fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Fest, Pasta  /  11/03/2020

Delizie med fennikel, squash & mozzarella

delizie

Selvfølgelig blev jeg ramt af influenza lige oven i at bogen skulle til tryk, og jeg har virkelig haft brug for at trække stikket efter. Det er længe siden jeg har holdt fri, så gør en del ud af at have lange dovne dage og lade op nu.

Det er både helt mærkeligt og også dejligt kun at skulle tænke på blog og instagram resten af marts. Selvfølgelig er der andre ting også, som regnskab og planlægning af bogreception, men den kogebog har fyldt så meget i mit liv det sidste år. Det er ret grænseoverskridende, at den pludselig er i nogle andres hænder, og det eneste, jeg kan gøre, er at vente.

I mellemtiden vil jeg prøve at få produceret nogle nye lækre opskrifter, og dagens er ingen undtagelse. Det er nemlig delizie, og jeg vil helt sikkert lave det her snart igen. Havde det med på madpakke i butikken to dage i træk, og jeg var helt trist, da jeg havde spist den sidste portion.

Fennikelfrøene i tomatsovsen løfter den til nye højder, synes jeg, men det er en smagssag. Anbefaler i hvert fald på det varmeste at prøve retten her. Det er muligvis mere en weekendret end en hverdagsret, medmindre man har lavet tomatsovsen i forvejen, men dem skal der jo også være plads til.
.

Ingredienser

1 time / 4 portioner

Tomatsovs

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk fennikelfrø (valgfrit, du kan også bruge f.eks. frisk rosmarin eller timan)
  • 0,5 tsk chili flakes, stærke
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 lille glas hvidvin (eller 1-2 spsk æblecidereddike)
  • 2 dåser hakket tomat + 1 dl vand
  • 1-2 tsk sukker
  • Evt. æblecidereddike
  • 2 spsk konc. grøntsagsfond
  • Salt

Fyld

  • 1 squash
  • 1 dl finthakket fennikel
  • 1 dl finthakkede grønne oliven (ca. 20 oliven)
  • 1-2 dl creme fraiche, mascarpone eller ricotta
  • 2 mozzarellaoste
  • Salt og peber

Desuden

  • 250g friske lasagneplader
  • Olivenolie

Sådan gør du

Tomatsovs:

Hak løget fint og steg i et par spsk olivenolie, tilsæt et godt drys salt, fennikelfrø (valgfrit) 
og chiliflakes. Steg til løget er gennemsigtigt 
og let gyldent.

Tilsæt nu hvidløg og steg med et minuts tid. Tilsæt tomatpuré og steg med et par minutter. (Tilsæt mere olie efter behov.)

Tilsæt vin eller en spsk æblecidereddike og kog igennem. Tilsæt tomaterne. Skyl dåserne med lidt vand og tilsæt sammen med 2 spsk konc. fond, 1 tsk sukker og godt med peber. Lad simre under låg i 15-20 minutter.

Smag til med sukker, evt. eddike, salt og peber.

Tænd ovnen på 225 grader.

Fyld:

Skær squashen i helt tynde skiver (2 mm) på langs, gerne med mandolin. Hak fennikel og oliven fint.

Tag en lasagneplade på ca. 10×15 cm og fordel et tyndt lag creme fraiche jævnt (lad 2 cm være uden fyld i en af de korte ender). Giv et drys peber og salt. Fordel squash-skiver oven på, og fordel oliven og fennikel i et tyndt jævnt lag. Riv små stykker af mozzarellaen og fordel. Prøv dig frem, du kan ikke gøre det forkert! 🙂

Rul nu tæt sammen på den korte led, så de 2 cm uden fyld er yderst. Lad ligge, mens du laver resten af dine ruller.

Fordel et skvæt olivenolie i bunden af et ovnfast fad og derefter et tyndt lag tomatsovs.

Skær rullerne i 2-3 stykker (de skal være ca. 4 cm høje) og fordel i fadet så der er lidt mellemrum mellem rullerne.

Fordel tomatsovs imellem rullerne, så det næsten dækker rullerne. Giv et skvæt olivenolie på toppen og fordel resterende mozzarella, hvis der er noget tilovers.

Sæt ind i ovnen med folie i 15-20 minutter. Fjern så folien i 10-15 minutter eller til din delizie er gylden på toppen.

Servér!

36 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ærterisotto

 

Grønkålspasta

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk i aften? Min kogebog!
Mad-TV på Netflix

4 comments

  • Carsten Dippel Aagaard
    18/07/2022

    Da jeg ikke havde noget mandolinjern prøvede jeg at skære squashen i tynde skiver med en stor kniv. Men det viste sig at være nærmest umuligt at rulle pastapladen. Så det jeg gjorde var at skære squash skiverne i tynde strimler og ligge dem på tværs på pastapladen, og så kunne jeg meget nemt rulle pastaen sammen.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      18/07/2022

      Godt at det lykkedes! 🙂

      Reply
  • Vibeke Daewaell
    27/12/2021

    Hej
    kan man lave retten, og så fryse den ned i portioner der kan bages når de bliver taget op? Jeg skal til at lave min egen varme mad og have med på arbejde.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/12/2021

      Hej Vibeke. Du kan sagtens fryse retten ned. Jeg ville nok bage den og så fryse den ned i portioner, som bare skal varmes. Men jeg tror i princippet også du kan samle den og først bage portionerne, når du vil spise dem. 🙂 Mvh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR