fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food  /  05/10/2020

Gnocchi alla Sorrentina

gnocchi-alla-sorrentina

Jeg havde en intens craving efter gnocchi og ost i sidste uge, så jeg lavede gnocchi alla sorrentina – ovnbagt gnocchi med tomatsovs og mozzarella. KÆMPE hit.

OBS at det her er en stor portion! Der er nok til 6 sultne voksne i opskriften, men den kan også fint strække sig til 8 personer, hvis du serverer med lidt mættende grøntsager til. F.eks. broccolini eller stangbønner.

Du kan sagtens skifte timianen ud med frisk basilikum, tilsæt det bare til sovsen lige inden du blander med gnocchien i stedet for at stege med fra start. Og har du lyst, gør det nok kun retten endnu lækrere at stege gnocchi i smør, til den får lidt farve og sprødhed, inden det hele blandes sammen og kommer i ovnen. Det var jeg altså for doven til. 🙂

I hvert fald: en super nem og hverdagsvenlig ret, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Gnocchi alla Sorrentina

45 min – 6-8 portioner

Ingredienser

Tomatsovs
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 4 spsk olivenolie
  • 0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke (kan udelades)
  • 1-2 dl hvid- eller rødvin (kan udelades)
  • 800 g mosede tomater (passata)
  • 2 spsk koncentreret grøntsagsfond
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1-2 tsk sirup eller sukker
  • Godt med peber
  • Salt
Desuden
  • 1,4 kg færdige gnocchi*
  • 375 g mozzarella
  • Godt med friskrevet parmesan
Tilbehør
  • En frisk grøn salat eller stegte grønne grøntsager som broccoli, aspargesbroccoli, grønkål eller bønner serveret med citronsaft og -skal

* Den bedste fås i Remas køledisk.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader.

Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Skyl timianen og hak fint.

Varm en stor sauterpande eller mellemstor gryde op til middel varme og tilsæt olivenolie. Steg hvidløg, timian og chili i olien i et par minutter. Hvidløget må godt blive gyldent, men ikke brunt.

Tilsæt vin, hvis du har, og lad koge godt op. Tilsæt tomater, koncentreret fond, eddike, 1 tsk sirup og godt med peber. Kog op og lad simre i 5-10 minutters tid. Smag evt. til med mere fond, sirup, godt med peber og salt.

Bland gnocchiene i tomatsovsen (du kan evt. stege dem i smør først, til de er gyldne for endnu mere mums) og kom op i et ildfast fad. Bryd mozzarellaen i mindre stykker og fordel ovenpå sammen med godt med friskrevet parmesan.

Sæt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er gyldenbrun. Du kan evt. skrue lidt op for varmen til sidst.

Lav imens en frisk grøn salat og/eller steg valgfrie grønne grøntsager og server med et skvæt citronsaft.

259 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Gnocchi med broccolini

 

Blomkålslasagne

 

Indlægsnavigation

Fødselsdagstilbud!
Halloumi tikka masala

13 comments

  • Maria
    12/10/2024

    Fantastisk god ret, som er blevet en klassiker her i hjemmet

    Reply
  • Karina
    13/03/2024

    Jeg overvejer at erstatte halvdelen af gnocchierne med dampet blomkål for at gøre retten lidt grønnere og måske mindre tung? Dog stegt med gnocchien på panden først 😉

    Reply
  • Jørgen Høier
    28/03/2023

    Jeg beregner den til 160 kcal/100g
    Incl rødvin

    Reply
  • Marie
    16/03/2023

    Hej!
    Kan jeg fryse rester ned af retten, tror du? 🙂

    Vh Marie

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/03/2023

      Undskyld det meget sene svar. Jeg har ikke prøvet at fryse den ned, men det tror jeg godt du kan. 🙂
      Kh
      Camilla

      Reply
  • karin gregersen
    09/11/2022

    Fantastisk opskrift – duften fra saucen lover alt og det holder hele vejen – så skønt – serverede med enkelt gulerodsalat med citron – perfekt!

    Reply
  • Kristine hilm
    29/09/2022

    Vil bare høre om denne kan laves dagen før og opvarmes efterfølgende

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/10/2022

      Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg umiddelbart godt?

      Reply
  • Anli
    09/12/2021

    Skal gnocchien koges først? Synes den blev meget splattet, på trods af at gnocchien kun lige var oppe i kog.
    Ellers super dejlig ret.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/12/2021

      Hej! Undskyld et lidt sent svar. Den skal ikke koges først, men bare direkte i panden. 🙂

      Reply
      • Vegetarisk Hverdag
        13/12/2021

        Og når jeg siger panden, mener jeg selvfølgelig fadet. Den tilberedes i ovnen. For at den får mere tekstur, kan man stege den i smør i en pande først til den bliver gyldenbrun inden man blander den med sovsen. 🙂

        Reply
        • karin gregersen
          09/11/2022

          Jeg smørstegte inden – det var utrolig lækkert!

          Reply
          • Vegetarisk Hverdag
            10/11/2022

            Hvor er det bare dejligt med ros! Tak <3

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR