fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Pasta  /  25/02/2019

One pot mac and cheese

mac-and-cheese

Solen skinner (JAAA), og vi begynder at nærme os slutningen på comfort food’ens højtid, men en mac and cheese er der altid plads til! I hvert fald i min bog.

Mac and cheese bliver klassisk lavet med en slags bechamelsauce, men det her er en lidt enklere hverdagsvenlig version, hvor alt laves i samme gryde. Stivelsen fra pastaen gifter sig med revet cheddar og gør saucen cremet og tyk. 🤤

Jeg har tørrede svampe i, og det smager fantastisk godt, men hvis det ikke lige er din kop te kan de sagtens udelades. Du kan også stege nogle friske svampe hårdt så alt væsken forsvinder og tilsætte i stedet for de tørrede. Jeg forestiller mig også at det kan være lækkert at tilsætte stegt grønkål eller blomkål.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

30-45 min / 2-3 portioner

  • 1-1,5 spsk smør
  • 0,5 dl pankobrødkrummer (eller rasp)
  • 0,5 løg
  • 0,5 spsk hakket frisk timian (0,5 tsk tørret)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 håndfuld (0,5 dl) tørrede tragtkantareller, karl johan eller trompetsvamp (kan udelades)
  • 4,5 dl grøntsagsfond (4,5 dl vand + 1 spsk koncentreret fond)
  • 200 g pasta (jeg brugte änglamark maccheroni, som kogte 14 min)
  • 125 g modnet cheddar
  • Revet parmesan på toppen

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader. Brun smør i en lille gryde eller sauterpande (der kan komme i ovnen). Vender brødkrummerne i smørret, læg i en skål og sæt til side.

Hak løget og timianen fint. Steg langsomt i olie og smør 5-10 min i gryden til løget er blødt.

Skær evt svampene ud i lidt mindre stykker. Tilsæt svampe og steg med 1 min. Tilsæt grøntsagsfond, kog op og tilsæt så pasta. Lad simre under låg til pastaen er al dente. Det tager 8-15 min. Rør rundt en gang i mellem. Tilsæt ekstra vand, hvis det koger tørt. Der skal være 0,5- 0,75 dl stivelsesfyldt vand tilbage til sidst.

Riv cheddaren groft. Når pastaen er al dente blandes osten i. Rør rundt og smag til med peber og evt salt. Riv parmesan over og fordel brødkrummerne på toppen. Bag i ovnen til toppen er gylden og sprød (5-10 min).

24 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Citronpasta med stegt grønkål

Cacio e Pepe

 

Indlægsnavigation

Tilbehør til indisk curry
Stegt kål – tilbehør til hvad som helst

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR