fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Gryderetter & Supper  /  23/01/2020

Ærterisotto

Ærterisotto

André og jeg følger hvert efterår religiøst med i Masterchef Professionals UK og årets sæson, der havde finale i december, var ret fantastisk! En af de mest stressende dele af programmet er de indledende runder, hvor deltagerne skal igennem en “skills test”. De kommer ind i masterchef-køkkenet én efter en og får en helt umulig opgave, som de skal løse på alt for kort tid. Det er desuden den allerførste gang de står ansigt til ansigt med dommerne, som er nogle meget anerkendte britiske kokke. Nervøsiteten er på sit højeste altså. Det er tåkrummende og virkelig godt TV.

En af skills testene i år var en ærterisotto, og jeg satte det straks på listen over idéer til opskrifter, jeg vil lave til Vegetarisk Hverdag. Så her er den! Min version på ærterisotto. En comfy ret, der ligner forår, og det er jo mildt sagt noget, vi har brug for her i januar.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ærterisotto

30-45 min / 4-6 portioner

Ingredienser

  • 2 L grøntsagsfond
  • 200 g frosne ærter
  • 1 løg
  • 1 hvidløgsfed
  • 4 dl ris
  • 2 dl hvidvin
  • En god klat smør
  • 2 gode håndfulde parmesan, pecorino eller andet lagret smagfuld ost
  • Citronsaft
  • En håndfuld stangbønner
  • 2 små squash eller en stor

Sådan gør du

Varm din grøntsagsfond op. Kom ca 2/3 af ærterne en skål sammen med et skvæt af din fond og blitz til en puré med en stavblender. Sæt til siden.

Steg finthakket løg og hvidløg i olie ved lav varme i fem minutters tid. Kom risene i og svits et par min. med en klat smør, inden du skruer op for varmen og tilføjer et kærligt glas hvidvin. Når risene har suget vinen til sig hældes der et par dl fond over ad gangen. Rør rundt i risottoen og tilsæt fond, når den er ved at koge tør.

Når riserne er 95% færdige smager du til med salt og peber og kommer ærtepuréen ned i risottoen, sammen med en god klat smør og valgfri ost. Smag til med citronsaft. Der skal være en god balance mellem ærternes sødme og en syrlighed fra citronen. Sluk for varmen og lad stå.

Steg imens squash, bønner og resterende ærter i smør og lidt fond. Server risottoen med grøntsagerne, olivenolie, citronsaft og ekstra ost.

66 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risotto med fennikel, citron og ristede mandler

 

Tomatrisotto

Indlægsnavigation

Kikærtesalat til madpakken
Halve hasselback, linser og pesto med valnødder & rosiner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR