fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Pasta, Vegansk  /  06/05/2019

Auberginepasta

Auberginepasta

Aubergine er en af de grøntsager, jeg tidligere har været lidt skeptisk til, men som jeg nu elsker i de rigtige sammenhænge. Sådan er det med mange grøntsager, synes jeg, man skal regne ud HVORDAN man kan lide dem, ikke OM man kan lide dem. Auberginepasta er i hvert fald en vinder i min bog.

Retten er til og med vegansk, men du kan nu sagtens toppe den med lidt ost, hvis det gør dig ekstra lykkelig. Næste gang jeg laver den skal jeg riste lidt pankobrødkrummer i olie som topping for ekstra tekstur og crunch. Eller måske ristede solsikkekerner? En følger på Instagram foreslog også valnødder som en klassisk persisk makker til aubergine.

Ingredienser

30-45 min / 2 portioner

  • 1 aubergine + 1 tsk fint havsalt
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk chili flakes (valgfrit)
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 dl hvidvin (valgfrit)
  • 1 dåse hakket tomat
  • ca. 1 spsk balsamico
  • Evt. lidt sirup eller sukker
  • Salt & peber
  • Skallen fra 0,5-1 citron
  • En håndfuld basilikum, finthakket
  • 180-200 g spaghetti

Sådan gør du

Skær auberginen i tern på 1×1 cm, læg i en si og drys 1 tsk fint havssalt over. Lad stå 10-30 min.

Imens skær du løget fint og steger i 1 spsk oli-venolie ved lav varme til det er gyldent (10 min).

Kom løgene i en skål og sæt til siden. Skru op for varmen tilsæt 1 spsk olivenolie og tilsæt auberginen, som steges hårdt til den er gylden.

Tilsæt chili flakes og tomatkoncentrat og steg med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog godt igennem (valgfrit). Tilsæt hakket tomat og de stegte løg.

Lad saucen simre i 10-15 minutter. Smag til med balsamico, salt, peber og evt. lidt sirup eller sukker, hvis det behøves.

Kog imens spaghettien al dente og vend den med saucen, 2/3 af basilikumen og skallen fra en halv citron. Server din auberginepasta med basilikum og lidt citronskal på toppen. Evt et drys parmesan.

111 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta med ramsløg, mascarpone, grønkål & syltede svampe

 

Spaghetti alla puttanesca

 

Indlægsnavigation

Grillet salat med perlespelt, halloumi & syrlig urtedressing
Vegetariske tarteletter

7 comments

  • Louise
    31/01/2022

    Jeg har længe også saltet mine auberginer i alle retter af denne her type, men efter en omgang, hvor jeg lod være grundet tidsnød, er jeg stoppet – for jeg kan ikke smage forskel. Har du erfaringer med det?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      31/01/2022

      Man kan godt lade være. De suger bare mere olie til sig, når de ikke har været saltede. 🙂

      Reply
  • Steen
    07/03/2021

    Fantastik smag til alle sanser surt, sødt, stærkt og bittert. Jeg opsamlede det drænede vand fra auberginerne og tilsatte det til sovsen samt hakkede en halv saltet citron i istedet for den revne.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      08/03/2021

      Super god idé med den saltede citron! Jeg elsker jo det stads. 🙂 Det blev ikke for salt med auberginevandet?

      Reply
      • Steen
        09/03/2021

        Ikke noget problem da jeg brugte vandet til at salte retten med istedet. Jeg lagde de udskårne tern i en pose og lod det trække en times tid. Smagte på det drænede vand og ja det var salt, men det havde en god smag af aubergine, så hvorfor dog smide god smag ud.

        Reply
  • Katrine
    27/05/2019

    Jeg har altid haft et anstrengt forhold til auberginer. Men jeg vil smaddergerne kunne lide dem. Som en aubergine-skeptiker kan jeg derfor erkende, at denne ret er perfekt til min slags! Og så smagte den bare mega godt!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      27/05/2019

      Ej, hvor godt at høre! Jeg er også selv skeptisk til auberginer, men prøver at finde sammenhænge, hvor jeg kan lide dem. 🙂 Vh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR