Jeg havde en intens craving efter både halloumi og tikka masala i sidste uge, og tænkte om ikke man kunne lave Halloumi Tikka Masala. Som tænkt så gjort, og inden for en times tid stod der en ny gryderet på bordet herhjemme på Nørrebro.
André og jeg blev hurtigt enige om, at tikka masala er endnu bedre med halloumi end den klassiske kyllingeversion, sidstnævnte bliver nemlig ofte ret tørt, og der er halloumien helt blød og saftig og lækker. Du kan dog sagtens bruge en vegetarisk erstatning til kylling, hvis du vil.
Jeg kom lidt sorte bønner i for endnu mere fylde til sovsen, det var lidt en uortodoks indskydelse, som fungerede rigtig fint, men er helt valgfri.
Ingredienser
45-60 min / 4-6 portioner
Krydderibase
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær, ca. 2-3 cm
- 0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
- 2 tsk garam massala (evt. hjemmelavet)
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk paprika
- 2 tsk korianderfrø, stødt
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 1 tsk salt
Desuden
- 1 dl yoghurt 3,5 %
- 400 g halloumi
- 3 spsk smør eller ghee
- 3 spsk tomatpuré
- 400 g passata (mosede tomater)
- 2 dl vand
- 1 spsk konc. grøntsagsfond
- 2,5 dl piskefløde
- Et bundt frisk koriander
- 1 dåse (240 g) sorte bønner (valgfrit)
- 4 dl basmatiris
Sådan gør du
Pil løget og skær i grove stykker. Kom op i en blender/food processor med hvidløg, ingefær, chili og krydderierne og blend helt fint sammen. Tilsæt evt. lidt vand eller olie efter behov.
Bland 1/3 af krydderibasen med 1 dl yoghurt. Riv halloumien i passende stykker på ca. 2×3 cm. Bland med yoghurtblandingen og lad stå.
Smelt smør i en mellemstor gryde. Tilsæt resten af krydderibasen og steg ved lav varme i 10-15 minutter til den er gyldenbrun og ikke virker vandet. Tilsæt tomatpuré og steg videre i 5 mins tid.
Tilsæt passata, vand, konc. fond og fløde. Lad simre i 20-30 min. til sovsen er blevet tykkere.
Skyl imens korianderen, pil bladene af og hak stænglerne fint. Tilsæt stænglerne til sovsen,
Skyl basmatirisene godt og kom i en gryde med 6 dl vand og 1 tsk salt. Kog op, lad simre i 10 min, og sluk så for varmen, læg køkkenrulle/viskestykke mellem gryde og låg og lad risene hvile i 10-15 minutter.
Steg halloumien ved høj varme til den har fået godt med farve på alle sider. Tilsæt til sovsen.
Hvis du tilsætter bønner sis væden fra nu og bønnerne skylles og tilsættes til sovsen. Kog op og smag til.
Server med ris og koriander på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Normalt kommenterer jeg ikke på madopslag, men for filan!! jeg har lige fundet din hjemmeside og prøvede denne og saan paneer forleden OG HVOR VAR DET VILDT GODT! Min mand som elsker indisk (…og kød) var så kæmpe fan! Jeg glæder mig allerede til at prøve mange flere af dine opskrifter 🙂
Nææ, hvor dejligt at høre! Og det varmer altså med sådan en kommentar på et madopslag, så tak for det. Glædelig jul! Kh Camilla
Hej
Vi glæder os til at lave den her i morgen – det ser virkelig godt ud! Mener du koncentreret tomatpure? For den ikke-koncentrerede på glas eller tube må være det samme som passata nærmest? Vi blev i tvivl herhjemme
Når jeg skriver tomatpuré er det altid koncentreret. Jeg bruger dog oftest koncentreret puré på tube, den er ikke “tynd”, men ligesom den man køber i de små dåser. Håber I kan lide retten!
Mums! Du har gjort det igen! Sikke en lækker smovseret jeg havde dog problemer med at stege halloumien, så den fik farve pga yoghurten. Har du et tip til det?
Hvor dejligt! Umiddelbart ville jeg gætte på at panden skulle have været varmere inden du kom halloumien på. Og måske lige lade halloumien dryppe af et par sekunder inden den kommer på panden. Kh Camilla