fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Vegansk  /  09/05/2019

Vegetariske tarteletter

vegetariske-tarteletter

Jeg har længtes efter tarteletter i flere måneder (er det mærkeligt?) og nu er det endelig aspargessæson! Jeg synes på ingen måde, at man savner noget i disse vegetariske tarteletter. At det er de hvide og grønne asparges og krydderurterne som får lov til at dominere er kun positivt i min bog! Østershattene bidrager med en ekstra konsistens og dybde i smagen, som er virkelig skøn.

Anbefaler dem på det varmeste! De er nemme at lave, så man kan sagtens spise dem til aftensmad på en hverdag. Og så er de virkelig enkle at lave veganske også. Bare skift smør og mælk ud med veganske alternativer. De tarteletskaller man køber færdige er oftest veganske.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

30-45 min / 10 stk tarteletter

  • 5 dl grøntsagsfond
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 bundt hvide asparges (300g)
  • 1 bundt grønne asparges (250g)
  • 250 g østershatte
  • 2 forårsløg
  • 3-3,5 dl urter (brug primært persille, men tilføj kørvel, dild, ramsløg eller purløg efter smag)
  • 1 lille citron

Til sovsen:

  • 

35-40 g smør (eller smørbar blok for vegansk)
  • 40 g mel (2 spsk med top)
  • 2 dl mælk eller plantemælk
  • 3-4 dl af aspargeskogevandet

Desuden:

  • 10 tarteletskaller
  • Evt ærteskud på toppen, hvis det skal være ekstra festligt

Sådan gør du

Kog grøntsagsfonden op med sukker, salt og eddike.

Skyl imens aspargesen. De hvide asparges skal have skåret den nederste grove ende af og skrælles (vigtigt, da skallen smager bittert og trevlet). De grønne asparges bøjes til den nederste del knækker af. Skær i mindre stykker á cirka 2 cm.

Læg aspargesen i den simrende fond og lad blanchere helt forsigtigt i 2 min. Tag asparges op af lagen og læg til siden. Gem fonden, lad den stå og koge lidt ind på komfuret.

Riv østershattene i mindre stykker og steg hårdt i olie med et drys salt til alt vandet er kogt ud af dem, og de er flot gyldne. Tilsæt evt en klat smør til sidst. Læg til siden.

Skær forårsløg og urter fint og læg i en skål sammen med svampe og asparges.

Riv skallen fra citronen og tilsæt halvdelen til skålen med grøntsager og gem halvdelen til sovsen.

Lav en opbagt sovs

Lav sovsen ved at smelte smørret i en gryde. Tilsæt melet og steg godt igennem i 3-5 minutters tid. Det skal ikke brune.

Bland 2 dl mælk og 2 dl aspargesfond i en kande. Pisk gradvis ind i melet, alle klumper skal piskes ud. Lad koge op, tilsæt citronskallen og tilsæt løbende ekstra fond til du opnår en god konsistens.

Når sovsen har simret 5-10 minutters tid, tilsættes grøntsager og urter. Sovsen smages til med salt, peber og citronsaft.

Varm imens tarteletskallerne i ovnen og server.

48 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Smørrebrød 
med pankopaneret halloumi 

 

Vegetarisk smørrebrød med kartoffel og goudacreme

 

Indlægsnavigation

Auberginepasta
Rødgrød med rabarber & fløde

4 comments

  • Michelle
    04/06/2023

    Wow, en lækker og nem opskrift. Jeg kunne ikke få fat i hvide asparges, men brugte bare dobbelt af de grønne. Det fungerede rigtig fint.

    Reply
  • aida
    14/09/2021

    Kære Camilla

    Har du evt. nogle forslag til, hvad man kan servere ved siden af tarteletterne? Måske en lækker salat eller andet grønt, der går godt til?

    Og tak for at dele de bedste vegetariske opskrifter!

    Reply
  • Anne Marie
    30/03/2021

    Virkelig en dejlig let ret, perfekt til sådan en smuk forårsdag med solskin som i dag.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      01/04/2021

      Ja, det er virkelig en perfekt forårsret. <3 Dejligt at du kunne lide den!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR