fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk  /  16/05/2020

Rabarbertærte med kokos

rabarbertærte-kokos

Jeg har bagt denne her rabarbertærte med kokos utallige gange gennem de sidste 10 års tid. Den er nem og utroligt god, og jeg ved ikke, hvordan den først kommer op her nu. Den har eksisteret på mine tidligere blogs, og findes i en version med blåbær her på Vegetarisk Hverdag, men jeg synes nu, den er allerbedst med rabarber.

Kagen på billedet er halv portion af opskriften, for det var bare til mig og André, og den er allerbedst frisk fra ovnen.

rabarbertærte-kokos-1

Jeg vil vove at påstå at selv den mest uduelige bager kan lykkes med denne her kage, man skal bare skære nogle rabarber i skiver og lægge nogle dejklatter oven på. Easy peasy. Der skal utroligt meget til for, at det går galt. I dag kom jeg til at bage den ved for høj en temperatur, men jeg checkede heldigvis til den i sidste øjeblik. Ups!

Jeg er ekstra besat af rabarber denne sæson, og kan nærmest ikke få nok. Skal også have bagt ricottakagen med rabarber igen inden sæsonen er slut. Den er et lidt større projekt end tærten her, men helt fantastisk god, hvis man har lyst og tid.

Ingredienser

45 min / 6 portioner

Rabarber:

  • 600 g rabarber
  • 160 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljepulver (eller en halv vaniljestang)

Dej:

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g kokosmel
  • 60 g hvedemel
  • 0,25 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du

Tag smørret og ægget ud af køleskabet omkring en time, inden du går i gang. Skær evt. smørret ud i skiver så når det stuetemperatur hurtigere. Vil du bare have kage i en fart kan du smelte smørret let i en gryde eller i mikroovn. Ægget skal have stuetemperatur, så dejen ikke skiller, når man rører den sammen, men jeg har altså lavet denne her kage flere gange med en let skilt dej, og det gjorde ikke så meget for slutresultatet.

Sæt ovnen på 180 grader.

Skær rabarberne i mindre stykker, og bland dem med sukker og vanilje i en skål. Lad stå.

Smør og sukker piskes sammen med en elpisker. Tilsæt ægget som piskes sammen med blandingen. Tilsæt kokos, mel, bagepulver og salt og rør det hele sammen til en homogen masse.

Læg rabarberne i bunden af en ildfast form (klassisk tærteform) og fordel dejen oven på i klumper. Dejen behøver ikke dække rabarberne helt, det er en fordel hvis der er lidt huller som rabarbersaften kan fordampe ud af. Dejen smelter automatisk ud og dækker det meste.

Bag i 25-35 minutter til dejen er gyldenbrun.

17 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ricottakage m. rabarber, citron & birkes

 

Rabarbertærte (crumble)

 

Indlægsnavigation

Vegetariske Enchiladas
Pasta med grønkål, ærter & urter

2 comments

  • Connie
    09/06/2020

    Lun med en klat cremefraiche ….en drøm

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/06/2020

      Ja, hvor dejligt! ♡

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR