• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
30-45 min, Comfort food  /  05/10/2020

Gnocchi alla Sorrentina

gnocchi-alla-sorrentina

Det bliver lige en hurtig indstikker her for at dele min opskrift på gnocchi alla sorrentina, for klokken er over 18, og jeg er stadig på kontoret, og sådan kan vi jo ikke have det. Men det har været sådan en god dag. Vi har hylder! Vi har et bord! Vi kan faktisk begynde at se en ende på byggerodet og begynde at se frem til at style og gøre vores lille butik klar til besøg. Iiih, jeg glæder mig så meget!!

Jeg havde en intens craving efter gnocchi og ost i sidste uge, så jeg lavede gnocchi alla sorrentina – ovnbagt gnocchi med tomatsovs og mozzarella. KÆMPE hit. Der er nok til 3 sultne voksne i opskriften, men den kan også fint strække sig til 4 personer, hvis du serverer med lidt mættende grøntsager til. F.eks. broccolini eller stangbønner!

Du kan sagtens skifte timianen ud med frisk basilikum, tilsæt det bare til sovsen lige inden du blander med gnocchien i stedet for at stege med fra start. Og har du lyst, gør det nok kun retten endnu lækrere at stege gnocchi i smør til den får lidt farve og sprødhed, inden det hele blandes sammen og kommer i ovnen. Det var jeg altså for doven til. 🙂

I hvert fald: en super nem og hverdagsvenlig ret, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om.

Ingredienser

30-45 min – 3-4 portioner

  • 3 fed hvidløg
  • 2-4 kviste timian (valgfrit)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knsp chili flakes, stærke (valgfrit)
  • En skvæt hvid- eller rødvin (valgfrit)
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 1-3 tsk koncentreret fond
  • 0,5-1 tsk sirup
  • Godt med peber
  • Salt
  • 

700 g færdig gnocchi (jeg foretrækker Rema’s)
  • 200 g mozzarella
  • En håndfuld parmesan



Tilbehør: Grønne grøntsager, evt. en grøn salat

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader. Pil hvidløgsfedene og skærer dem i tynde skiver. Skyl timianen.

Varm en sauterpande eller lille gryde op til middel varme og tilsæt olivenolie. Steg hvidløg, timian og chili i olien i et par minutter. Hvidløget må godt blive gyldent, men ikke brunt.

Tilsæt en skvæt vin, hvis du har, passata, og lidt konc. fond. Lad koge op og lad simre i 5 minutters tid. Smag til med fond, sirup, godt med peber og evt. salt.

Bland gnocchien i tomatsovsen og kom op i et ildfast fad. Bryd mozzarellaen i mindre stykker og fordel oven på sammen med friskrevet parmesan. Sæt i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er gyldenbrun. Du kan evt. skrue lidt op for varmen til sidst.

Servér med grønne grøntsager!

66 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Gnocchi med broccolini

 

Blomkålslasagne

 

Indlægsnavigation

Fødselsdagstilbud!
Halloumi tikka masala

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

GEM & ACCEPTÈR