fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Plademad, Salater, Vegansk  /  27/01/2020

Halve hasselback, linser og pesto med valnødder & rosiner

hasselback-linser

Jeg elskede hasselback kartofler som barn, det var den vildeste luksus. Forbinder det med lørdagsmiddag og sovs og noget at fejre. Det var André som for noget tid siden fandt på at lave halve hasselback kartofler, så man slipper for at balancere kartoflerne på skærebrættet, og det gør pludselig hasselbacken helt hverdagsvenlig! Det er både nemmere at skære skiver i kartoflerne, og de bliver hurtigere sprøde i ovnen. En ekstra bonus er at bunden på kartoflen bliver helt gylden og sprød!

I opskriften her serveres hasselback kartoflerne som en lun salat med kogte linser, stegte stangbønner og en pesto med valnødder og rosiner. Det er en af de bedste salater, jeg har lavet i et stykke tid.

Ingredienser

30 min / 2 portioner

  • 1,5 dl belugalinser (eller grønne linser)
  • 4 dl grøntsagsfond
  • 500 g kartofler
  • 3 små løg
  • Olie

Pesto:

  • 

0,5 dl valnødder (40g)
  • 0,5 dl rosiner
  • 0,5 citron
  • ca. 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl revet pecorino (kan udelades for vegansk)

Grøntsager:

  • En god håndfuld stangbønner el. lign.
  • Et lille bundt basilikum

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft. Skyl linserne godt og sæt over med grøntsagsfond.

Skyl kartoflerne og skær dem i halve på langs. Skær tynde skiver omkring 2/3 ned i kartoflen. Fordel salt og olie på kartoflerne, prøv at få det ned mellem skiverne. Læg på bageplade med halve, pillede løg. Sæt i ovnen 15-20 min.

Rist valnødderne på varm pande. Hak valnødder og rosiner fint* og bland med citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og evt. pecorino.

Steg bønner hårdt i olie med et drys salt til de får farve, men beholder sprødhed.

Anret salaten med kogte linser, hasselback, løg, bønner og pesto og frisk basilikum på toppen.

*På billedet her blendede jeg pestoen og selv om det var nemt, blev det ikke så æstetisk lækkert, så anbefaler at hakke, hvis du kan overskue det. 🙂

11 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Butternut squash med sesam og perlebyg

 

Kartoffel, rødbede, porre, feta, persille og andre gode ting

 

Indlægsnavigation

Ærterisotto
Chipotlegryde med bønner & grønkål

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR