fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Drikbart, Mere end 1 time, Sylte & fermentering, Vegansk  /  30/06/2019

Hjemmelavet japansk blommevin (umeshu)

Umeshu

Sidste år lavede vi et eksperiment. Var det muligt at lave japansk blommevin aka umeshu selv? Vi plukkede umodne blommer, lagde dem på glas med sukker og vodka, og ventede mere eller mindre tålmodigt i et halvt års tid. Resultatet? Helt fantastisk. Det smager bedre end noget, vi har købt.

Hvis du aldrig har smagt umeshu, er det en syrligt sød likør, der er super dejlig efter et måltid eller til desserten. Selvom den er lavet på ren vodka bliver alkoholprocenten en del mindre, når den er færdig. Den smager på ingen måde sprittet.

blommevin-umeshu

Nu hvor blommerne atter er umodne, er det tid til at lave glassene til det kommende år. Og vi skal lave rigeligt denne gang! Vi har sparet på de gyldne dråber hele vinteren og har stadig et glas, som skal holde, frem til den nye omgang er færdig i det nye år (glasset til venstre er fra sidste år).

Det er utroligt nemt at lave umeshu, så hvis det er noget du godt kan lide, vil jeg på det varmeste anbefale at lave det selv. Vi har brugt flere forskellige slags blommer, og alt er blevet godt. De smager lidt forskelligt afhængigt af blommesort, men du kan bruge alt fra sveskeblommer (viktoriablommer) over mirabeller til reine claude blommer. Sidstnævnte er vores favorit indtil videre, men alt er blevet godt.

Blommevin

Den kommende vinters batch! Vi har lavet to glas ind til videre, og det bliver nok til i hvert fald et glas til, hehe.

Japansk blommevin (umeshu)

1 stort glas (3L)

  • 1 kg grønne umodne blommer (reine claude er specielt gode, men andre smagfulde blommer som sveskeblommer eller mirabeller kan også bruges)
  • 500 g rørsukker
  • 7 dl vodka (her kan du sagtens bruge en billig vodka)

Sådan gør du

Skyl blommerne godt, og stik et par små huller i hver med en skarp kniv.

Fyld et glas med blommer. Hæld sukker over svarende til halvdelen af blommernes vægt.

Fyld på med vodka svarende til 70% af blommernes vægt.

Lad stå mørkt ved max. stuetemperatur i mindst et halvt år og op til fem år.

Vi lader bare blommerne ligge i glasset, og tager kun dem op, som stikker op over væsken. Dem kan man i princippet spise som dessert med vaniljeis eller komme i bagværk.

77 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pirogger med feta & grønkål

 

Junipasta med asparges, ærter & mynte

 

Indlægsnavigation

Vegansk stir fry med cashewnødder
Vores tur til Langeland

20 comments

  • susanne Schmidt
    14/09/2022

    ØV, havde jeg dog bare set denne opskrift mens mine reine claude var umodne. nu laver jeg en dansk snaps efret AAmanna pskrift. Denne må jeg så prøve næste år.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/09/2022

      Næste år bliver året! Start/midt juli kan være et godt tidspunkt at sætte en påmindelse i kalenderen. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Birthe Conrad
    03/04/2022

    Jeg har lige prøvesmagt min blomme vin fra den 8. August 2021. Den ene er lavet på røde mirabeller og den anden på grønne store blommer ( kender ikke sorten)
    De smager begge himmelsk. Den som er lavet på mirabeller smager mere af blomme end den grønne.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/04/2022

      Hvor dejligt! Jeg synes, det er så interessant, hvordan de smager forskelligt afhængigt af blommesort og hvor modne/umodne blommerne var, da man fik plukket dem.

      Reply
  • Mette
    08/08/2021

    Hej! Tak for opskrift, som vi har fulgt. Vores blommer synker dog ikke rigtig til bunds og de får ret brune pletter….. Er det mon almindeligt? Vh Mette

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/08/2021

      Hej Mette. Det er helt normalt! Blommerne bliver med tiden helt brune. Og det at de ikke synker til bunds gør intet. Vh Camilla

      Reply
  • Ida
    19/07/2021

    Hvor lyder det lækkert! Vi har et blommetræ, der BUGNER med blommer i år, så vi bliver da nødt til at prøve at lave umeshu! Hvad med selve blommerne – er de lige til skraldespanden, eller kan man udnytte dem til et eller andet?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/07/2021

      Så er det jo bare helt perfekt! Vi lader blommerne ligge i glasset så længe de ligger under væskens overflade. Spiser dem nogle gange som dessert med is! Kan også forestille mig at man kan hakke og komme i kager? Men mange af dem ryger i skraldespanden, for SÅ gode er de heller ikke. 🙂

      Reply
  • Taja
    13/01/2021

    Tak for alle de gode opskrifter i din blog. Herhjemme indgår de ugentligt på menuen. Siden en rejse til Japan har vi haft svært ved at finde en god én af slagsen, så mega spændende måske at kunne lave det selv.
    Hvis man nu ikke ligger inde med et blommetræ hvor kan man så skaffe de umodne blommer?

    Mvh. Taja

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      14/01/2021

      Hej Taja, Hvor er det dejligt at høre, at I har glæde af opskrifterne. Jeg kan kun anbefale at lave sin egen umeshu, jeg synes bestemt, at dem vi har lavet selv, er bedre end dem vi har købt! Desværre kan man ikke købe umodne blommer, så I må ud og gå en tur og se om der er et blommetræ i nabolaget. Vi har lavet umeshu på forskellige typer blommer. De allerbedste er sorten Reine Claude, men vi har også lavet rigtig god umeshu på mirabeller. Held og lykke med det! Vh Camilla

      Reply
  • Peter
    29/07/2020

    Tak for en super opskrift! Det er andet år i træk jeg laver en omgang. Det smager helt sindsygt lækkert!

    Er jeg den eneste der oplever, at der kommer et overtryk i glasset, så jeg må åbne det det lidt en gang i mellem de første par dage? Og at blommerne flyder til tops og bliver helt brune på den del af blommen, der stikker ovenover overfladen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      29/07/2020

      Det var da så lidt! Vi har desværre ikke fået lavet så meget i år, da vores blommetræer strejker. Godt vi lavede ekstreme mængder sidste år! 🙂

      Overtrykket i glasset har jeg ikke oplevet. Det kan måske være fordi du plukker blommerne lidt for sent på sæsonen, så der har udviklet sig for meget sukker i frugten? Det gør sikkert ikke noget for slutresultatet. Det at blommerne flyder til tops og oxiderer (bliver brune) er helt normalt, det behøver du ikke bekymre dig om.
      Mvh Camilla

      Reply
  • Sofie
    19/08/2019

    Årh manner, umeshu er jo SÅ lækkert! Har både fået det i Japan og senest i Berlin på en helt vild japansk restaurant. Tror du, at man kan bruge relativt modne blommer, og så f.eks. halvere sukkermængden?
    DBH Sofie
    PS: Tak for en virkelig god blog og Instagram, der redder mig gang på gang ift. aftensmaden<3

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      19/08/2019

      Ja, det er fantastisk! Vi er også gået helt amok med produktionen i år. Jeg tror desværre ikke det bliver det samme med mere modne blommer, for den nærmest marzipanagtige aroma må være koblet til, at det er umodne blommer man bruger. Og syren i blommerne er super vigtig. Det er i hvert fald min teori. 🙂 Men altså, du kan jo altid prøve, det værste der kan ske er, at det ikke lykkes? Tak fordi du følger med og får noget ud af det! <3

      Reply
      • Johanne
        22/07/2021

        Mandel-aromaen i likøren stammer fra stoffet amygdalin der findes i mange frugtsten. Nå stoffet nedbrydes i tarmen omdannes det faktisk til blåsyre men det er ikke giftigt i små mængder som i blommelikøren.☺️

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          26/07/2021

          Hvor er det spændende! Tak for den information. 🙂 Det forklarer også, hvorfor man kan lave marcipan med abrikoskerner.

          Reply
  • Rikke
    07/08/2019

    Tak for opskriften. Jeg har boet i Japan og umeshu er så lækkert.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/08/2019

      Det var så lidt! Hvor spændende at have boet i Japan, jeg har ikke været der (endnu), men lever gennem Terrace House på Netflix og vores hjemmelavede umeshu. Tror vi har en 6-8 store glas i gang i år. 🙂 Vh Camilla

      Reply
      • Kristine
        23/07/2022

        Hej Camilla, tak for opskrift som vi ser frem til at prøve.

        Udstener du blommerne først? Eller lader du stenene blive i?

        Bh. Kristine

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          23/07/2022

          Det er faktisk stenene som giver det meste af smagen, så du bruger blommerne hele. 🙂

          Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR