fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Brød & Wraps, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  13/05/2019

Banh mi med tofu

banh-mi

Jeg har i flere år været afhængig af Banh Mi på Elmegade‘s Tofu Banh mi. Den er åndssvagt god. Jeg har længe tænkt, jeg ville udvikle en egen opskrift på banh mi, og mit første forsøg for nogle uger siden, hvor jeg prøvede at efterligne den i Elmegade, var en kæmpe fiasko. Jeg var så skuffet! Gik rundt og surmulede bagefter og min mand grinede af mig og min fjollethed.

Det var bare op på hesten igen! I anden omgang besluttede jeg mig for ikke at efterligne deres, men lave min egen version af Banh mi med tofu, hvor jeg satsede på smage, som jeg er lidt mere bekvem med. Og boy oh boy, det blev godt!

Et lille tip: lad vær med at tro du skal bruge surdejsbrød eller andet fancy i denne sammenhæng. Syrligt brød fungerer rigtig dårligt med de asiatiske smage. Hvidt brød er det absolut bedste, men hvis du absolut vil have lidt fuldkorn, så prøv at finde så neutralt brød som muligt.

Ingredienser

30 min / 4 portioner

Pickles

  • 
1 gulerod
  • 0,5 porre
  • 0,5 dl sukker + 1 dl eddike
  • Agurk
  • Evt. 1 spsk chiliflakes

Tofu

  • 400 g ekstra fast tofu
  • 3 spsk fuskesauce eller fiskesauce (du kan også bruge soja)
  • 1,5 spsk sirup
  • 2 spsk limesaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 cm ingefær (1-2 tsk)
  • 1 tsk finthakkede limeblade*

Derudover:

  • Koriander
  • Mayo (evt. vegansk mayo)
  • Hvid baguette
  • Sriracha eller frisk chili (valgfrit)

*Køb friske på frost i et asiatisk supermarked og opbevar dem i fryseren!

Sådan gør du

Skær gulerod, løg og agurk ud i lange, tynde stave eller skiver. Kog sukker, eddike og evt. chili flakes op og hæld over grøntsagerne så det dækker. Lad stå.

Skær tofuén i 1 cm tykke skiver. Tør med køkkenrulle og steg ved høj varme i neutral olie.

Bland imens en marinade af fiskesauce, sirup, limesaft, hvidløg, ingefær og limeblade.

Når tofuen er gylden på begge sider tages den af panden. Tør panden af, skru ned for varmen og hæld din marinade på. Læg tofuen tilbage i marinaden og lad koge ind til marinaden er tyk á la sirup.

Varm baguetten i ovnen, skær over på midten uden at skære hele vejen igennem, smør med mayo på begge sider, og fyld med tofu, pickles og koriander. Evt. lidt sriracha for ekstra pif.

14 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

 

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Stegt tofu – sojaglaseret

 

Veganske stegte nudler á la Pad Thai

Indlægsnavigation

Rødgrød med rabarber & fløde
Vegetarisk på budget

2 comments

  • Johanne
    17/03/2022

    Jeg syntes slet ikke der er nok marinade, det fordampede nærmest med det samme, så ikke engang halvdelen af stykkerne af tofu blev dækket. Men ellers smagte det godt 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      18/03/2022

      Ok, så må du hellere lave mere næste gang. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR