Jeg havde en intens craving efter gnocchi og ost i sidste uge, så jeg lavede gnocchi alla sorrentina – ovnbagt gnocchi med tomatsovs og mozzarella. KÆMPE hit.
OBS at det her er en stor portion! Der er nok til 6 sultne voksne i opskriften, men den kan også fint strække sig til 8 personer, hvis du serverer med lidt mættende grøntsager til. F.eks. broccolini eller stangbønner.
Du kan sagtens skifte timianen ud med frisk basilikum, tilsæt det bare til sovsen lige inden du blander med gnocchien i stedet for at stege med fra start. Og har du lyst, gør det nok kun retten endnu lækrere at stege gnocchi i smør, til den får lidt farve og sprødhed, inden det hele blandes sammen og kommer i ovnen. Det var jeg altså for doven til. 🙂
I hvert fald: en super nem og hverdagsvenlig ret, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om.
Gnocchi alla Sorrentina
45 min – 6-8 portioner
Ingredienser
Tomatsovs
- 4-6 fed hvidløg
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 4 spsk olivenolie
- 0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke (kan udelades)
- 1-2 dl hvid- eller rødvin (kan udelades)
- 800 g mosede tomater (passata)
- 2 spsk koncentreret grøntsagsfond
- 1 spsk æblecidereddike
- 1-2 tsk sirup eller sukker
- Godt med peber
- Salt
Desuden
- 1,4 kg færdige gnocchi*
- 375 g mozzarella
- Godt med friskrevet parmesan
Tilbehør
- En frisk grøn salat eller stegte grønne grøntsager som broccoli, aspargesbroccoli, grønkål eller bønner serveret med citronsaft og -skal
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Skyl timianen og hak fint.
Varm en stor sauterpande eller mellemstor gryde op til middel varme og tilsæt olivenolie. Steg hvidløg, timian og chili i olien i et par minutter. Hvidløget må godt blive gyldent, men ikke brunt.
Tilsæt vin, hvis du har, og lad koge godt op. Tilsæt tomater, koncentreret fond, eddike, 1 tsk sirup og godt med peber. Kog op og lad simre i 5-10 minutters tid. Smag evt. til med mere fond, sirup, godt med peber og salt.
Bland gnocchiene i tomatsovsen (du kan evt. stege dem i smør først, til de er gyldne for endnu mere mums) og kom op i et ildfast fad. Bryd mozzarellaen i mindre stykker og fordel ovenpå sammen med godt med friskrevet parmesan.
Sæt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er gyldenbrun. Du kan evt. skrue lidt op for varmen til sidst.
Lav imens en frisk grøn salat og/eller steg valgfrie grønne grøntsager og server med et skvæt citronsaft.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Fantastisk god ret, som er blevet en klassiker her i hjemmet
Jeg overvejer at erstatte halvdelen af gnocchierne med dampet blomkål for at gøre retten lidt grønnere og måske mindre tung? Dog stegt med gnocchien på panden først 😉
Jeg beregner den til 160 kcal/100g
Incl rødvin
Hej!
Kan jeg fryse rester ned af retten, tror du? 🙂
Vh Marie
Undskyld det meget sene svar. Jeg har ikke prøvet at fryse den ned, men det tror jeg godt du kan. 🙂
Kh
Camilla
Fantastisk opskrift – duften fra saucen lover alt og det holder hele vejen – så skønt – serverede med enkelt gulerodsalat med citron – perfekt!
Vil bare høre om denne kan laves dagen før og opvarmes efterfølgende
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg umiddelbart godt?
Skal gnocchien koges først? Synes den blev meget splattet, på trods af at gnocchien kun lige var oppe i kog.
Ellers super dejlig ret.
Hej! Undskyld et lidt sent svar. Den skal ikke koges først, men bare direkte i panden. 🙂
Og når jeg siger panden, mener jeg selvfølgelig fadet. Den tilberedes i ovnen. For at den får mere tekstur, kan man stege den i smør i en pande først til den bliver gyldenbrun inden man blander den med sovsen. 🙂
Jeg smørstegte inden – det var utrolig lækkert!
Hvor er det bare dejligt med ros! Tak <3