Hvis du ikke har opdaget det geniale ved brunet smør endnu, så er det en ære at introducere dig til det. Smør er livet. Kort og godt. Og brunet smør smager mere nøddet og nærmest som karamel. Himlen! Både til bagværk og i det salte køkken. Og gnocchi i tomatsauce med brunet smør er en ret, der bare ved tanken får mine tænder til at løbe i vand.
Opskriften her tager mindre end 15 minutter at smække sammen, og sovsen kan lige så godt bruges til en omgang spaghetti, eller hvorfor ikke Tortellini eller Ravioli?
Ingredienser
15 min – 2 portioner
- En pose gnocchi til to (fås i køledisken i de fleste supermarkeder)
- 300g friske tomater (ca. 8-10 cocktailtomater)
- 40 g smør
- 3-4 store salvieblade
- Et dryp æblecidereddike
- 1 lille tsk honning/sirup
- Salt og peber
- Parmesan
Sådan gør du
Skær tomaterne i små stykker og salvien i fine strimler.
Varm smørret langsomt op i en pande ved middelvarme, rør lidt i det. Når det bliver gyldenbrunt og dufter af karamel tilsætter du salvien og lader den stege et øjeblik.
Tilsæt tomaterne og skru op for varmen, lad koge kraftigt ind i 5 minutter. Smag til med eddike, honning, salt og peber.
Imens koger du Gnocchi efter instruktioner på pakken. Når de er færdigkogte blander du dem i saucen og serverer med rigeligt revet parmesan og lidt friskkværnet peber.
Steg evt lidt salvieblade i smør til pynt og ekstra salviesmag.
Vil man kunne bruge tomater fra dåse?
Ja, det kan du godt. Jeg vil anbefale cherrytomaterne fra Mutti. Dræn evt. tomatvæsken fra og brug bare de hele cherrytomater. 🙂