fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Gryderetter & Supper, Mere end 1 time, Salater, Smæk på krydderierne  /  22/02/2019

Tilbehør til indisk curry

Curry-tilbehoer-1

Så sejt at der allerede er nogle af jer, der har lavet curry fra i går! Og kan lide den ikke mindst. Jeg tænkte, jeg også ville dele hvilket tilbehør, jeg serverede til curry’en til min fødselsdag for nogle uger siden.

Det er så lækkert med gule rosiner som topping, dem kan man købe hos en grønthandler, hvis man er heldig at bo i nærheden af sådan en.

Fik også en kommentar på bloggen fra en der havde skiftet nogle af kikærterne ud med blomkål, det er også en god idé! Jeg havde de grillede auberginer i selve curry’en, men jeg tror faktisk, de er lækrere til.

Grillede auberginer

1-1,5 T / 8-10 portioner

  • 3-4 auberginer
  • Fint salt
  • Olivenolie

Skær auberginerne midt over både på bredden og længden. Skær de fire stykker i både som på det tykkeste sted er ca. 1 cm.

Læg i en si, fordel et godt drys salt over dem og lad stå i minimum 30 min.

Skyl auberginerne og tør dem godt i et rent viskestykke. Fordel i ét lag på en bageplade, giv et godt drys olivenolie og bag ved 230 grader i cirka 30-40 minutter (vend dem efter 20 min) eller til de har fået masser af farve og er sprøde.

Spis til curryen (vi fik spist dem allesammen inden jeg kunne tage billedet til indlægget.

Scotch bonnet sauce

5 min / En lille flaske el. skål

  • 2 scotch bonnet chilier
  • 3 tomater
  • Saften fra 0,5-1 lime
  • 
2 tsk sirup
  • Neutral olie

Min curry er medium stærk, hvilket passer de fleste, men jeg ville gerne tilbyde et ekstra kick til dem som trives med det (mig selv inklusive).

Der er sikkert mere spændende opskrifter derude, men jeg ville have det skulle gå hurtigt, så jeg blendede bare ovenstående, og det fungerede formidabelt! Jeg kom det i en lille plastikflaske, så det var nemt at distribuere, men i en skål med en lille ske fungerer også fint.

Agurkesalat med lime

10 min / 8-10 portioner

  • 1,5-2 agurker
  • 1-2 faste, syrlige æbler
  • Masser af frisk koriander
  • En håndfuld syltede rødløg
  • Limesaft fra ca. 1-2 limes
  • Salt

Skær agurken over på langs og fjern kernerne. Skær i lidt tykke skiver.

Skær æblet i mindre stykker.

Bland med masser af frisk koriander, finthakket syltet rødløg og smag til med limesaft og salt.

En meget enkel salat, men det er så skønt med noget syrligt, neutralt med tonsvis af koriander til den stærke, krydrede curry.

Curry-tilbehoer-2

Perfekte basmatiris

25 min / 8-12 portioner

  • 8 dl basmatiris
  • 12 dl vand
  • 2 tsk salt

Skyl risene godt. Kom i en gryde med vand og salt. Kog op.

Lad simre i 10 min under låg.

Hæld evt overskydende vand fra.

Læg et dobbelt stykke køkkenrulle eller et viskestykke mellem gryde og låg, og lad risene hvile i 10-15 min.

Nemme hvidløgsnaan

10 min / 8-10 portioner

  • 6-8 færdigkøbte naanbrød
  • 30 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • Nigellafrø

Smelt en god klat smør med revet hvidløg.

Varm brødene i ovnen.

Når de er lune tages de ud og pensles med hvidløgssmørret. Drys med nigellafrø og server med det samme.

 

12 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Indisk curry med kikærter

 

Tikka Masala med linser

 

Indlægsnavigation

Indisk curry med kikærter
One pot mac and cheese

2 comments

  • Kristoffer Gunnløgsson
    22/02/2019

    Jeg lavede den Raita som er tilbehør til Tikka Masala opskriften her på siden. Det fungerede fint 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      22/02/2019

      Ja, den er også god! Kan være jeg skal linke til den i indlægget her også. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR