt den ikke helt færdigkogte spaghetti direkte fra gryden (en tang er god her) med lidt pastavand. Tilsæt osten, og bland rundt.

Tilsæt ekstra pastavand lidt ad gangen. I alt skal der cirka 1-2 dl pastavand til. Retten skal ikke være decideret våd, når pastaen er al dente, men cremet.

Cacio e Pepe <3

28 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Gnocchi i tomatsauce med brunet smør

 

Perlebygsuppe med citron og hvide bønner

Indlægsnavigation

Fennikel- & citrussalat med mynte
Zucchini & Fetadeller med yoghurt-sennepsovs

3 comments

  • Line
    20/04/2020

    Kan man mon lave retten med en pastarest og altså erstatte pastakogevand med normalt vand? Eller får man så ikke den cremede konsistens?

    Kh

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/04/2020

      Tror desværre det stivelsesrige pastavand er helt essentielt for at sovsen emulgerer ordentligt. Og så synes jeg også, det er vigtigt at pasta’en er al dente, så retten får noget bid. Altså, den skal være kogt igennem, men ikke blød, håber det giver mening. En pastarest har en tendens til at blive meget blød når man varmer den op. Kan generelt virkelig anbefale at veje pasta af i portioner, så man aldrig har rester. 🙂

      Reply
      • Line
        22/04/2020

        Tak for svaret – jeg tænkte nok, at den ikke gik 😉

        Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR