Det bliver lige en hurtig indstikker her for at dele min opskrift på gnocchi alla sorrentina, for klokken er over 18, og jeg er stadig på kontoret, og sådan kan vi jo ikke have det. Men det har været sådan en god dag. Vi har hylder! Vi har et bord! Vi kan faktisk begynde at se en ende på byggerodet og begynde at se frem til at style og gøre vores lille butik klar til besøg. Iiih, jeg glæder mig så meget!!
Jeg havde en intens craving efter gnocchi og ost i sidste uge, så jeg lavede gnocchi alla sorrentina – ovnbagt gnocchi med tomatsovs og mozzarella. KÆMPE hit. Der er nok til 3 sultne voksne i opskriften, men den kan også fint strække sig til 4 personer, hvis du serverer med lidt mættende grøntsager til. F.eks. broccolini eller stangbønner!
Du kan sagtens skifte timianen ud med frisk basilikum, tilsæt det bare til sovsen lige inden du blander med gnocchien i stedet for at stege med fra start. Og har du lyst, gør det nok kun retten endnu lækrere at stege gnocchi i smør til den får lidt farve og sprødhed, inden det hele blandes sammen og kommer i ovnen. Det var jeg altså for doven til. 🙂
I hvert fald: en super nem og hverdagsvenlig ret, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om.
Ingredienser
30-45 min – 3-4 portioner
- 3 fed hvidløg
- 2-4 kviste timian (valgfrit)
- 2 spsk olivenolie
- 1 knsp chili flakes, stærke (valgfrit)
- En skvæt hvid- eller rødvin (valgfrit)
- 400 g passata (mosede tomater)
- 1-3 tsk koncentreret fond
- 0,5-1 tsk sirup
- Godt med peber
- Salt
- 700 g færdig gnocchi (jeg foretrækker Rema’s)
- 200 g mozzarella
- En håndfuld parmesan
Tilbehør: Grønne grøntsager, evt. en grøn salat
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader. Pil hvidløgsfedene og skærer dem i tynde skiver. Skyl timianen.
Varm en sauterpande eller lille gryde op til middel varme og tilsæt olivenolie. Steg hvidløg, timian og chili i olien i et par minutter. Hvidløget må godt blive gyldent, men ikke brunt.
Tilsæt en skvæt vin, hvis du har, passata, og lidt konc. fond. Lad koge op og lad simre i 5 minutters tid. Smag til med fond, sirup, godt med peber og evt. salt.
Bland gnocchien i tomatsovsen og kom op i et ildfast fad. Bryd mozzarellaen i mindre stykker og fordel oven på sammen med friskrevet parmesan. Sæt i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er gyldenbrun. Du kan evt. skrue lidt op for varmen til sidst.
Servér med grønne grøntsager!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Skal gnocchien koges først? Synes den blev meget splattet, på trods af at gnocchien kun lige var oppe i kog.
Ellers super dejlig ret.
Hej! Undskyld et lidt sent svar. Den skal ikke koges først, men bare direkte i panden. 🙂
Og når jeg siger panden, mener jeg selvfølgelig fadet. Den tilberedes i ovnen. For at den får mere tekstur, kan man stege den i smør i en pande først til den bliver gyldenbrun inden man blander den med sovsen. 🙂