Vi har tidligere snakket om, at brunet smør måske er det bedste, der findes i livet. I hvert fald i madkategorien! Og denne pasta med brunet smør, blomkål, kapers og gule rosiner er sådan en lidt scoreagtig ret, som du godt kan servere for en sød person, du gerne vil imponere på. Den har lidt mere wow end din gennemsnitspasta. Lidt mere voksen måske?
Raddichio’en er en smagssag. Jeg synes faktisk generelt raddichio er for bittert til mine smagsløg, men når den er let stegt og i selskab med søde gule rosiner bliver det ret himmelsk. Giv det en chance!
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- 8-10 kapersbær (0,75 dl hakket) + 1-2 spsk lage
- En god håndfuld gule rosiner (ca. 0,75 dl hakket)
- Et kvart blomkålshoved (ca. 200 g)
- Olie og en klat smør
- 4 blade radicchio (valgfrit)
- min. 30 g smør
- 160-180 g pasta
- Parmesan og evt rød skovsyre til pynt (skovsyre kan få alt til at se fancy ud, det er sådan et billigt trick)
Sådan gør du
Sæt pastavand over.
Hak kapersbær og rosiner i mindre stykker og læg i en skål. Skyl raddichio-bladene og skær dem i grove bidder på skrå. Læg dem i samme skål.
Skær blomkålen ud i små buketter som brunes i neutral olie og en klat smør med et drys salt ved høj varme. Sæt pastaen over.
Læg blomkålen til siden, tør panden af og tilsæt 30 g smør. Smelt og brun smørret langsomt. Når det dufter karamelliseret tilsættes kapers, rosiner og raddichio. Steg i max 1 min og sluk så for varmen.
Tilsæt din al dente pasta (samt evt lidt pastavand) og blomkålen til panden, smag retten til med salt og peber og server med parmesan.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hvor køber du de gule rosiner?
Jeg køber dem i min lokale grønthandler, men hvis man ikke lige har sådan en, så kan man erstatte med almindelige rosiner eller tørrede abrikoser. 🙂 Vh Camilla