Pasta i tomatsovs er en ægte klassiker, og en nem måde at gøre retten mere næringsrig på, er ved at tilsætte røde linser til sovsen. Til linseskeptikere, hvor beluga bolo ikke er et hit, er denne sovs helt oplagt. Blend den helt fint and they will never know. Og du kan pimpe den med masser af parmesan, peber og måske lidt chili flakes og ramsløgsblomstkapers, for at trylle en basic ret om til luksus.
Lav en stor portion og frys ned til en doven dag, det egner den her sovs sig super til. Og udelader du linserne får du bare en helt klassisk tomatsovs, som kan bruges til lasagne eller f.eks. pizza.
Ingredienser
30-45 min / ca. 8 portioner
- 2 små løg
- Rigeligt olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk hakket, frisk timian
- 1,5-2 spsk tomatpuré
- 1,5 dl hvidvin (valgfrit)
- 1,25 dl røde linser
- 2 dåser tomat
- 3 dl vand
- 2 spsk konc. fond (til 1 liter)
- 2-3 tsk lys sirup eller sukker
- ca. 1 spsk æblecidereddike
- 70-100 g pasta pr. person
- Parmesan
Sådan gør du
Hak løget fint og steg langsomt i masser af olivenolie.
Imens hakker du hvidløg og timian fint.
Når løget er blødt og gyldent efter 5-10 min tilsætter du hvidløg og krydderurter og steger med i 1 min. Tilsæt tomatpuré og steg med i et par minutter.
Skru op for varmen og tilsæt hvidvin. Lad koge godt til alkoholen fordamper. Tilsæt tomat, vand og fond. Lad koge op.
Skyl linserne, tilsæt og lad simre til linserne er helt møre. Blend helt smooth med en stavblender.
Smag til med salt, peber, sukker og æblecidereddike og giv den evt en klat smør eller olivenolie. Server med pasta og parmesan!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hej Camilla. Jeg laver denne sovs når jeg gerne vil spare penge. Jeg elsker generelt tomatsovs, men fordi linserne tykner sovsen her, så er den lækkert alternativ til de lidt mere vandede sovser. Tak for dit gode arbejde ☺️🍅
Jeg får en suppe ud af en halv opskrift? Jeg kommer en halv liter vand med boullion terning og så de 3 dl vand i. Hvordan har jeg forstået det forkert?
Der skal ikke vand i udover de 3 dl vand. 🙂 Fonden/bouillonen skal i koncentreret og ikke fortyndes med vand. Kh Camilla