fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Bagværk  /  25/05/2019

Rabarbertærte (crumble)

rabarbercrumble

Her er en lille bonus for ugen i form af min go-to rabarbertærte. Det er en rabarbertærte, jeg er vokset op med – min mor laver den altid flere gange i løbet af foråret. Og med god grund! For den er både utroligt nem, og utroligt god.

Det var længe siden, jeg havde lavet den, men min veninde Lucia spurgte efter en rabarbertærte i mandags og siden har jeg ikke kunnet få den ud af hovedet. Og så er der jo ikke andet for end at bage rabarbertærte!

Den er syrligt sød med en sprød, let karamelliseret crumble, og det er lige sådan jeg kan lide den.

Da jeg skulle bage i går aftes gik det op for mig, at vi var løbet tør for sukker. Så jeg brugte halvt brun farin og halvt flormelis, hvilket faktisk blev virkelig vellykket. Bare en lille anekdote om, at det for det meste går fint at improvisere.

Ingredienser

30-45 min / et ildfast fad (ca. 20×30 cm)

  • 750-850 g rabarber
  • 2,25-2,5 dl sukker
  • Reven skal af 1 citron (valgfrit)
  • 100 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 3,5 dl mel
  • 0,5-1 tsk vaniljepulver (du kan også variere med stødt kanel eller kardemomme)
  • 1 knsp salt
Tilbehør: Vaniljeis, flødeskum eller vaniljecreme rørt på creme fraiche, vaniljepulver og flormelis.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens rabarberne og skær dem ud i skiver á 0,5-1 cm. Fordel rabarberne i dit ildfaste fad og bland dem godt med sukker og citronskal.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, mel, krydderier og salt og rør rundt til det er godt blandet.

Smuldr dejen over rabarberne i et jævnt lag.

Bag i 30-40 minutter eller til dejen har fået godt med farve og rabarberne ikke ser alt for våde ud (saften skal gerne blive til en tyk karamel).

Server rabarbertærten med vaniljeis, flødeskum, græsk yoghurt eller vaniljecreme rørt på creme fraiche, vaniljepulver og flormelis.

12 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Blåbærtærte med kokos

 

Æbletærte

 

Indlægsnavigation

Asiatisk salat m. stegt tofu, pickles & 
hurtig goma dressing
Pasta i tomatsovs med røde linser

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR