fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Comfort food, Pasta  /  03/06/2020

Gnocchi med broccolini

gnocchi-aspargesbroccoli

Jeg tror, at broccolini aka aspargesbroccoli er min yndlingsgrøntsag for tiden? Elsker det italienske navn, synes godt bare vi kunne kalde den broccolini herhjemme. Ligesom at squash burde hedde zucchini, det er bare mere festligt, synes jeg.

Tilbage til broccolinien! Det er simpelthen den perfekte grøntsag. Specielt stegt eller grillet, så den får lidt farve og smag, men stadig er sprød og sød. GRØNTSAGSPERFEKTION. Det eneste minus er, at det ikke er en billig grøntsag, men jeg går og holder lidt øje med, når der er 2 for X kr i Kvickly, og så slår jeg til.

Jeg havde lyst til noget enkelt og comfy (helt ærligt har jeg jo altid lyst til noget enkelt og comfy, you know me) den anden dag, og da vi allerede havde broccolini i køleskabet bad jeg André om at købe en pakke gnocchi med hjem fra Rema, så vi kunne bixe det her enkle måltid sammen.

Ingredienser

15-30 min / 2 portioner

  • 200 g (en pakke) broccolini (aspargesbroccoli)
  • 2-3 forårsløg
  • Neutral olie
  • 2 spsk smør (30-40 g)
  • 2 ansjoser eller 1 spsk kapers for ekstra umphf (valgfrit)
  • 2 tsk finthakket ramsløg (brugte stængler fra de blomster som kom på toppen) eller 0,5 fed hvidløg, finthakket
  • 0,25 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
  • 350 g gnocchi (dem fra Rema er bedst)

Desuden

  • Bredbladet persille
  • Citron
  • Ramsløgsblomster eller purløgsblomster (valgfrit)

Sådan gør du

Skyl broccolinien og skær den ud i mundrette stykker. Skær forårsløget ud i mindre stykker eller strimler.

Steg ved høj varme i en mellemstor pande i lidt olie med et drys salt, til broccolinien har fået godt med farve, men stadig er sprød. Læg til side.

Skru ned for varmen og smelt smørret i panden. Lad de hele ansjoser smelte ind i smørret sammen med chili flakes. Tilsæt ramsløg eller hvidløg sammen med gnocchi direkte fra posen. Steg ved middel varme, til gnocchien er gyldenbrun og gennemvarm.

Tilsæt grøntsagerne til gnocchien og server med grofthakket persille, frisk citronsaft og løgblomster på toppen, hvis du har. Server eventuelt en tomatsalat til, nu er det sommer, venner!

43 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med grønkål, ærter & urter

 

Pasta e ceci

 

Indlægsnavigation

Drømme og planer for juni 2020
Økologisk på budget

2 comments

  • Mikkel Sørensen
    10/06/2023

    Hej Camilla. Du skriver ikke hvornår chili’en skal i. Samtidig med ramsløget? Der står heller ikke om ansjoserne skulle hakkes, men det regnede jeg med!
    Lækker opskrift ellers!
    Mvh
    Mikkel

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/06/2023

      Hej Mikkel! Godt du skriver, jeg har lige opdateret opskriften, så det hele står lidt tydeligere. 🙂 Jeg smider bare ansjoserne hele i smørret, de smelter af sig selv. Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR