Denne tid på året er så magisk råvaremæssigt. Jordbær, ærter, asparges, nye kartofler, friske krydderurter (selv i gården på nørrebro), hybenroser, hyldeblomst! Mit madhjerte banker ekstra hårdt. I dag får i en opskrift på en junipasta med asparges, ærter og mynte – En både frisk og comfy pastaret, som også egner sig rigtig godt til at tage med som pastasalat på en sommerpicnic.
Ingredienser
15-30 min / 4 portioner
- 320-400 g pasta (her orechiette)
- 1 pakke ærter m. bælge (500g)
- 1 bundt grønne asparges
- 1 fed hvidløg
- 4 håndfulde bredbladet persille
- 2 håndfulde sød mynte (ikke pebermynte)
- 2-3 dl creme fraiche 18%
- En lille citron
- Salt & peber
- 1-2 dl pastavand
Sådan gør du
Sæt vand over til pastaen.
Pil ærterne ud af bælgene og læg i en skål. Overhæld med kogende vand og lad stå ca. 3 min. Hæld vandet fra.
Sæt pastaen over.
Knæk bunden af aspargesen og steg ved høj varme på en pande med et drys salt. Tilsæt finthakket hvidløg de sidste 1-2 min.
Smag imens creme fraiche til med citronsaft, salt og peber. Kombinér med asparges og ærter i en stor skål. Hak krydderurterne groft.
Gem et par dl pastavand. Hæld vandet fra din al dente pasta fra og bland den varme pasta godt med saucen, grøntsagerne og urterne. Hæld pastavand i efter behov så det bliver cremet og ikke tørt.
Server med revet citronskal og evt. parmesan på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.