fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Pasta  /  18/05/2020

Pasta med grønkål, ærter & urter

pasta-grønkål-urter-ærter

Ofte når jeg skal improvisere en pastaret frem herhjemme, bliver det efter følgende model: grønne grøntsager fra køleskabet eller fryseren, citron (masser af citron, I ved jeg elsker det stads), olivenolie, tonsvis af urter og parmesan. Måske nogle chili flakes, måske nogle stegte brødkrummer, måske oliven eller kapers. Det slår stort set aldrig fejl. Her er det en pasta med grønkål og ærter fra fryseren, men føl dig fri til at eksperimentere.

I denne her uge har det virkelig slået mig, hvor meget jeg skal minde mig selv om, at jeg lever min drøm. At jeg har udgivet en kogebog, at folk faktisk køber min kogebog(!), og at jeg nu lever fuldtid (med beskeden løn, men dog fuldtid) på at beskæftige mig med mad. Mit liv er jo 99% af tiden stadig lige så trivielt, som det plejer at være. Så mindst en gang om dagen prøver jeg lige at trække vejret dybt og se på alt det fantastiske, der er sket med friske øjne og uden al den usikkerhed og præstation, der også ligger i at være selvstændig og forfatte bøger. Dagens personlige note. Nu til opskriften!

Ingredienser

15-30 min / 2 portioner

  • 3-4 grønkålsstængler
  • 1 lille hvidløgsfed
  • Et par håndfulde frosne ærter
  • Et par gode håndfulde friske, grønne urter: f.eks. oregano, timian, persille og/eller basilikum
  • 1 citron
  • Valgfrit: oliven, kapers eller andet syltet.
  • Olivenolie
  • Parmesan
  • 160-200 g pasta

Sådan gør du

Sæt pastavand over. Skyl grønkålen og og skær ud i mindre stykker. Det øverste af stænglerne, inden de bliver for grove, kan du også skære i fine skiver.

Skyl urterne og hak fint, bland med fintrevet citronskal. Her kan du også tilsætte f.eks. finthakkede kapers eller oliven. Sæt til siden.

Sæt pastaen over. Steg grønkålen ved høj varme i olie med et drys salt til den falder sammen. Tilsæt hvidløget og steg med i 
1 minut. Tilsæt ærterne og lad tø op. Sluk.

Når pastaen er al dente gemmer du 1-2 dl pastavand, og hælder resten fra. Tilsæt pastaen til grøntsagerne sammen med en skvæt pasta-vand, godt med citronsaft, krydderurter og et godt skvæt olivenolie. Riv godt med parmesan i og tilsæt mere vand efter behov. Kværn godt med peber i pastaen og smag til.

87 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Delizie med fennikel, squash & mozzarella 

 

Grønkålspasta

 

Indlægsnavigation

Rabarbertærte med kokos
Drømme og planer for juni 2020

2 comments

  • Allan
    09/12/2024

    Tak for inspiration

    Er blevet træt af pasta med kødsovs bare fordi fantasien sætter grænser 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      09/12/2024

      Så kan jeg love dig for, du er kommet til det rette sted! 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR