fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Smæk på krydderierne  /  15/10/2020

Halloumi tikka masala

tikka-masala

Jeg havde en intens craving efter både halloumi og tikka masala i sidste uge, og tænkte om ikke man kunne lave Halloumi Tikka Masala. Som tænkt så gjort, og inden for en times tid stod der en ny gryderet på bordet herhjemme på Nørrebro.

André og jeg blev hurtigt enige om, at tikka masala er endnu bedre med halloumi end den klassiske kyllingeversion, sidstnævnte bliver nemlig ofte ret tørt, og der er halloumien helt blød og saftig og lækker. Du kan dog sagtens bruge en vegetarisk erstatning til kylling, hvis du vil.

Jeg kom lidt sorte bønner i for endnu mere fylde til sovsen, det var lidt en uortodoks indskydelse, som fungerede rigtig fint, men er helt valgfri.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Halloumi Tikka Masala

45-60 min / 4-6 portioner

Ingredienser

Krydderibase
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær, ca. 2-3 cm
  • 0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
  • 2 tsk garam massala (evt. hjemmelavet)
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk korianderfrø, stødt
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk salt
Desuden
  • 1 dl yoghurt 3,5 %
  • 400 g halloumi
  • 3 spsk smør eller ghee
  • 3 spsk tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 2 dl vand
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond
  • 2,5 dl piskefløde
  • Et bundt frisk koriander
  • 1 dåse (240 g) sorte bønner (valgfrit)
  • 4 dl basmatiris

Sådan gør du

Pil løget og skær i grove stykker. Kom op i en blender/food processor med hvidløg, ingefær, chili og krydderierne og blend helt fint sammen. Tilsæt evt. lidt vand eller olie efter behov.

Bland 1/3 af krydderibasen med 1 dl yoghurt. Riv halloumien i passende stykker på ca. 2×3 cm. Bland med yoghurtblandingen og lad stå.

Smelt smør i en mellemstor gryde. Tilsæt resten af krydderibasen og steg ved lav varme i 10-15 minutter til den er gyldenbrun og ikke virker vandet. Tilsæt tomatpuré og steg videre i 5 mins tid.

Tilsæt passata, vand, konc. fond og fløde. Lad simre i 20-30 min. til sovsen er blevet tykkere.

Skyl imens korianderen, pil bladene af og hak stænglerne fint. Tilsæt stænglerne til sovsen,

Skyl basmatirisene godt og kom i en gryde med 6 dl vand og 1 tsk salt. Kog op, lad simre i 10 min, og sluk så for varmen, læg køkkenrulle/viskestykke mellem gryde og låg og lad risene hvile i 10-15 minutter.

Varm en pande op til høj varme. Fisk halloumistykkerne op ad marinaden og steg i olie til de har godt med farve på alle sider. Der må godt komme lidt marinade over på panden, men de skal helst ikke svøppe i det. Den marinade, der er tilbage i skålen, hælder jeg op i sovsen, sammen med de stegte halloumistykker.

Hvis du tilsætter bønner sis væden fra nu, og bønnerne skylles og tilsættes til sovsen. Kog op og smag til.

Server med ris og koriander på toppen.

313 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Indisk curry med kikærter

 

Saag Paneer (med feta)

 

Indlægsnavigation

Gnocchi alla Sorrentina
Grillet majssalsa med lime og koriander

29 comments

  • Solveig
    11/01/2025

    Når du steger halloumien – er det med yoghurt marinade eller uden?
    Tak for dine vidunderlige opskrifter ❤️
    Vh Solveig

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/01/2025

      Jeg fisker lissom halloumistykkerne op ad marinaden og steger ved høj varme, så jeg hælder ikke bare halloumi og marinade ud på panden. Men der kommer selvfølgelig lidt marinade med. Den marinade, der er tilbage i skålen, hælder jeg op til sovsen.

      Reply
      • John
        19/02/2025

        Måske er det værd at beskrive i opskriften?

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          04/03/2025

          Fair pointe, det gør jeg med det vuns!

          Reply
  • Mary Davidsen
    17/10/2024

    Hvad gør man med halloumien i youghurt ??

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/10/2024

      “Steg halloumien ved høj varme, til den har fået godt med farve på alle sider. Tilsæt til sovsen.” – Du kan lige ryste lidt af yoghurten af inden du tilsætter til panden.

      Reply
  • Maria
    04/04/2024

    Kan man bruge grillost i stedet for Halloumi eller er det ikke lige så godt? 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/04/2024

      Konsistensen bliver ikke så god med grillost desværre. Klart bedst med Halloumi!

      Reply
  • Tora
    11/04/2023

    Steder du halloumien i smør eller olie eller bare “tørt”?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/04/2023

      I olie. 🙂

      Reply
  • Johanne
    26/02/2023

    Den er SÅ god den ret, så den skal med på skiferie. Sovsen er røget på frost, men uden halloumistykkerne i så de ikke bliver helt bløde og opløste. Kan halloumien, mon også fryses separat? Eller burde det kunne holde sig i en uges tid?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      27/02/2023

      Fedt! Hmm. Altså umiddelbart tror jeg godt halloumien kan holde sig i en uges tid, men vil ikke love noget. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse halloumi, men det tænker jeg sagtens, du kan.

      Reply
      • Mathias
        06/03/2023

        Jeg har lige taget noget halloumi ud af fryseren, skal nok med en melding om det er to eller no go 😊

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          07/03/2023

          Fedt tak! 🙂

          Reply
  • Mette
    23/11/2021

    Ser super lækkert ud. Overvejer at servere tikka masala for gæster på lørdag.
    Kan det laves aftenen i forvejen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/11/2021

      Det kan sagtens laves aftenen i forvejen. 🙂 God fornøjelse! Vh Camilla

      Reply
  • Anna
    09/03/2021

    Din opskrift på tikka masala er helt klart det bedste hjemmelavede indiske, jeg har lavet! Vil man evt. kunne erstatte halloumien med blomkål skåret i skiver?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/03/2021

      Fantastisk at høre! Jeg tænker, man sagtens kan erstatte halloumien med blomkål, det er jo sovsen som er det allerbedste ved retten.
      Hvis I ikke allerede har prøvet den og vil kaste jer ud i mere indisk, er jeg også svært glad for min opskrift på Saag. Kh Camilla

      Reply
  • Maja
    01/03/2021

    Mega lækkert! Ikke sidste gang vi skal have det!
    Og fulgte din guide med at koge ris, de blev også vildt gode!
    Dog synes jeg halloumien var meget gummi-agtig. Når man tyggede på det, så lød det som små gnid-agtige lyde i ens mund, som når man får poleret tænder. Jeg har før fået halloumi, men har aldrig oplevet dette. Var jeg bare uheldig med lige netop den jeg købte?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/03/2021

      Dejligt at høre! 🙂
      Halloumi kan variere en del fra mærke til mærke, og nogle er lidt “gnid”-agtige. Det er jeg heller ikke vild med at tygge i. Det gælder om at finde mærker, man godt kan lide. Jeg kan desværre ikke lige huske, hvilke der er gode.

      Reply
  • Mette
    18/12/2020

    Normalt kommenterer jeg ikke på madopslag, men for filan!! jeg har lige fundet din hjemmeside og prøvede denne og saan paneer forleden OG HVOR VAR DET VILDT GODT! Min mand som elsker indisk (…og kød) var så kæmpe fan! Jeg glæder mig allerede til at prøve mange flere af dine opskrifter 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/12/2020

      Nææ, hvor dejligt at høre! Og det varmer altså med sådan en kommentar på et madopslag, så tak for det. Glædelig jul! Kh Camilla

      Reply
    • Marie
      29/01/2024

      Elsker den… og bruger faktisk også din opskrift når vi laver den med kylling. Det afhænger lige af indkøb, gæster, temperament osv… men altså denne opskrift er den bedste til både halloumi og kylling hjemme hos os. Tak for det.

      Reply
  • Janni
    29/10/2020

    Hej
    Vi glæder os til at lave den her i morgen – det ser virkelig godt ud! Mener du koncentreret tomatpure? For den ikke-koncentrerede på glas eller tube må være det samme som passata nærmest? Vi blev i tvivl herhjemme

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      29/10/2020

      Når jeg skriver tomatpuré er det altid koncentreret. Jeg bruger dog oftest koncentreret puré på tube, den er ikke “tynd”, men ligesom den man køber i de små dåser. Håber I kan lide retten!

      Reply
  • Katrine
    17/10/2020

    Mums! Du har gjort det igen! Sikke en lækker smovseret jeg havde dog problemer med at stege halloumien, så den fik farve pga yoghurten. Har du et tip til det?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/10/2020

      Hvor dejligt! Umiddelbart ville jeg gætte på at panden skulle have været varmere inden du kom halloumien på. Og måske lige lade halloumien dryppe af et par sekunder inden den kommer på panden. Kh Camilla

      Reply
    • Emma
      12/06/2022

      Hej Camilla
      Kan man mon bruge 18 % creme fraiche i stedet for yogurt? 🙂

      Kh Emma

      Reply
      • Vegetarisk Hverdag
        12/06/2022

        Ja! 🙂

        Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR