fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Pasta  /  20/06/2019

Junipasta med asparges, ærter & mynte

junipasta

Denne tid på året er så magisk råvaremæssigt.  Jordbær, ærter, asparges, nye kartofler, friske krydderurter (selv i gården på nørrebro), hybenroser, hyldeblomst! Mit madhjerte banker ekstra hårdt. I dag får i en opskrift på en junipasta med asparges, ærter og mynte – En både frisk og comfy pastaret, som også egner sig rigtig godt til at tage med som pastasalat på en sommerpicnic.

Ingredienser

15-30 min / 4 portioner

  • 320-400 g pasta (her orechiette)
  • 1 pakke ærter m. bælge (500g)
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 4 håndfulde bredbladet persille
  • 2 håndfulde sød mynte (ikke pebermynte)
  • 2-3 dl creme fraiche 18%
  • En lille citron
  • Salt & peber
  • 1-2 dl pastavand

Sådan gør du

Sæt vand over til pastaen.

Pil ærterne ud af bælgene og læg i en skål. Overhæld med kogende vand og lad stå ca. 3 min. Hæld vandet fra.
Sæt pastaen over.

Knæk bunden af aspargesen og steg ved høj varme på en pande med et drys salt. Tilsæt finthakket hvidløg de sidste 1-2 min.

Smag imens creme fraiche til med citronsaft, salt og peber. Kombinér med asparges og ærter i en stor skål. Hak krydderurterne groft.

Gem et par dl pastavand. Hæld vandet fra din al dente pasta fra og bland den varme pasta godt med saucen, grøntsagerne og urterne. Hæld pastavand i efter behov så det bliver cremet og ikke tørt.

Server med revet citronskal og evt. parmesan på toppen.

26 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Orecchiette i cream cheese sauce

 

Pasta med brunet smør, blomkål, kapers & gule rosiner

 

Indlægsnavigation

Vis mig dit køleskab
Pirogger med feta & grønkål

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR