Ofte når jeg skal improvisere en pastaret frem herhjemme, bliver det efter følgende model: grønne grøntsager fra køleskabet eller fryseren, citron (masser af citron, I ved jeg elsker det stads), olivenolie, tonsvis af urter og parmesan. Måske nogle chili flakes, måske nogle stegte brødkrummer, måske oliven eller kapers. Det slår stort set aldrig fejl. Her er det en pasta med grønkål og ærter fra fryseren, men føl dig fri til at eksperimentere.
I denne her uge har det virkelig slået mig, hvor meget jeg skal minde mig selv om, at jeg lever min drøm. At jeg har udgivet en kogebog, at folk faktisk køber min kogebog(!), og at jeg nu lever fuldtid (med beskeden løn, men dog fuldtid) på at beskæftige mig med mad. Mit liv er jo 99% af tiden stadig lige så trivielt, som det plejer at være. Så mindst en gang om dagen prøver jeg lige at trække vejret dybt og se på alt det fantastiske, der er sket med friske øjne og uden al den usikkerhed og præstation, der også ligger i at være selvstændig og forfatte bøger. Dagens personlige note. Nu til opskriften!
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 3-4 grønkålsstængler
- 1 lille hvidløgsfed
- Et par håndfulde frosne ærter
- Et par gode håndfulde friske, grønne urter: f.eks. oregano, timian, persille og/eller basilikum
- 1 citron
- Valgfrit: oliven, kapers eller andet syltet.
- Olivenolie
- Parmesan
- 160-200 g pasta
Sådan gør du
Sæt pastavand over. Skyl grønkålen og og skær ud i mindre stykker. Det øverste af stænglerne, inden de bliver for grove, kan du også skære i fine skiver.
Skyl urterne og hak fint, bland med fintrevet citronskal. Her kan du også tilsætte f.eks. finthakkede kapers eller oliven. Sæt til siden.
Sæt pastaen over. Steg grønkålen ved høj varme i olie med et drys salt til den falder sammen. Tilsæt hvidløget og steg med i 1 minut. Tilsæt ærterne og lad tø op. Sluk.
Når pastaen er al dente gemmer du 1-2 dl pastavand, og hælder resten fra. Tilsæt pastaen til grøntsagerne sammen med en skvæt pasta-vand, godt med citronsaft, krydderurter og et godt skvæt olivenolie. Riv godt med parmesan i og tilsæt mere vand efter behov. Kværn godt med peber i pastaen og smag til.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Tak for inspiration
Er blevet træt af pasta med kødsovs bare fordi fantasien sætter grænser 🙂
Så kan jeg love dig for, du er kommet til det rette sted! 🙂