fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Plademad, Salater  /  03/12/2019

Kartoffel, rødbede, porre, feta, persille og andre gode ting

rødbeder-kartoffel-porre

I søndags afholdte jeg mit julemarked. Jeg var så nervøs i dagene op til: ville der komme nok mennesker? Ville jeg og de andre få solgt noget? Kunne vi pynte lokalet, så det så ordentligt ud? Heldigvis løste alt sig på fineste vis, og det blev hyggeligere, end jeg havde turdet drømme om. Jeg skal fortælle lidt mere om det en anden dag, når jeg har fået redigeret billederne. Tak til jer der kom! Det betyder så meget.

Tilbage til dagen opskrift: Jeg elsker jo tøm køleskabet mad, og denne her salat blev til med netop den metode. Lidt kartofler, rødbeder, en halvtrist porre og en halv pakke feta blev til en virkelig lækker lun salat. Fremgangsmåden er således: tag alle dine grøntsagsrester fra køleskabet, læg på en bageplade og straf dem i ovnen. Tilsæt lidt ost og noget friskt (gerne friske krydderurter og eventuelt noget fermenteret eller syltet) og server med rigeligt dressing. Voila!

Jeg lavede desuden ekstra rødbeder og supplerede med nogle belugalinser til min madpakke dagen efter, og det anbefaler jeg på det varmeste.

Ingredienser

30 min – 2 portioner

  • 300 g kartofler
  • 300 g rødbeder
  • 1 porre
  • Olivenolie
  • 0,5 pakke feta
  • Et lille bundt persille
  • En håndfuld valnødder

Valgfrit: Kog 1 dl belugalinser i fond og drys over salaten med persillen til sidst.



Tahindressing:

  • 2 spsk tahin
  • Saften fra en halv citron
  • 0,5 fed hvidløg
  • Salt & peber

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft. Skyl kartofler og rødbeder og skær i mindre stykker. Behold skrællen på. Skyl porren for jord og skær i større stykker. Fordel på en bageplade og giv et godt drys salt og et godt skvæt olie. Fordel over grøntsagerne med hænderne. Sæt i ovnen i cirka 20 min.

Skyl imens persillen og hak groft. Bryd valnødderne i mindre stykker og rist på en pande. Skær fetaen i små kuber.

Lav tahindressingen ved at piske tahin med citronsaft og revet hvidløg. Tilsæt koldt vand lidt efter lidt til cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Når kartoflerne og rødbederne er gyldne drys-ses fetaen over. Bag i ca. 5 min eller til fetaen er gylden. Server med persille og dressing.

21 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Grøn salat med radiser, syltede rødløg og ærtedressing

Bagte rødbeder og blomkål med feta-tahin-sovs

 

Indlægsnavigation

Grønkålspasta
Event i Stilleben på lørdag

2 comments

  • Amanda
    26/03/2022

    Ville man kunne bruge gulerødder i stedet for rødbede? Jeg har nogle der godt kunne bruges… og i så fald, ville du så også bare skære dem i stykker eller hvordan ? 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/03/2022

      Ja, det kan du sagtens. Du bruger dem bare på præcis samme måde. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR