fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  10/01/2019

Tikka Masala med linser

Tikka Masala

En vegetarisk tikka masala med linser, som måske burde hedde Tikka Madhala? Tikka masala har altid været min go to på den indiske take away menu, men den er næsten altid med kylling. Der var dog et frokoststed i Stockholm som lavede den med linser i stedet, og det tænker jeg tilbage på, mens min mund løber i vand.

Det er en virkelig lækker sovs, som er nem at lave og som også er ret børnevenlig, da den ikke er stærk. Du kan også sagtens bruge kikærter, bønner, andre slags linser, paneer eller stegt halloumi, i stedet for linser.

Jeg bruger min egen Garam Masala blanding, da det giver den mest komplekse og lækre smag. Det er meget nemt at lave, men man kan godt slippe afsted med en købt garam masala, hvis man ikke lige kan overskue krydderi-indkøbet.

Server med jasminris, ristede cashewnødder, koriander og raita. Jeg stegte lidt blomkål til også.

Pssst… Har du forresten prøvet min opskrift på Halloumi Tikka Masala? Den er næsten endnu bedre, hvis jeg selv skal sige det! Og kan også sagtens laves med linser som denne.

Ingredienser

45-60 min / 4-6 portioner

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 cm ingefær
  • 1 tsk chiliflakes (kan evt. erstattes med paprika)
  • 2 spsk smør eller olie
  • 1 spsk garam massala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse passata (tomat) + 2 dl vand
  • 2 dl creme fraiche 18% eller 38% (eller en lille dåse kokosmælk for vegansk)
  • 1 spsk koncentreret grøntsagsfond (eller 1 bouillonterning)
  • 2 dl røde linser (du kan også bruge bønner, kikærter, stegt halloumi eller paneer)
  • 1 dl cashewnødder
  • Salt, sukker og citronsaft
  • Frisk koriander
  • 4 dl jasminris

Sådan gør du

Blend eller riv løg, hvidløg, ingefær og chiliflakes helt fint. Næsten som en puré. Tilsæt evt. lidt olie for at det bliver mere fint blendet.

Steg i masser af smør ved lav til middel varme i 5 min uden det tager farve. Tilsæt garam masala og gurkemeje, og steg med i 3-4 min.

Tilsæt tomatpuré og steg godt igennem. Tilsæt creme fraiche og passata, fond/bouillon, 1 tsk sukker og 1 tsk salt.

Kog sovsen op under låg og lad simre i 15-30 min. Imens sætter du risene over.

Tilsæt linserne til sovsen og kog efter anvisningen på pakken, eller til linserne stadig har en smule bid.

Smag til med salt, sukker og lidt citronsaft. Server med grofthakkede ristede cashewnødder som topping.

Raita

  • 2 dl creme fraiche eller yoghurt
  • Et lille æble
  • En groft revet gulerod
  • 0,5 fed hvidløg
  • Skal og saft af en halv citron
  • Stilke af en håndfuld frisk koriander
  • ca. 1-2 tsk finthakket saltet citron (valgfrit)

Skær æblet i små tern, riv guleroden groft og hvidløg fint. Riv citronskal fint og hak korianderstilkene fint.

Bland grøntsagerne med creme fraiche eller yoghurt. Smag til med salt og gerne saltet citron.

52 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Hjemmelavet Garam Masala

 

Black Bean Chili

 

Indlægsnavigation

Hjemmelavet Garam Masala
Wrap med grillede auberginer, hummus 
& fetaost

8 comments

  • Lise
    07/01/2023

    Kan ikke se hvor cashews skal bruges? Prøver opskriften for første gang 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      08/01/2023

      Godt du skriver! De bliver brugt som topping. Jeg har opdateret opskriften nu. 🙂

      Reply
  • Camilla
    06/01/2023

    Hej
    Der er ikke beskrevet, hvad der skal ske med cashewnødderne?
    Mvh Camilla

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      08/01/2023

      De skal på som topping! Har opdateret opskriften. 🙂

      Reply
  • Frederik
    01/02/2021

    Hej Camilla,

    Super fin opskrift.

    Jeg lagde mærke til, at hverken gurkemeje eller grøntsagsfond/boillionterning er skrevet ind i “Sådan gør du” afsnittet.

    Det kan være, at nogle ville have gavn af at vide, hvornår det tilsættes 🙂

    Dbh.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      03/02/2021

      Hej Frederik,
      Godt du siger det! Det er nemt, at de der detaljer smutter, så det er skønt at blive gjort opmærksom på det, så jeg kan rette opskriften til.
      Vh Camilla

      Reply
  • Signe Zahle Wilcke
    17/02/2019

    Jeg har lavet opskriften på gefühl, men nu må jeg lige høre: hvor meget er 1 dåse passata? For jeg køber det i glas af 500 ml. Mvh Signe

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/02/2019

      Hej! En dåse er typisk 400 ml, så det gør nok ikke den helt store forskel hvis du bruger hele glasset på 500 ml. 🙂 Vh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR