• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
45-60 min, Asiatisk & Krydret  /  15/10/2020

Halloumi tikka masala

tikka-masala

Jeg havde en intens craving efter både halloumi og tikka masala i sidste uge, og tænkte om ikke man kunne lave Halloumi Tikka Masala. Som tænkt så gjort, og inden for en times tid stod der en ny gryderet på bordet herhjemme på Nørrebro.

André og jeg blev hurtigt enige om, at tikka masala er endnu bedre med halloumi end den klassiske kyllingeversion, sidstnævnte bliver nemlig ofte ret tørt, og der er halloumien helt blød og saftig og lækker. Du kan dog sagtens bruge en vegetarisk erstatning til kylling, hvis du vil.

Jeg kom lidt sorte bønner i for endnu mere fylde til sovsen, det var lidt en uortodoks indskydelse, som fungerede rigtig fint, men er helt valgfri.

Ingredienser

45-60 min / 4-6 portioner

Krydderibase

  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær, ca. 2-3 cm
  • 0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
  • 2 tsk garam massala (evt. hjemmelavet)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk korianderfrø, stødt
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk salt

Desuden

  • 1 dl yoghurt 3,5 %
  • 400 g halloumi
  • 3 spsk smør eller ghee
  • 3 spsk tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 2 dl vand
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond
  • 2,5 dl piskefløde
  • Et bundt frisk koriander
  • 1 dåse (240 g) sorte bønner (valgfrit)
  • 4 dl basmatiris

Sådan gør du

Pil løget og skær i grove stykker. Kom op i en blender/food processor med hvidløg, ingefær, chili og krydderierne og blend helt fint sammen. Tilsæt evt. lidt vand eller olie efter behov.

Bland 1/3 af krydderibasen med 1 dl yoghurt. Riv halloumien i passende stykker på ca. 2×3 cm. Bland med yoghurtblandingen og lad stå.

Smelt smør i en mellemstor gryde. Tilsæt resten af krydderibasen og steg ved lav varme i 10-15 minutter til den er gyldenbrun og ikke virker vandet. Tilsæt tomatpuré og steg videre i 5 mins tid.

Tilsæt passata, vand, konc. fond og fløde. Lad simre i 20-30 min. til sovsen er blevet tykkere.

Skyl imens korianderen, pil bladene af og hak stænglerne fint. Tilsæt stænglerne til sovsen,

Skyl basmatirisene godt og kom i en gryde med 6 dl vand og 1 tsk salt. Kog op, lad simre i 10 min, og sluk så for varmen, læg køkkenrulle/viskestykke mellem gryde og låg og lad risene hvile i 10-15 minutter.

Steg halloumien ved høj varme til den har fået godt med farve på alle sider. Tilsæt til sovsen.

Hvis du tilsætter bønner sis væden fra nu og bønnerne skylles og tilsættes til sovsen. Kog op og smag til.

Server med ris og koriander på toppen.

39 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Indisk curry med kikærter

 

Saag Paneer (med feta)

 

Indlægsnavigation

Gnocchi alla Sorrentina
Grillet majssalsa med lime og koriander

6 comments

  • Mette
    18/12/2020

    Normalt kommenterer jeg ikke på madopslag, men for filan!! jeg har lige fundet din hjemmeside og prøvede denne og saan paneer forleden OG HVOR VAR DET VILDT GODT! Min mand som elsker indisk (…og kød) var så kæmpe fan! Jeg glæder mig allerede til at prøve mange flere af dine opskrifter 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/12/2020

      Nææ, hvor dejligt at høre! Og det varmer altså med sådan en kommentar på et madopslag, så tak for det. Glædelig jul! Kh Camilla

      Reply
  • Janni
    29/10/2020

    Hej
    Vi glæder os til at lave den her i morgen – det ser virkelig godt ud! Mener du koncentreret tomatpure? For den ikke-koncentrerede på glas eller tube må være det samme som passata nærmest? Vi blev i tvivl herhjemme

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      29/10/2020

      Når jeg skriver tomatpuré er det altid koncentreret. Jeg bruger dog oftest koncentreret puré på tube, den er ikke “tynd”, men ligesom den man køber i de små dåser. Håber I kan lide retten!

      Reply
  • Katrine
    17/10/2020

    Mums! Du har gjort det igen! Sikke en lækker smovseret jeg havde dog problemer med at stege halloumien, så den fik farve pga yoghurten. Har du et tip til det?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/10/2020

      Hvor dejligt! Umiddelbart ville jeg gætte på at panden skulle have været varmere inden du kom halloumien på. Og måske lige lade halloumien dryppe af et par sekunder inden den kommer på panden. Kh Camilla

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.