Jeg har i flere år været afhængig af Banh Mi på Elmegade‘s Tofu Banh mi. Den er åndssvagt god. Jeg har længe tænkt, jeg ville udvikle en egen opskrift på banh mi, og mit første forsøg for nogle uger siden, hvor jeg prøvede at efterligne den i Elmegade, var en kæmpe fiasko. Jeg var så skuffet! Gik rundt og surmulede bagefter og min mand grinede af mig og min fjollethed.
Det var bare op på hesten igen! I anden omgang besluttede jeg mig for ikke at efterligne deres, men lave min egen version af Banh mi med tofu, hvor jeg satsede på smage, som jeg er lidt mere bekvem med. Og boy oh boy, det blev godt!
Et lille tip: lad vær med at tro du skal bruge surdejsbrød eller andet fancy i denne sammenhæng. Syrligt brød fungerer rigtig dårligt med de asiatiske smage. Hvidt brød er det absolut bedste, men hvis du absolut vil have lidt fuldkorn, så prøv at finde så neutralt brød som muligt.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
Pickles
- 1 gulerod
- 0,5 porre
- 0,5 dl sukker + 1 dl eddike
- Agurk
- Evt. 1 spsk chiliflakes
Tofu
- 400 g ekstra fast tofu
- 3 spsk fuskesauce eller fiskesauce (du kan også bruge soja)
- 1,5 spsk sirup
- 2 spsk limesaft
- 2 fed hvidløg
- 1-2 cm ingefær (1-2 tsk)
- 1 tsk finthakkede limeblade*
Derudover:
- Koriander
- Mayo (evt. vegansk mayo)
- Hvid baguette
- Sriracha eller frisk chili (valgfrit)
*Køb friske på frost i et asiatisk supermarked og opbevar dem i fryseren!
Sådan gør du
Skær gulerod, løg og agurk ud i lange, tynde stave eller skiver. Kog sukker, eddike og evt. chili flakes op og hæld over grøntsagerne så det dækker. Lad stå.
Skær tofuén i 1 cm tykke skiver. Tør med køkkenrulle og steg ved høj varme i neutral olie.
Bland imens en marinade af fiskesauce, sirup, limesaft, hvidløg, ingefær og limeblade.
Når tofuen er gylden på begge sider tages den af panden. Tør panden af, skru ned for varmen og hæld din marinade på. Læg tofuen tilbage i marinaden og lad koge ind til marinaden er tyk á la sirup.
Varm baguetten i ovnen, skær over på midten uden at skære hele vejen igennem, smør med mayo på begge sider, og fyld med tofu, pickles og koriander. Evt. lidt sriracha for ekstra pif.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Jeg syntes slet ikke der er nok marinade, det fordampede nærmest med det samme, så ikke engang halvdelen af stykkerne af tofu blev dækket. Men ellers smagte det godt 🙂
Ok, så må du hellere lave mere næste gang. 🙂